AFC11.cz    Diskusní fórum    Pravidla    FAQ    Hledat    Uživatelé    Registrace    Přihlášení 
odeslat nové téma  Odpovědět na téma
Nepřipravenost
kajusia


Založen: 15. 10. 2007
Příspěvky: 447
Odpovědět s citátem
Drobek, který mi v hlavě rezonoval už od října. Dvojice Frank/Susanna byla jasná volba, nevím, zda se mi podařilo plně nastínit to, co se Frankovi honí hlavou. Pokud jde o vedlejší role, je jen na vás, jak si vztah dvou dívek vysvětlíte - zda jsou to sestry, příbuzné, kamarádky nebo přítelkyně.
Povídku věnuji Všelce a SaM - zvládněte to holky!


Frank Traber zvedl hrnek s příšerně chutnájící kávou k ústům a zadíval se přes jeho tmavě modrý okraj na svou kolegyni.
Blonďatá krasavice se zrovna rozčilovala nad hromadou spisů, neopomněla také dodat něco o tom, že se nepořádek z jeho stolu nějak nápadně přesouvá na její stůl a ať s tím laskavě něco udělá.
Pokrčil rameny a pousmál se úsměvem puberťáka, kterému je to upřímně jedno.
Znovu si dopřál lok moku černého jako bota, podepřel si dlaní bradu, vyplázl na ni jazyk, když už svá slova o tom, že by měl něco dělat, doplnila kopancem do jeho holeně schované pod stolem. Raději stáhl své nohy pod svou židli, přehodil jeden papír na druhý doufaje, že mu konečně dá pokoj a nechá ho na chvíli přemýšlet.
Cestou do práce zažil něco, na co by měl být v rámci své práce připravený. Vždyť přece často musel někoho zachraňovat, včas reagovat, pomáhat a být pohotový. Asi ho prostě jen odrovnala jediná věta, která mu chtě nechtě vibrovala v hlavě a nedala jeho mysli vypnout a soustředit se na pracovní věci.

Nasadil do otvoru v kapotě hubici, z jejíhož konce ukápla trocha kapaliny a vsákla se do jeho tmavé tenisky. Pomyslel si něco o štěstí v novém dni a už si představoval, jaké asi bude mít Susanna poznámky, když bude nucena celý den čichat mizející odér benzínu.
“Pomoc! Pomozte mi někdo!” ozvalo se někde za jeho zády.
Otočil se za sebe, aby se přesvědčil o tom, že opravdu slyšel volání o pomoc.
Na parkovišti blízko benzínky zahlédl ženu mávající pažemi, snažící se zaujmout něčí pozornost. Jakmile viděla, že si ji všiml, zmizela za autem.
Na nic nečekal a rozeběhl se k ní. Mladá dívka držela v rukou hlavu své kamarádky. Během vteřiny vyhodnotil situaci, pomohl její společnici tou trochou, co si pamatoval z kurzů první pomoci a zároveň už vytáčel číslo záchranné služby.

“Co máš za lubem?” Susanna mhouřila oči a podezřívavě sledovala naproti sedícího Franka.
“Co?” trhl sebou Traber a odložil hrnek, který doteď držel.
“Už dobré tři minuty na mě zíráš a vypadáš tak...” zarazila se, aby našla vhodné přirovnání. “No, to je jedno, důležité je, že už zase nic neděláš a navíc tě podezřívám z nějaké levárny, Franku Trabere.”
“Ale Suss, jaká levárna, prosím tě?” na tváři se mu objevil jeden z jeho křivých úsměvů a on doufal, že zapůsobí také na tuhle blonďatou potvoru, se kterou musel pracovat.
“Neškleb se, odpusť si ten lehce vrkavý tón a zažer se do těch spisů nebo...”
“Nebo?” čekal s pobavením, až onu výhružku Susanna dořekne.
Světlovláska spolkla první věc, co jí napadla, protože vyhodnotila výhružku vzteklým kousnutím do zadku jako naprosto nevhodným a navíc kdyby chtěl, mohl by to zneužít ve svůj prospěch a proměnit onu větu na smeč v podobě čehosi o sexuálním obtěžování na pracovišti.
“Nebo se zmíním v blízkosti Šéfové, jak jsi tuhle naťuknul další ze služebních vozů.” vítězoslavně se usmála VonLanditz. Věděla, že zvítězila a tento argument narozdíl od toho prvního byl stoprocentně validní.
“Chm,” zabručel Frank a natáhl se po papírové složce. Po očku sledoval Susannu, a jakmile se opět ponořila do rozdělané práce, vrátil se ke svým myšlenkám.

“Jakmile jsou v tom city, je to na nic.” pronesla plačtivě dívka, kterou se pokoušel už dobrých pět minut uklidnit. Opět popotáhla a vzala si z jeho dlaně nabídnutý papírový kapesník.
“Odvezli ji do Všeobecné,” odpověděl na její dotaz, kde najde svou přítelkyni. “Raději vás tam hodím. Stejně jedu okolo.” zalhal přesvědčivě a než dívka zamkla svůj vůz, posbírala všechny své věci a nasedla do jeho služebního auta, stihl napsat rychlou sms Susanně, proč přijde pozdě do práce.

