AFC11.cz    Diskusní fórum    Pravidla    FAQ    Hledat    Uživatelé    Registrace    Přihlášení 
odeslat nové téma  Odpovědět na téma
Shrnutí povídek od Ajši
Ajši
Administrátor

Založen: 14. 10. 2007
Příspěvky: 1513
Bydliště: Hodonín
Odpovědět s citátem
Ahoj,

můj povídkový svět je docela komplikovaný, myslím tedy, že by se hodilo jednotlivá díla shrnout. Některé jsou totiž jednorázovky zcela mimo hlavní téma, jiné na sebe navazují a spadají do jednotného vesmíru, který jsem vymyslela. Vím, že obyčejně prosím, aby si autoři taková témata nezakládali, ale věřím, že pochopíte, že za minimálně 10 let na foru a desítky povídek už je takové vysvětlení potřeba Wink



Hlavní je série „Když…“ a na ni VOLNĚ navazující série, která začala povídkou „Mít moc na(d).“
Pokud sjedete níže, naleznete tam shrnutí každé z těchto povídek.
ALE POZOR!
Jedná se opravdu o stručné shrnutí včetně prozrazení konce, které Vám zcela zkazí požitek z četby, pokud byste se rozhodli kouknout na některý ze starších příběhů. Proto jsem text shrnutí označila BÍLE, abyste náhodou něco nepřečetli omylem a nezjistili konec. Stačí tedy text označit myší a už můžete číst.

Přehled je tu hlavně pro ty, kteří mé staré dlouhé povídky nečetli, a přesto uvažují o tom, že by se třeba pustili do Bezčasí. Má jim usnadnit orientaci.


Zároveň sice uvádím, které JEDNORÁZOVÉ povídky patří do mého světa, ale vysvětluji jen ty na pokračování, tedy 5 x Když a pak MMN. Protože jednorázovky můj povídkový vesmír sice hezky doplňují, ale nejsou zase tak důležité.

Napřed tedy základní přehled – abyste se dozvěděli něco o jednotlivých povídkách, jednoduše sjeďte ještě níže pod tento výčet.



Přehled povídek s prokliky přímo na příběhy:


Série Když...

1) Když ti devadesát vteřin změní život... (dokončena)
2) Když jsou ti tvé noční můry stále v patách... (dokončena)
3) Když jsou všechny tvé volby špatné... (dokončena)
4) Když máš ztratit vše, co je ti drahé... (dokončena)
5) Když tvé kroky končí ve slepých uličkách... (dokončena)

+

Volně navazující série

1) Mít moc na(d): 1. část a 2. část (dokončena)
2) Bezčasí (rozepsaná)


+

Jednorázové povídky, které tuto realitu doplňují

Na kávě (povídka o Susanně a Andree a o jejich partnerských problémech)
Nepozná sladké, kdo neokusil hořké... (povídka o důvodech, které mladou Wox zavedly do Kolína nad Rýnem)
Poprvé… (povídka o mladinké Wox, která se přestěhovala do Kolína a není jí tam na začátku dobře)
Den, kdy přišel včas... (povídka o začátku vztahu Toma a Karoliny)
Ples(k!) (povídka o Tomovi a Karolině, kteří se chystají na ples)
Dnešní noc patřila jen jim... mým vzpomínkám. (povídka o tom, co dělal Tom po smrti Eleny, než se rozhodl vrátit k Dálniční)
Čas, jenž nám byl dán… (povídka o vztahu Semira a jeho velké lásky Kateřiny)
Pár kroků... (povídka o tom, jak skončil Frank Stolte)
Slané kapky našich vin... (povídka o Jollym a Veronice, posilách týmu Kobry 11)




Shrnutí děje povídek KDYŽ a MMN - nejpodrobněji jsem popsala MMN, protože na něj Bezčasí volně, ale přece jen lehce navazuje.


1) Když ti devadesát vteřin změní život...

