AFC11.cz    Diskusní fórum    Pravidla    FAQ    Hledat    Uživatelé    Registrace    Přihlášení 
odeslat nové téma  Odpovědět na téma
Co jsme neviděli v epizodě "Tým B"
Kimire


Založen: 28. 09. 2019
Příspěvky: 2
Odpovědět s citátem
Únos - chybějící scéna z epizody “Tým B”

V jednotlivých epizodách seriálu se toho vždycky strašně moc děje a je tedy jasné, že ne všechno se vejde do 45 minut, po které jeden díl obvykle trvá. A právě ty události, které se někde v pozadí dějí, ale nejsou v epizodě ukázány, nabízejí spoustu prostoru pro tvořivého fanouška s bujnou fantazií. Takže jen v rychlosti o čem je epizoda Tým B: Semira a Paula někdo unese, aby z nich dostal informaci, kde se ukrývá šéfová, která má za pár dní svědčit proti nějakému zločinci.

Kurzívou je napsáno to, co si postava myslí, ale neříká to nahlas.
Povídka obsahuje ostřejší slova a trochu toho násilí.


A zde je moje představa toho, jak se naši dva hrdinové dostali do rukou padouchů:
---------------------------------------------------------------------------------------------


“Centrálo, jsme teď na výjezdu z A4 na Berg,” hlásil Paul do vysílačky jejich polohu a čekal na odpověď od Susanny. Když ani po chvilce se nedočkal žádné reakce, zkusil to znovu. “Centrálo, slyšíte nás?” Paul vytáhnul mobilní telefon, aby se zkusil s kolegy spojit bez použití evidentně nefunkčního rádia, když tu náhle jejich auto prudce zabrzdilo.

“Semire, co je?” otočil se na svého kolegu, ale ten jen koukal před před sebe, a tak se i Paul podíval, kam se jeho parťák dívá.
V otevřených zadních dveřích černého Transporteru stála mladá žena s dlouhými blond vlasy a na jejím spánku byla přitisknutá zbraň maskovaného muže. V ústech měla nacpaný kus hadru, ale i tak se zoufale snažila skrze ten otravný kus látky něco na ně zakřičet.
Oba policisté popadli své zbraně, vystoupili z auta a využívajíce krytu otevřených dveří jejich stříbrného BMW namířili své pistole na únosce.
“Dálniční policie! Nechte tu ženu jít!” zakřičel Semir, ačkoliv moc dobře věděl, že tohoto rozkazu nebude uposlechnuto. Ještě žádný zločinec na první výzvu nezareagoval tak, jak po něm bylo vyžadováno.

Maskovaný únosce chytil ženu za její dlouhé vlasy a vystrčil ji ven z auta. Ta se na něj jen zmateně podívala a on jí pokynul ať jde za policisty.
Cože? On ji opravdu pustil? Co se to tu děje? Semir skoro nevěřil svým vlastním očím. No tak tohle je poprvé, pomyslel si.
Menší z policistů stále mířil na únosce v černém Transporteru a nyní již osvobozená žena pomalu došla k služebnímu vozu a zastavila se až za Gerkhanovými zády. A přesně v ten okamžik se událo až příliš mnoho věcí zároveň než aby byl turecký policista schopný na ně adekvátně zareagovat.

Nejprve se ozvalo kvílení pneumatik a za stříbrným BMW prudce zabrzdily další dvě černé dodávky, ze kterých vyskákalo šest maskovaných mužů. Semir se otočil, aby zjistil, co se děje. Bohužel pro něj, přesně v ten okamžik dostal pěstí do nosu od právě zachráněné ženy.
No do prdele práce, co to jako je?!? Semir zaúpěl a chytl se za krvácející nos. Druhá rána pak přišla na levý spánek. Snažil se sice pád zbrzdit chycením se otevřených dveří svého auta, ale docílil jen toho, že na stříbrném laku přibyly dva výrazné rudé fleky. Dveře nyní budily dojem, že se na nich vyřádil rádoby moderní umělec. Nakonec to bylo až kopnutí zezadu do kolenou co ho poslalo k zemi obličejem napřed. Jak ho tak drobné kamínky tlačily do tváře, ztěžka otočil hlavu za ženou, která nyní v ruce měla jeho služební zbraň a mířila mu na hlavu.

“Co se to tu ksakru děje?!?” zeptal se nevěřícně Turek. A to je přeci moje bouchačka!
“Drž hubu! Brzy se dozvíš, k čemu tebe a tvýho kolegu potřebujeme”
“Ne!" odmítal poslechnout. "Co jste vlastně zač? A na čí straně vlastně jsi?” vyptával se Semir dál.
“Řikám sklapni už!” zavrčela na něj ta žena a přidala kopanec do Semirova boku. Ten jen zkroutil tvář, ale žádný zvuk už nevydal. Nedopřeju ti ten pocit uspokojení, když budu úpět bolestí, ženská jedna nevděčná.
Ta si pak k němu přidřepla, z kapsy bundy mu vytáhla pouta, zkroutila ruce za záda kde je nakonec spoutala.
Hmmm, jak originální, opět spoutanej vlastníma poutama…
Tak jen jestli to třeba už o něčem nevypovídá,
ozval se šťouravý hlásek v policistově hlavě.
Ne, nevypovídá! To se jeden pořád snaží uklidňovat konflikty, zbytečně nezačínat přestřelky, a tak radši skloní zbraň a ustoupí útočníkům, aby nevinný nepřišli k úhoně a pak to takhle dopadá.
Jo a k úhoně pak přicházíš akorát ty,
řekl zase ten hlásek. Co takhle kdybys radši začal vymýšlet jak z tohodle průseru ven?