Byl opravdu připraven na vše?
Hleděl na její skloněnou hlavu, neposedný pramínek vlasů narychlo shrnutý za ucho, pěstěné nehty svírající drahé psací pero, pruhovanou blůzku bez rukávu odhalující trochy pod ní schovaného tajemství.
Uvědomil si svou nepřipravenost v jedné z mála věcí.
“Suss,” oslovil kolegyni nezvykle měkce.
“Ano?” zvedla oči od rozepsané věty a čekala, co Frank zase pronese za moudro.
Na nakrátko vážné tváři se opět rozehrála mimika a muž nasadil kocouří úsměv. “Nebaví mě to. Nezajedem na oběd?”

Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuICQ
SaM


Založen: 15. 10. 2007
Příspěvky: 361
Bydliště: Praha
Odpovědět s citátem
Ještě jednou děkuji za věnování, Kájo! Hrozně mě potěšilo. Smile

Frank Traber zvedl hrnek s příšerně chutnájící kávou k ústům... - ten canon s tím, že u policie je příšerný kafe, mě nikdy nepřestane bavit. Laughing A úplně si umím představit, jak Susanna nadává na bordel v kanceláři a Traber se na to tváří. Hezky to lajnuje atmosféru a krásně mi to k nim sedí.

To je ráno, přimotat se k něčemu takovému. Embarassed Nezávidím mu to.

“No, to je jedno, důležité je, že už zase nic neděláš a navíc tě podezřívám z nějaké levárny, Franku Trabere.” - Myslím, že v tom není nikdy daleko od pravdy. Laughing

O té (blonďaté) potvoře jsme už mluvily na FB, ale stejně to aspoň musím zmínit. To prostě tak krásně sedí... Laughing

Škoda, že Susanna spolkla tu poznámku o kousání do zadku, Frank by si to stoprocentně užil. Ale líbí se mi, jak v povídce prakticky z Frankova pohledu necháváš prostor i Susanně a jejím reakcím, hezký!

Trochu mě mrzí, že nevíme, co se tam stalo ani proč se to stalo, a ani proč je tak na nic, když v tom jsou city. Slečna je policistka? Hasička? Má povolání, kde by měla zůstat objektivní a zraněná byla její kolegyně? Vím, že to není hlavní bod příběhu, ale trochu mi to tam chybí - zvlášť, když na tom svým způsobem stavíš paralelu s Frankem a Susannou. Embarassed

Ten konec je moc hezký! Vůbec, je to krásný, pěkně vypointovaný drobek, Kájo. Povedlo se!

_________________
-> archiv povídek
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
Ajši
Administrátor

Založen: 14. 10. 2007
Příspěvky: 1513
Bydliště: Hodonín
Odpovědět s citátem
Pěkný drobek, Kájičko!
Líbí se mi, že i Tvou zásluhou přibývají povídky o těch dvou, kde je navíc pozornost věnována panu "JsemtaksexyažtoposíláblondýnyzMoravydokolen".

Zaujalo mě, že jsi tomu příběhu dívek nedala žádnou podrobnost (třeba co se vlastně stalo), ba že jsi nechala i otevřený konec. Budu si představovat, že se jí nic nestalo Embarassed osobně v nich vidím kamarádky, nebo byly něco více? Zase by to nedávalo smysl, kdyby u takové věci mluvila o citech. Nebo... kdo ví. A co se vlastně odehrálo, třeba jí ublížila sama?

Taky mě baví, jak ti, co píší o Frankovi, za jeho umaštěným roztomilým skoroburanismem vidí hluboké myšlenky, je to cute!
A křivý úúúúsměěěv Very Happy

Ach, díky scénáristům se mi vybavilo, že na sobě měla Sus nějakou příšernost Very Happy mimochodem, z těch pár epizod, co jsem viděla, se mi zdálo, že harašila ještě více než chudinka Frank, kterého z toho obviňovala, takže jsi hezky poslala její myšlenky tím směrem Laughing

A zamyšlení Frank, který došel k úvaze, na kterou mnoho lidí před ONOU neblahou událostí nepřijde, je skvělý. Mušinka nemotorná.
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Všelicos
Administrátor

Založen: 15. 10. 2007
Příspěvky: 627
Bydliště: KTU
Odpovědět s citátem
Jéééé! Měla jsi do mne, Kájko, píchnout, vůbec jsem tuhle drobotinu nezaregistrovala! A že se jedná o pěknou drobotinu! Very Happy Děkuji za spoluvěnování! :hug:

- že se nepořádek z jeho stolu nějak nápadně přesouvá na její stůl - nenech se, Sus! Vím, kam tohle vede, za chvíli by Ti začal vyjídat šuplíky s erárním jídlem a to nejde! Všechno má své meze! Laughing
- aww, Frank a jeho škleb, Frank záchranář! To jsou panečku představy... Laughing
- proměnit onu větu na smeč v podobě čehosi o sexuálním obtěžování na pracovišti - na jeho obranu, to už by bylo harašení! Laughing Laughing
- pruhovanou blůzku bez rukávu - ach, asi přesně vím, jakou myslíš, nah Laughing

- city, nanic... vidím v tom jistou reflexi toho, že podávat první pomoc někomu známému je nejhorší - člověk se hůř soustředí, protože jak jsou v tom city, tak se soustředí mnohem hůř... ale kdo ví, třeba jsem úúúplně mimo Very Happy

Krásný kousek, Kájko! Very Happy

_________________
Ben: "Jak jsi na to přišel??"
Hartmut: "Neřeknu. Stejně to nechcete vědět."
(...)
Ben: "ODHOĎ TEN SEKÁČEK!!!!"
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
Nepřipravenost
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Časy uváděny v GMT + 1 hodina  
Strana 1 z 1  

  
  
 odeslat nové téma  Odpovědět na téma