Své bývalé kolegy přijede na služebnu Dálniční policie navštívit Tom Kranich, který po smrti Eleny odešel. Dozvídá se, že Semir se před nějakou dobou rozvedl s Andreou. Vztah jim nevyšel, ale zůstali přátelé, Andrea Turkovi dokonce nechala byt, který jim jako společný dar ke svatbě koupili její bohatí rodiče. Andrea se pak zamilovala do Jana Richtera. Ten zdědil pozemky a značné peníze po příbuzné v Kanadě, kam se taky před nějakou dobou odstěhovali. Semir s Tomem, který se rozhodně nechce vrátit k policii, spolu odjíždí potlachat, ale cestou se přichomýtnou k přepadení banky.
Výbuch Turka, který chce zasáhnout, omráčí a vážně zraní. Oba lupiči ho naloží do auta a odjedou. K Semirově smůle je jeden z nich Maxmilián Geburn, se kterým se Semir před lety setkal při řešení svého prvního velkého úkolu, kde se taky seznámil s Annou Engellhardtovou. Tehdy se jednalo o mladou dívku Bärbel, kterou Geburn unesl, znásilnil a brutálně zavraždil. Dopadl ho právě Gerkhan, který si bral případ velmi osobně. Geburn má tedy všechny důvody se mstít a taky to dělá. Uneseného Semira drsně mučí a mlátí – a to právě na místě, kde kdysi držel Bärbel. Mezitím se Tom a zbytek služebny snaží Semira najít a zachránit. Což se jim za pomoci ženy, která je těhotná s Maxovým parťákem, daří. Geburn umírá při zásahu a v nemocnici začíná boj o Semirův život. Toho se nakonec daří zachránit, byť má Turek zlomená žebra a je dost otřesený.
Do nemocnice k němu přijedou i Jan s Andreou, kteří jsou s Německem stále úzce spojeni. Turka zvou k nim do Kanady. A co je nejdůležitější, Tom se rozhodne, že se k Dálniční vrátí a je zase Semirovým parťákem.



*


2) Když jsou ti tvé noční můry stále v patách...

Semir, která už se ze svých zranění vylízal, skutečně letí za Andreou a Janem do Kanady. Ti dva ovšem obdrží telefon od ustarané šéfové, která se o Semira bojí. Turek je sice fyzicky v pořádku, ale vyhýbá se akci. Pravděpodobně se u něj po útoku Geburna rozvinul posttraumatický stresový syndrom, takže trpí nočními můrami a úzkostí. Jan a Andrea slibují, že se o Turka postarají. Ten dorazí do Kanady poněkud nachlazený. S párem se nadšeně přivítá a obdivuje jejich obrovský a luxusní dům uprostřed nádherné přírody.
Druhý den ho Jan vezme na výlet malým letadlem, jenže se stane nehoda a stroj se s nimi zřítí doprostřed rozlehlých lesů. Sice přežijí, ale ví, že se odchýlili od ohlášeného kurzu a sotva je někdo najde. Musí si tedy zpátky pomoci sami. Jan a Semir tedy putují divočinou zpět do civilizace. Semir u toho vzpomíná, jak se jako vůbec poslední dozvěděl, že spolu Jan a Andrea něco mají. Cestu obou přátel komplikuje fakt, že je Semir čím dál víc nemocný. A protože mají vážně smůlu, narazí na zdejší vyhlášené pytláky Šelmy, kteří jim jdou po krku. Semir a Jan tak musí prchat po ledové řece, což jen zhorší Turkovo nachlazení. Ve finále ho spaluje vysoká horečka a Jan ho musí celou držet v tůni, aby ho zachránil. Je jasné, že tady jde vážně o život. Druhý den jsou schopni pomalu pokračovat v cestě, vyděšení z nemoci i pytláků, co jsou jim stále v patách. A právě když je Šelmy dopadnou, objeví se konečně pomoc. Andrea, vystrašená z toho, že se jí Jan se Semirem nevrátili, po nich vyhlásila pátrání a záchranáři dorazí právě ve chvíli, kdy se pytláci chystají oba kamarády zastřelit. Vyčerpaný a nemocný Semir omdlí, ve snu se konečně vypořádá s Geburnem a probudí se už v bezpečí, kde o něj Jan a Andrea pečují.
Andrea si navíc k Semirovi sedne a znovu diskutují konec svého vztahu, aby byl mezi nimi čistý stůl.



*


3) Když jsou všechny tvé volby špatné...