Semir pak otočil hlavu na druhou stranu a pod autem viděl, že i Paul leží na břiše s rukama spoutanýma za zády a rozhodně není ve stavu mu pomoci.
Do háje, z toho se teď hned sami nedostaneme. Jenže když se z toho nedostaneme teď a tady, tak nás nečeká nic příjemného. Do háje, do háje, do háje!
Možná by ses mohl konečné naučit jak se vyvléct z policejních pout.
Copak jsem nějakej Houdini?
Tak to opravdu nejsi vzhledem k tomu, jak často v téhle situaci končíš. Prý to ale jde, když si zlomíš palec…
Tohle k ničemu nevede. Měl bych spíš zkusit zjistit o co jim jde. Je to snad pomsta za to, že jsem někoho dostal do vězení? Nebo jim snad jde o nějaké informace? Ale vždyť já žádné tajné informace neznám!
Opravdu? A co třeba to, že šéfka není tak úplně na dovolené?


"Tak co od nás chcete?" zkusil turecký policista vydolovat nějakou informaci od ženy, která stála nad ním.
"Ticho! Mluvit budeš až budeme chtít my!" odsekla mu. Blondýnka ze země zvedla hadr, který tam zahodila, když ještě hrála roli zachráněné nevinné ženy, a nacpala ho do pusy a málem až do krku tureckému policistovi a přelepila ho pevnou lepící páskou od ucha k uchu. Skoro jako úsměv.
Semirovi bylo na zvracení a ze všech sil se snažil potlačit dávicí reflex.

"Vstávej Gerkhane!" přikázala mu.
To tak, holčičko. Zapomeň. Budeš si mě muset zvednout sama, pomyslel si Semir a dál ležel na silnici. Byl rozhodnutý nespolupracovat a hrát si dál na hadrovou panenku. Nad sebou uslyšel jen povzdechnutí (jo, aspoň jeden bod pro mě) následované dvojím dusotem těžkých bot. Dva páry rukou ho chytly pod rameny a vytáhly na nohy (ok, to je bod pro vás). Ty se ale pod policistovou vahou zase samovolně podlomily (a další bod pro mě. Ne, nebudu sám stát). Znovu na svých ramenou ucítil silné sevření a během chvilky stál napůl opřený o auto a napůl podpíraný maskovanými muži.

"Tohle tě bude mrzet, mizernej poldo," zavrčel mu jeden z nich do ucha. A opravdu, mrzelo, protože mu přes hlavu přehodili jutový pytel a kolem krku stáhli provazem. Tak tak mohl dýchat.
Kruci nechte mě už na pokoji! Copak vám nestačí, že mám ruce zkroucené a chycené za zády?
Kdyby sis zlomil ten palec, mohl sis je osvobodit.
To mi musíte narvat do pusy ten odpornej hadr a přes hlavu hodit pytel od bůhví čeho?
Zase buď rád, že nechtějí abys je viděl a poznal. To znamená, že máš určitou šanci to přežít.
Co bude další? Svážou mě do kozelce?
Měl bys to brát jako kompliment, i v tomhle stavu se tě bojí a považují tě za hrozbu.
Hmm, to je fakt bezva, cítím se fakt poctěnej.

Gerkhan najednou cítil, že se už neopírá o své BMW a že ho někam táhnou. Vedle sebe slyšel další dusot bot a Paulovy nadávky. Tušil, že jeho parťák si prožívá to samé co on.
Tohle asi sami nezvládneme, Semirem najednou projel záchvěv zoufalství a beznaděje. Prosím, pomozte nám. Bude se muset spolehnout na to, že je Jenny a Finn najdou včas.
Včas než co? Než řekneme co víme i když bychom to říct nechtěli? Než nás zabijí? I když byl pevně rozhodnutý nic neprozradit, přesto věděl, že pokud by únosci našli pro něj tu správnou motivaci, asi by jim vyklopil vše včetně stavu včerejší stolice a značky oblíbeného toaletního papíru. A násilí na něm samém není dostatečnou motivací. Fyzická bolest rychle přejde...

Pak oba policisty někdo zvednul a praštil jimi na podlahu nákladového prostoru černého Transporteru. Turecký policista se pokusil posadit, ale ránu pažbou své vlastní zbraně nemohl předem vidět natož vykrýt. Před očima se mu roztančily hvězdičky a začal padat dozadu. Narazil hlavou zezadu do něčeho tvrdého a okolní svět už tak omezený jutovým pytlem na jeho hlavě se propadl do temnoty.

Žena si přiložila mobilní telefon k uchu a chvilku čekala na spojení hovoru.
"Šéfe, máme oba dva, " ohlásila.
"Zatím odmítají spolupracovat, ale brzy nám ještě rádi vyzradí vše co budeme chtít, o to se Nicolaus postará," odpověděla se zlým úsměvem na rtech.
"Odjíždíme," zavolala na ostatní. Tři černé dodávky opustily odpočívadlo. Zůstalo tam jen osiřelé stříbrné BMW se skvrnami od krve na dveřích…
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Ajši
Administrátor

Založen: 14. 10. 2007
Příspěvky: 1513
Bydliště: Hodonín
Odpovědět s citátem
Hodně dobrý nápad na vyplňování mezírek Smile
A navíc pěkně a poutavě napsané hezkou češtinou - díky za příspěvek, bavilo mě to číst Smile
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Kimire


Založen: 28. 09. 2019
Příspěvky: 2
Odpovědět s citátem
Děkuji za milý komentář Smile Jen se musím přiznat, že povídka alá chybějící scéna není tak úplně můj nápad. Je to vcelku častý žánr na fanfiction webech.
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Co jsme neviděli v epizodě "Tým B"
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Časy uváděny v GMT + 1 hodina  
Strana 1 z 1  

  
  
 odeslat nové téma  Odpovědět na téma