AFC11.cz    Diskusní fórum    Pravidla    FAQ    Hledat    Uživatelé    Registrace    Přihlášení 
odeslat nové téma  Odpovědět na téma
Loupež
Cobra


Založen: 30. 10. 2007
Příspěvky: 29
Bydliště: Ostrava
Odpovědět s citátem
Tým zločinných gangsterů o čtyřech členech - Albert Müller, Erik Wolf, Petr Kay a Karel Fridrich - plánuje vykrást státní zemskou banku v Solingenu. Město Solingen se nachází pouhých cca 25km od Kolína nad Rýnem.
Banka se nachází v Centru města. Původní plán byl, že banku přepadnou všichni. Dva muži pojedou netradičně v kamionu a dva v džípu za nimi. Po velkých hádkách mezi nimi se dohodli, ze kamion je nezastavitelný a porazí každý policejní zátaras, ale je pomalý. Navíc další problém je, že ho není kam tak rychle schovat, na rozdíl od džípu. Plán přepracovali na dva džípy a peníze budou v druhém vozu. Džípy se cesto přes celé město rozdělí a a sejdou se v opuštěné továrně. První vůz měl řídit, bývalý bankéř oné banky, Albert a bývalý zaměstnanec místního dopravního podniku Karel, který se v ulicích Solingenu vyzná nejlépe z celé bandy. Druhé auto bude řídit šéf celého gangu Erik a automechanik Petr.
Banku chtějí přepadnout v pravé poledne v pátek 14.6.2013, kdy je spousta lidí na obědě.

Nikdo o jejich šíleném ale velmi propracovaném plánu nic neví. Semir a Ben mají ve čtvrtek 13.6. volno a užívají si ho společně na výletě. V pátek ale mají přijít do práce.

Je pátek a zločinci jedou nenápadně k bance ve dvou džípech Land Rover. Plně vyzbrojeni pistolemi a samopaly uzi vchází do banky. Všichni mají klasickou kuklu, černé kalhoty i košili, černé boty. Všichni mají sluneční brýle, aby jim nikdo neviděl do očí. Donutí paní za pultem zavolat šéfa banky. Ten skutečně přijde. Erik a Albert následují šéfa banky k trezoru. Vše klape podle plánu a ani policie neví, že se něco děje. Vše klapne, šéfa v trezoru zastřelí (s tlumičem) a zavřou trezor. Jdou k ostatním a nenápadně do džípu. Hned jak opustí banku spustí se alarm. Zločinci mají chladnou hlavu a podle plánu sednou do aut a jedou. Okamžitě co vyjeli je začnou pronásledovat místní měsčí strážníci, kteří volají tísňově ostatní orgány.

Netrvalo to dlouho a už jsou jim v patách hromady policajtů. Dochází ke střelbě, několika nehodám, ale zločinci vždy vyváznou bez zranění. Zločinci se blíží k rušné křižovatce, z jejich směru svítí červená. Vjedou do křižovatky na červenou. Do prvního auta narazí kamion, auto okamžitě exploduje a Albert a Karel okamžitě zemřou. Bohužel zemře i řidič kamionu. Na takové rušné křižovatce byla tahle nehoda fatální. Nabouralo se tam i druhé auto zločinců s dalšími dvěma osobními auty. Všude je spousta prachu, kouře a toho zločinci využijí a utíkají na zastávku MHD, která je hned za křižovatkou. Na zastávce zrovna stojí autobus a trolejbus. Ve zmatku nastoupí oba zločinci do trolejbusu a přinutí řidiče zavřít dveře. Ve voze je kromě řidiče deset cestujících.
Než se policie vzpamatuje, trolejbus odjel značnou vzdálenost od místa nehody.
Policie prohledá havarovaná vozidla a zjistí, že dva zločinci jsou mrtví, několik lidí zraněno, řidič kamionu mrtvý a jedno vozidlo zločinců prázdné. Svědci vypoví, že viděli dva muže utíkat k zastávce MHD Mangenberg, jiní svědci vypověděli, že zločinci nastoupili do trolejbusu na lince 686. Tohle byla noční můra policie a vyhlašují pohotovost.

Žádost o pomoc přijde i do Kolína. Vlastně sem přijde záměrně. Policisté v Solingenu vědí, že s unesenými autobusy mají komisaři místní dálniční policie dobré úspěšné zkušenosti. Jen si vzpomeňme na únos dálkového autobusu v oblasti Berlína, kde Semir skočí k oknu řidiče a zavolá chlapce, aby zastavil autobus (1. řada - Konečná pro všechny), nebo tým zločinců, který po pokažené loupeži unesli městský linkový autobus a ujeli s ním až na dálnici (5. řada - Jízda smrti linky 835). Občas pronásledovali i autobusy bez cestujících. Šéf policie v Solingenu žádá, aby přijeli Semir, Ben a Krígrová do Solingenu. Krígrová jim vyhoví a a žádá Semira i Bena o pomoc. Sice se jim moc nechce, ale musí. Pojedou snima i Dieter a Hotte, kvůli podpoře. Semir, Ben a šéfová pojedou v Mercedesu a Bonrath s Hottem ve svém Porsche Cayenne. A už vyráží s majáky nahlas směr Solingen.