Hlavní hrdinkou, z jejíhož pohledu je příběh vyprávěn, je mladá, ani ne třicetiletá Češka Kateřina Dvořáková. Kateřina je známá jako Persefoné a má poněkud nezvyklé povolání. Je nájemný vrah. Patří do skupiny, která si říká Podsvětí. Její další tři členové jsou výrazně starší muži, kteří si říkají Chárón, Kerberos a Hádes. Dříve pracovali jako kolegové Kateřinina otce, všichni společně jako pohraničníci v komunistickém Československu. Střílet na lidi pro ně tedy bylo v pořádku. Kateřině už dávno umřela maminka a její otec byl po 17. listopadu 1989 odsouzen a ve vězení krátce na to zemřel. Předtím ještě své kolegy, se kterými měl velmi úzký vztah, zapřísahal, aby se o maličkou Kateřinu postarali. Ti se v den jeho nástupu do vězení opili a všichni teprve čtrnáctiletou Katušku znásilnili. A protože nic jiného, než zabíjet lidi, neuměli, prchli do Německa a právě na vraždění si založili kariéru. Celou dobu se o Kateřinu starali jako o vlastní. Katka dospívala zcela v jejich vlivu – zneužívaná, znásilňovaná a přitom naprosto zmanipulovaná, že by od nich nikdy nedokázala odejít. I ona zabíjela na objednávku a její jméno – Persefoné – se stalo legendou.
Kateřina se setká s Gerkhanem… padnou si do oka a postupně se do sebe zamilují. Kateřina poprvé poznává, jaké to je, když ji má někdo opravdu rád, ale nemůže přerušit styky s Podsvětím. Navíc zjistí, že je Semir policista – měla by ho okamžitě zabít, ale nedokáže to, příliš ho miluje. Podsvětí se o jejím vztahu s policistou dozví a dává jí 14 dní, aby toho nechala. Kateřina je strašlivě zoufalá, ví, že nechce, aby její kolegové Semirovi ublížili a zároveň dobře ví, že jakmile se Turek dozví, co je ona sama zač, bude ji muset pronásledovat. Alespoň si se Semirem užívá těch pár dní, kdy mohou být spolu. Podsvětí ale poruší slovo. Oba milence naláká do lomu, kde se ale sjede zásahovka. Zničený Semir, který se dozvěděl o Kateřině povolání, si myslí, že ho přítelkyně celou dobu podváděla. Jenže zasáhne Podsvětí a na Semira vystřelí. Do rány skočí Kateřina, která je zasažena do břicha. Je jasné, že zemře. Turek pochopí, že ho ve skutečnosti opravdu milovala, uplakaně se spolu loučí. Kateřina trpí a prosí Semira, aby jí pomohl, že nechce pomalu a v bolestech umírat v sanitce. Plačící Turek jí poskytuje poslední službu a láme milované dívce vaz.


*


4) Když máš ztratit vše, co je ti drahé...

Kdosi zabil Susannu von Landitzovou. Vylákal ji do tunelu a tam jí prořízl hrdlo. Kolegové jsou zdrcení, především Frank Traber, který si až příliš pozdě uvědomil, že mladou kolegyni miloval. Nikdy jí to ale neřekl. Trpí i Turek, kterému se strašlivě stýská po Kateřině. Nemůže se s její smrtí vyrovnat, opíjí se a neví, co sám se sebou. Kolegové se mu snaží pomoci, ale nedaří se. Jenže stane se další věc – Franka někdo, kdo se přihlásil ke smrti Susanny, vyláká do kolínského přístavu. Semir a Tom, kteří mu vyjedou na pomoc, ho naleznou těžce zraněného, když ho někdo shodil ze střechy. A když umírá další kolega ze stanice, je jasno – někdo po lidech z Dálničních jde a míní je zabít! Anně Engellhadtové navíc začnou chodit podivné vzkazy – každá smrt je údajným dárkem od jakéhosi Spravedlivého. Útoky se množí. Zázrakem přežívá Hotte, smrti uniknou i Hartmutt a jeho mladá přítelkyně Allerlei. Semir se snaží pomáhat, ale hlavou je stále mimo a myslí na Kateřinu, zcela zničený ze své ztráty. Alespoň Traber se uzdravuje.

Zdá se ale, že by za vražděním kolegů mohl být člen Podsvětí, kterého se nepodařilo chytit. Tým Dálniční je konečně na stopě a posledního z Podsvětí zadrží. Zdá se, že je vyhráno.
Smutný Semir jede na hřbitov k hrobu Kateřiny a Tom se vrací na stanici Dálniční.
Jeho auto ale někdo poškodil a on končí v řece – taktak že se neutopí. A je mu jasné, že celé to zadržení posledního z Podsvětí byl trik. Ten, kdo po nich jde, je stále na svobodě. Se šéfovou vyráží zachránit Semira.
Je už ale pozdě.

