| Všel a Kája jedou... | |
kajusia
|
|
|
Zaslal: 19.10.2007 9:16 |
|
|
|
|
... do pizzerky
Jedna bláznivá povídka napsaná kdysi dávno dávno předávno s odkazy na díly AFC11. Cheche, schválně.. kolik hlášek z jakých dílů (na druhou část otázky nejsem schopná odpovědět, tak jsem zvědavá ) a odkazů na díly najdete?
“Ahoj!” objaly se uprostřed rušné ulice. Všeli a Kája.. Znaly se sice jen krátce, ale proč se nesetkat.
”A kdes nechala Anežku?” uvědomila si Kája, kdo ji tu ještě chybí.
Všeli se jen tajuplně usmála a z lehounka poklepala na černou látku tašky, co ji visela přes rameno.
”Spinká.. Ale dlouho nebude, protože za pár hodin jdem do akce.. To víš.. detektiv je detektiv..”
”Prostě práce skoro 24 hodin denně.” kývala chápavě hlavou Kája a táhla ji do pizzerky.
”A to tam jako půjdem pěcho nebo jak?” bránila se Všeli a už vytahovala klíčky. Káju znala sice dost krátce, ale její trauma z dětství ohledně autíček (což se přeneslo i do dospělosti) ji známo bylo. Odemkla a otevřela Káji boční dveře jejího BMW5..
”Co říkáš tomuhle mistrovskému dílu německé automobilky? Robustní a přitom lehké jako pírko. Nevypadám v něm jako Jan Richter?”
”Spíš jako Semir Gerkhan. Půjč mi ho.. Je hrozně tmavý..” vykoukla z okýnka Kája.
”Je to totiž černé auto, ty neřidičko. A půjčit ti ho? Na co? Budeš na něj lákat kluky jako Joey holky na porsche?”
”Tak nějak.” smála se Kája a nechtíc bouchla do tašky, co ji měla na klíně.
”Tak a teď jsi zbudila naši lady. Bacha na ni.. po takovém probuzení většinou prská.” A taky že jo.. Anežka se vypachtila z tašky s velkým brekem..
”Ahoj Lžičko!” podrbala jí za uchem Kája. Myš nespokojeně zavrtěla hlavinkou a zalezla zpátky.
”Řeči dvou holek, co ještě nevyrostly z puberty poslouchat nebudu!” a načala další sen o ledničce plné.. ananasu (ten se stal její pochoutkou od té nepovedené akce u Všeli v deníčku).
”Bacha, Všelíííí, svítí bude červená! Zastav!!!”
"To stihneme!!"
"Neblbni ... zastav!"
"To nic není projedu to! Věř mi!" šlápla na plyn, ale hned ”dupla” na brzdu.
”Ty blázne, bláznivá!” zhluboka dýchala Kája a vystrašeně se držela za držadlo.
”Pokud se ti to držadlo tak líbí, klidně ti ho pak odmontuju.” ušklíbla se a jen co znovu naskočila zelená, sešlápla plyn až k podlaze.
”Všeli, jezdíš jako .. Já nevim. bojím se tě.. pomoooc!” začala pištět Kája a znovu se chopila svého, momentálně nejmilejšího, držadla na světě.
Všelicos právě minula stříbrné BMW..
„Hele, koukni na toho piráta. A ještě bliká!!" ukázal do zrcátka Semir.
Kája sympatickému muži sedícímu na sedadle smrti zamávala a vesele se smála od ucha k uchu.
"No to snad néé" zavrčel Semir.
”Toho si podáme!" zavrčel tentokrát Tom a dával na střechu majáček.
”Měla bys zastavit..” broukla Kája.
Agnes se už na to nemohla dívat, vlastně jen tak to poslouchat a vylezla Všeli na rameno.
”Pokud nezastavíš, kousnu tě do ucha.” pískla a nebezpečně blízko přiblížila svůj čumáček k Všeličině naušnici.
”Pch, to říká ta, co se mi hrabe ve věcech. Tůdle!” smála se a jela dál jako blázen..
”Tak jo.. Na Všelicos!!!” zahryzla své ostré zuby do jejího ucha.
”Jau!” ozvalo se z auta a z venku se zas ozvalo skřípění brzd.
”No konečně..” oddechly si Kája i Anežka společně. Jen Všeli se mračila jako mrak před bouřkou.
Tu někdo zaťukal na kouřová okýnka.
”Že by Jeskyňky?” uchichtla se Všeli a otevřela je. ”Ony to nejsou Jeskyňky.. On to je Kranich s Gerkhanem..” rozřehtala se na plné BMW.
”Všelicos????” vrhli po ní naštvané pohledy a vytáhli pokutový blok….
|
|
|
| Re: Všel a Kája jedou... | |
| Re: Všel a Kája jedou... | |
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1
|
|
|
|