Mezitím v trolejbuse dojde malé hádce mezi zločinci a řidičem trolejbusu.
"Jeď doprava!" přikazuje Petr, který míří s uzinou na řidičovu hlavu.
"Too.." řidič dostane ránu do hlavy až trhne volantem do protisměru.
Naštěstí volant vrátí. Blíží se křižovatka, kde troleje vedou rovně.
"Doprava!" řve Petr.
"Trolejbus!" zařve řidič. Petr znejistí a nadává mu, co to říká za nesmysly.
"Unesli jste trolejbus, nemůžu jet tam kde nejsou troleje" říká z posledních sil řidič.
"Ty kreténé!" řve Erik na Petra
"Měl jsem tě zabít ty idiote, jak můžeš unést trolejbus!?!" dodává.
Petr se diví, ani ho ve zmatku na zastávce po nehodě nenapadlo, že nastupují do trolejbusu. A dodá
"Uklidni se vole - aspoň nám nedojde benzín"
Erik ho po této větě málem zabije, ale uklidní se a sám Erik přikazuje řidiči, aby kroužil městem bez cíle.

Zločinci přemýšlí co dělat, blíží se obratiště a konečná trolejbusů Aufderhohe. Naštěstí jsou tam dvě trolejové stopy a tak můžou bezpečně trolejbus, který stojí v obratišti objet. To se povede a trolejbus s únosci a cestujícími jede zpátky k bance.
"Nemůžeme kroužit celý den městem.. musíme něco vymyslet, zavolat na policii musíme" říká Petr
"A co jim chceš říct? Vyhrožovat?" ptá se Erik.
"No jasně, řekneme jim, že když vypnou proud nebo když se nás budou pokouše zastavit, postřílíme lidi!" říká Petr.
"Výborný nápad" řekne Erik, který se tváří podrážděně, protože nebyl jeho. Rozhodnou se volat na policii.

Do Solingenu dorazí naši komisaři dálniční policie a míří do hlavního ředitelství policie. Zrovna když přijedou přijde hovor z trolejbusu.
"Žádáme volnou cestu napříč městem, žádné zátarasy, žádné policejní vozy za námi. Vypnete-li proud zabijeme všechny ve voze! Pokusíte se nás zastavit, zabijeme všechny ve voze! Ještě se ozveme!" a telefon utichne.
Bena napadne stáhnout nenápadně sběrače vozu za lana na zadní části vozu. To mu ale rozmluví Krígrová, že to je moc nebezpečné.
"však hned jak bych strhl sběrač lanem obklíčíme trolejbus s těžkooděnci" hádá se Ben. Ale je mu to rozmluveno, že to je riskantní hlavně pro rukojmí.
Semira napadlo, že by blokovali trolejbus jiným trolejbusem. Ví, že trolejbus nemůže předjet trolejbus. Ve vozu by byli těžkooděnci a trolejbus by byl odstavený na klidné části města. Vůz se zločinci by musel zpomalit a i zastavit. V tu chvíli by vyskočili z vozu těžkooděnci a zmocnili se únosců.
I tenhle plán je ale nebezpečný.
Policii nezbude nic jiného, než přání zločinců respektovat a žádají dopravní podnik, aby zastavil veškeré trolejbusy ve městě a přikázal řidičům stáhnout sběrače aby měli zločinci volný průjezd. Policie také uzavírá všechny ulice, kde vedou troleje, aby tam nemohla jezdit žádná individuální doprava.

......... pokračování příště.........

PS: Město Solingen jsem vybral záměrně, je jedno ze tří měst (a největší z nich), kde jezdí trolejbusy v Německu. Navíc je u Kolína.
Plán trolejbusové sítě pro orientaci v zastávkách.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e0/Netzplan_Oberleitungsbus_Solingen.png

_________________
Klikněte prosím, potřebuju obyvatele Wink
http://gruntzov.myminicity.com/
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuICQ
Brittany11


Založen: 18. 07. 2014
Příspěvky: 201
Bydliště: Praha
Odpovědět s citátem
Moc krásný příběh, už se těším na pokráčko Very Happy

Jen jestli můžu, šéfová se jmenuje Krügerová, ne Krígrová Wink Krígrová se její jméno pouze čte, ale správně se píše Krügerová Very Happy Tak jen pro příště Wink

Brittany

_________________
Ben: ''Všechno v pořádku, jsme od policie''
Veronica: ''Jo jasně a já jsem doktor Dolittle''
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mail
Loupež
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Časy uváděny v GMT + 1 hodina  
Strana 1 z 1  

  
  
 odeslat nové téma  Odpovědět na téma