Gerkhanovi se na hřbitově představí Luigi Condegno, skutečný Spravedlivý. Zdá se, že proti Semirovi nic nemá, dokonce projeví účast s jeho ztrátou – sám Kateřinu znal. A dá Semirovi na výběr – buď půjde Turek s ním, nebo ho Condegno milosrdně zabije na místě, ale pak se přesune do Kanady a zabije i Andreu a Jana, kteří právě čekají první dítě. Semir se podvolí a odjíždí s ním.
Anně zazvoní telefon – volá právě Spravedlivý s tím, že má Turka. Žena podle jeho instrukcí jede do bývalého vojenského prostoru, kde v chodbách pod zemí Condegno drží Semira. Ten stojí na stoličce a okolo krku má oprátku. Anna kdysi byla u zásahu kvůli nějakému menšímu Condegnovu zločinu – jenže ten zásah byl tak zpackaný, že při něm zemřela jeho žena a dítě. Condegno se rozhodl pomstít a vyvraždit vlastní Anninu rodinu – kolegy z Dálniční. Semira, jejího oblíbence, si nechal na konec.
Šéfová je připoutána ke stejné židli a zároveň dá Condegno do prostoru časovanou bombu. Odchází. Anna může snadno uniknout, ale pokud by se pohnula, Semir spadne a oběsí se. Zůstávají tedy spolu. Naštěstí je včas zachrání Tom, který přišel na to, kde Anna a Semir jsou. Oběma pomůže pryč a exploze jim neublíží. Dostanou se z chodeb nahoru a Semir se tam setká se zatčeným Condegnem, mezi muži je zvláštní porozumění. Turek, smutný, ale už ne zdevastovaný, se zdá být smířený s Katuščinou smrtí. Nikdy na ni nezapomene, ale už zvládne žít dál.




*


5) Když tvé kroky končí ve slepých uličkách...

Těhotná Andrea si v povánočním Kolíně bere Jana Richtera. Za svědka jim jde Semir a Tom Kranich na svatbě potkává Allerleinu kamarádku Karolinu Kaiczowskou, do které se zamiluje. A protože je zájem oboustranný, začnou spolu chodit.
Semir a Tom jsou nedlouho po svatbě přivoláni k akci – mladá dívka chce skočit z mostu na dálnici. A taky to bez ohledu na to, že se ji všichni policisté snaží zachránit, udělá a zemře. Ukáže se, že byla znásilněna. Zdeptaný Semir, kterému to jen připomnělo Kateřinu, se vrací na stanici. Tam ho čeká další šok – byla mu „nabídnuta“ pozice šéfa Dálniční policie ve Stuttgartu. Popravdě tam bude převelen, ať chce či ne. Semir je strašně rozčílený, cítí obrovskou nespravedlnost – práskne dveřmi s tím, že u policie končí, protože poté, kolik při práci užil bolesti a obětí, už takové chování nesnese. Všichni jsou překvapeni, ale Turek si to nerozmyslí a skutečně odchází.
Nový pár utvoří Tom a Traber, který už se úplně uzdravil po svém zranění. Nacházejí k sobě cestu a docela jim to klape. Tom ale při cestě po městě málem srazí po přechodu jdoucí blondýnku. Před davem čumilů se s baculatou holkou pohádá a poníží ji. Jenže se ukáže, že dívka je novinářka, Tereza Wox. A na Dálniční má, zdá se, pifku. Druhý den proto o policii a hlavně o Kranichovi velmi nelichotivý článek. Šéfová donutí Toma, aby se Tereze omluvil. Ten Wox naprosto nesnáší.

Brzy se ukáže, že Semir ve skutečnosti neodešel. Je na tajné misi, kterou si domluvil s Almarou a šéfovou. Dohoda zní, že pokud jim Turek pomůže, Almara se postará o to, aby mohl zůstat u kolínské dálniční. Jde o to, že do Kolína někdo pašuje mladé dívky z Východu a nutí je k prostituci. Patřila k nim i znásilněná dívka, která se zabila skokem z mostu. Semirovým úkolem bude infiltrovat jednu z více buněk, které v Německu jsou a které všechny ovládá jakýsi tajemný Gless. Právě toho se nedaří dopadnout a Gerkhan to má změnit. Semir na to kývá. Vydává se na akci pod falešným jménem Semir Bayram a do úkrytu zločinců přijíždí jako jejich nový turecký partner – s nákladem skutečných žen z Turecka v dodávce. A hned ho čeká nesmírně tvrdá zkouška – musí pro zločince vybrat jednu z žen jako vzorek a ti ji pak před ním znásilní.

Semir se sžívá se svou novou „Rodinou“, jak si únosci a překupníci dívek říkají. Poznává jejich osudy a více se sbližuje s Davidem Geiselnehmerem. Snaží se získat jejich důvěru, aby byl později představen Glessovi. Sbližuje se se svými kolegy čím dál více, byť mu někteří nedůvěřují. Navíc se ukáže, že Davidova bratra zabili kvůli Kateřině – Oliver ji kdysi unesl kvůli výkupnému a Podsvětí ho zmasakrovalo. Od té doby se David stará o Oliverovu ženu a dceru. I ty se skupinou spolupracují. Při jedné akci Semir přijde o mobil, svůj jediný kontakt na šéfovou. Teď nemá možnost se s ní spojit. A zrovna dostal termín, kdy konečně uvidí Glesse!

K opuštěnému objektu, kde skupina úřaduje, přijede Wox, která chce napsat článek o tom, že tady povede dálnice. Muži jí ale nedovolí odjet – vyděšenou a nic nechápající dívku odvlečou dovnitř a tam ji bijí a mučí, aby z ní dostali infomace.
Semir na to vyjeveně civí, neschopen cokoliv udělat: Wox totiž zná. Když mu bylo 31 a měl těsně před rozvodem s Andreou, přistěhovala se 21letá Tereza do Kolína, aby zde psala pro Welt. Ale čekala ji jen ponižující práce a hrozné bydlení. Bála se a byla zdeptaná, nadšeně tedy sáhla po první větší šanci – reportáži z Dálniční. Andrea a Semir už tehdy bydleli zvlášť a do rozvodu zbývalo pár dní. I tak ale Andrea žárlila a k Wox se chovala ohavně. Dívka a Turek si spolu padli do oka, a jelikož byli oba zoufalí – Semir z rozvodu a Wox ze samoty – skončili spolu na jednu noc v posteli. Ráno Wox sama zmizela. V Semirově paměti zůstala, byla mu velmi sympatická. Při dalším setkání s ní ale prohodil neopatrná slova, ze kterých si Tereza špatně vyložila, že by se s ní zase chtěl vyspat. Zraněná od něj utekla.

Teď ji před Semirem mlátí a jemu je jasné, že mladou dívku musí zachránit. Zatímco ostatní diskutují, co s do mdlob zbitou Terezou udělat, Semir se přihlásí, že by ji chtěl znásilnit. Ostatní mu ji dávají. Semir zraněnou Wox probudí, přiměje ji, aby si na něj vzpomněla a snažila se utéci. Pak musí kontaktovat Annu Engellhardtovou – do kapsy dá Tereze pro šéfovou lístek o tom, kde je a kdy přijede Gless. Semir sám předstírá, že ho praštila do hlavy a utekla. Wox se opravdu snaží ujet autem, ale je příliš vyděšená a poraněná. David a jeden z kolegů ji dostihnou, naloží svázanou do kufru, odvezou ji k zamrzlému rameni Rýna a tam ji s batohem naplněným kameny připevněným na nohy hodí pod led. Gerkhanovi je psychicky hrozně, je mu jasné, že to, že Wox umřela, padá na jeho hlavu.

Rozhodne se, že Glesse dopadne stůj co stůj, i kdyby měl zemřít. Alespoň pomstí Wox a všechna ta děvčata. Z Glesse se vyklube noblesní 70letý stařec, který dorazí i s manželkou. A ve chvíli, kdy po něm chce Turek vystartovat, dorazí i zásahovka. Ač si to Semir neumí vysvětlit, museli se kolegové od policie dozvědět, co se děje. Zatýkají většinu „Rodiny“ a osvobozují unesené dívky. Povede se jim zadržet i Glesse, který předtím zastřelí svou ženu, aby nemusela čelit drsné realitě. Semir stane sám tváří v tvář Davidovi, který je jím zklamán a prosí ho, aby se postaral o dceru a manželku Olivera. Semir to odmítne s tím, že ty dvě bude policie taky stíhat. Davida, který proti němu vyrazí, střelí do hlavy. Muž přežije, ale od té doby je v kómatu v nemocnici.

Semir se setkává s Tomem a se šéfovou. Ti mu vysvětlí, že to, jak David a jeho parťák hodili Wox pod led, viděli dva milovníci přírody. Jakmile měli čistý vzduch, pro Wox skočili a podařilo se jim ji rozdýchat. Ona jim předala vzkaz pro šéfovou a pak zase omdlela. Anna se tak dozvěděla, že musí jít Turkovi na pomoc. Wox byla v nemocnici. Semir se za ní hned rozjel. Wox ho ale odmítá pustit dovnitř. Když konečně dovolí jeho návštěvu, ukáže se, že má poraněnou nohu, zlomenou ruku a především úplně zdeformovaný a oteklý modrý obličej od toho, jak ji bili. Pláče s tím, že je teď ohavná a odporná. Semir ji utěšuje.

Na stanici Dálniční slaví Semirův návrat a zapíjí narození Tobiase, syna Andrey a Jana. Na stanici je i tichá Wox, která se plíží o berlích. Její obličej už splaskl a modřiny skoro zmizely. Všechny velmi zajímá, jak to slečna s Turkem má. Ten se o ni totiž velmi stará – přesto je mu jasné, že deset let rozdílu je moc a přesto, že mu dívka naznačila, že by byla pro, s ní nic víc než přátelství mít nechce. O Wox se starají i Karolina a Allerlei, jen Tom nemůže uvěřit, že je dívka zpět v jeho životě. Semir je rád, že je zpátky mezi lidmi, které má rád.





*


A)Mít moc na(d)

Pětadvacetiletá novinářka Weltu Tereza Wox už se uzdravila i z posledního zranění, které jí způsobil David Geiselnehmer – zrovna jí sundali sádru ze zlomené ruky. Navíc má i další důvod ke spokojenosti. Zamilovala se do Paula Kellera, velmi známého a velmi bohatého německého právníka. A ten, zdá se, lásku opětuje. Problém je věkový rozdíl – Paulovi je 49 let a navíc je ženatý. Byť jen formálně. Se ženou nebydlí a ona sama má přítele.

Navíc má Wox i dobré přátele – Semir, Tom, Karolina, Allerlei a Hartmutt utvořili v posledních týdnech velmi silnou šestici přátel, která se báječně baví. Dokonce i napětí mezi Wox a Tomem do značné míry opadlo a stalo se z něj spíše jen špičkování. Tereza je z toho na začátku vykulená a neumí s takovou společností kamarádů zacházet, ale pak si to, že má kamarády, začne užívat a chovat se k nim zodpovědně a hezky. Velmi blízko má Wox k Semirovi, který se o ni staral v době, kdy byla zraněná a odkázaná na pomoc. Přestože tušil, že se Tereze líbí a velmi nesmělá Wox to dokonce i naznačila, odmítá Turek cokoliv víc, než přátelství. Na slečně mu ale velmi záleží.

Wox je dost naivní a ve vztahu k mužům nezkušená. Zatím měla jen jednoho přítele a s muži strávila dohromady jen a pouze dvě noci – jednu se svým klukem, než odjel do ciziny. Jednu před 4 roky se Semirem. Proto je dost vykulená, když ji hned na první návštěvě svého bytu Paul povalí do postele.

Vůbec se ukazuje, že Paul Keller má sex rád, a to drsnější sex. Sladká naivní mladá baculatá blondýnka v něm rozezní struny, u kterých vůbec nevěděl, že v něm jsou. Vyžívá se v polohách, kdy je dominantní a oblečený, zatímco Tereza si to většinou odtrpí přehnutá přes kus nábytku nebo položená na břiše. Líbí se mu být pánem situace a Terezu občas i přiváže nebo ji jinak lehce pokořuje. Stydlivá Wox se snaží protestovat, ale neumí o sexu mluvit a nedaří se jí Paula přesvědčit. Paul navíc sní o análním a orálním sexu. Vadí mu totiž, že blondýnka nebyla panna a rád by byl první alespoň v tomto. Obojí se ale Tereze hnusí a naprosto je odmítá. Keller však stále škemrá. Tereza se zmítá v nejistotě, je vděčná, že se do ní právník zamiloval i přesto, že dívka není právě krásná (je drobná, má výraznou nadváhu a malá prsa), ale chvílemi se prostě necítí dobře.

Kellerovi navíc kvůli vztahu dělají potíže v práci a následně ho vlastní žena varuje, aby si dal na svou pověst a zaměstnání pozor. Neměl by tolik riskovat kvůli pětadvacetileté holce, která se s ním určitě jen baví a pak ho nechá. Ona si užije, ale Paul pak přijde o všechno.

Ač se tím Keller moc nechlubí, lékaři ho začínají upozorňovat na zdravotní obtíže spojené se srdcem. Měl by si podle nich dát pozor a starat se o sebe.

Semir, kterému vztah Kellera a Wox, o kterou se bojí, nedá spát, zjišťuje o Paulovi další informace. Přijde na to, že Paulovi a jeho ženě Evě umřel syn, zahynul při autonehodě. Keller pak začal pít, nedokázal se s tím vyrovnat. V záchvatu opilecké agrese napadl i svou ženu, teprve poté se začal léčit a stal se z něj abstinent.

Vztah Kellera a Wox je zatím na houpačce. Tereza miluje Paulův intelekt a je stále vděčná a nadšená z toho, že ji, ač nehezkou, všude bere a představuje jako svou přítelkyni. Nelíbí se jí ale, jak po ní stále vyžaduje sex, a to bez ohledu na situaci. Navíc Paul začíná žárlit na Semira – a poté, co se dozví o tom, že Gerkhan a Wox spolu v minulosti spali, začne Turka úplně nesnášet.

A možná má proč, právě Semir začne své city k Tereza zvažovat. Má ji nesmírně a hluboce rád, to ví na 100 %. Ale je do ní zamilovaný? Opravdu ji miluje? Měl by jí to říci? Ale co, když si sám není jistý a ona má navíc jiného. Gerkhan se tím trápí a velmi mu to šrotuje v hlavě. Nechá plavat několik příležitostí, kdy své city mohl alespoň trochu vyjevit. Je zmatený. Ví jen to, že mu na dívce strašně moc záleží a že se o ni bojí. Kellerovi nevěří a nesnášenlivost začíná být vzájemná.

A houpačka pokračuje. Když Wox sebere odvahu a právníkovi vytkne něco, co se jí na vztahu nelíbí, Keller to chvíli dodržuje a pak to zase sklouzne do starých kolejí. Pak ale Paul začne za jejími zády domlouvat přestěhování do Norimberku, ačkoliv to Tereza už kdysi zcela zavrhla – on by tam pracoval jako právník a dívka pracovala v tamní redakci Weltu. A hlavně by byli daleko od Gerkhana, kterým se Paul cítí ohrožen. Tereza má kvůli jeho podrazu potíže v práci. To je pro ni poslední kapka. Vzbouří se a konečně NAPLNO řekne to, co jí vadí. Kellerovi dá na vybranou. Buď bude respektovat její život – k tomu patří Kolín, její práce v redakci a kamarádi v čele se Semirem, nebo se jednoduše rozejdou. Keller na tu vzpouru vyjeveně kouká, ale rozhodne se její argumenty přijmout.

Wox je na obláčku. Sice má spoustu práce a navíc začala psát diplomku, ale jinak se jí neskutečně daří. Paul si vzal její potřeby k srdci a chová se mile, vychází jí vstříc a zdá se, že je sám spokojený, alespoň to tvrdí. Navzájem si pomáhají, rozumí si, dělají si radost. Dokonce jim to více klape v posteli. Tereza se uklidnila a zdá se, že se z vykulené a nedospělé mladé holky, která nedokázala pochopit, že ji má někdo rád a neuměla s tím zacházet, stalo vyrovnané děvče, které si umělo vyjasnit vztah s přítelem i kamarády a které má svůj život v rukách. Daří se jí. Konečně je šťastná.

Jenže Paul se cítí zrazený a každou zbytečnost si bere jako záminku k ukřivděnosti. Jenže zatímco Wox se dokázala ozvat a námitky říci, Keller vše nechává doutnat pod povrchem – žárlivost na Semira, pocit, že si s ním blondýnka hraje i to, že se mu přestává dařit v práci. Vadí mu i myšlenky na stále tvrdší sex, co se mu honí hlavou a z jejichž vyvolání viní malou Wox. Bublá pod povrchem, naštvaný, ukřivděný s pocitem, že ho přítelkyně zneužívá a vodí ho jako loutku. Ale mlčí a nic neřekne.

A pak Keller vybuchne. Stane se to na přelomu září a října, ve chvíli, kdy Terezino štěstí dosahuje maxima – dostala nabídku dělat rozhovor s Merkelovou. Je to pro ni obrovská šance zazářit, čekala na ni celý život. Musí se ale rychle připravit a tak nemá čas na oslavu tohoto úspěchu, kterou pro ni Paul přichystal. Ten je naštvaný, ačkoliv ho předem varovala, že spěchá. A zlom nastane ve chvíli, kdy Wox zmíní, že se mezi dveře stavila ke Gerkhanovi pro počítač. Paul se přestane ovládat. Vystrašenou a nic nechápající Wox dovleče do ložnice, kde ji brutálně znásilní a chvíli poté si splní i svůj sen o análním sexu. Zkrvavenou dívku, která jen zvládne zavolat do redakce, že svůj vytoužený rozhovor nedokáže udělat, nechá ležet na posteli a odejde do práce s tím, že se nic mimořádného nestalo.

Otřesená Wox se ráno sbalí a vyrazí za Gerkhanem, kterému jedinému důvěřuje. Svěří se mu se znásilněním, byť mu neprozradí, že došlo i na vynucený anální sex, za který se neuvěřitelně stydí. Je na pokraji sil, zraněná a krvácející. Paul ji uvnitř pořádně potrhal. Semir je na začátku vzteky bez sebe a dívku nutí, aby Kellera obvinila – zuří, když dívka odmítá. Pak Gerkhan pochopí, že by z toho měla novinářka jen další problémy a smíří se s tím, že Keller potrestaný nebude. Sám je plný výčitek. Kdyby Wox naznačil, co k ní cítí, třeba by od Paula odešla a tohle by se vůbec nestalo. Je zoufalý a slibuje, že se o Terezu postará. Vede ji k sobě domů do bezpečí. Jenže Paul, kterému dívka jen krátce po telefonu sdělila, že je konec, si to s Terezou přijde vyříkat.

Hodí do okna ložnice dlažební kostku. Semira vyprovokuje a ten sice zavolá posily, ale zároveň Wox schová pod stůl v kuchyni a vyrazí to Kellerovi vytmavit. Opilý Paul ale netrpí skrupulemi a Turka, který na takové chování není připravený, vyřadí ze hry. Paul najde Wox. Chce si s ní vysvětlit, proč ho nechala – vůbec totiž nevidí vinu na své straně a ani nemyslí, že by ji znásilnil. Podle něj ho blondýnka celou dobu vodila za nos a všichni ti, kteří ho před ní varovali, měli pravdu. Wox je šíleně vyděšená, opilý Keller před ní navíc mává zbraní, kterou ukradl Semirovi. Tereza se nedokáže hájit. Paul na ní ještě vyžaduje orální sex na rozloučenou, jako vždy posedlý tím, aby byl první. Tereza se pokusí utéci, ale je bříškem naražena na stůl a znovu nucena k orálu. Když Wox odmítá, donutí hrůzou zmírající blondýnku „kouřit“ nabitou zbraň a pak do Terezy dokonce znova pronikne zezadu. Ta se zhroutí a Keller strachy i bolestí pološílenou dívku odvleče nahoru do ložnice, aby si s ní konečně promluvil. Tereza se cestou zraní, šlápne na střep z rozbitého okna. Mezitím už dorazila zásahovka i Tom se Semirem, kteří se o Wox bojí. Právem, Paul, který pod vlivem alkoholu nedokáže odhadnout situaci, se cítí vyprovokovaný Tereziným křikem a přimáčkne jí polštář na obličej. Mačká jí ho na tvář, aby se uklidnila a on si s ní mohl promluvit. Zásahovka čeká za dveřmi a Keller je prosí, aby mu dali pár minut, během nichž blondýnku dusí. Pak konečně polštář odtáhne. Dívka je však bledá a nehybná, pomočená. Právník ji ze vzteku kousne a až v tu chvíli si uvědomí, co se stalo a vystřízliví. Uvědomí si, že nemá žádnou perspektivu. Že ho nechala milovaná dívka a že klienti i manželka se dozví o téhle ostudě. Paul se zastřelí Semirovou zbraní právě ve chvíli, kdy do ložnice pronikne zásahovka.

K nesmírné Tomově a Semirově radosti Wox slabě dýchá, báli se nejhoršího. Ještě žije. Je ale zraněná, dezorientovaná a čím dál více si stěžuje na bolest v břiše, což nikdo moc neřeší. Zjevně trpí, je v šoku a Gerkhan si to klade za vinu, plný výčitek a sebenenávisti, že nedokázal tak brutálnímu útoku zabránit. Zklamal na celé čáře. Sanitka odveze Terezu do nemocnice. Semir je s ní a dívku, která už přestává reagovat, drží za dlaň. Nehybnou Wox převezmou doktoři. A Gerkhan s Tomem nešťastně a zcela bezmocně čekají, co jim lékaři řeknou.

Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Ajši
Administrátor

Založen: 14. 10. 2007
Příspěvky: 1513
Bydliště: Hodonín
Odpovědět s citátem
A před Bezčasí je tu velký update Wink
Toto téma je tady pár let, teď jsem ale přehled povídek silně zkrátila a zároveň přidala MMN.

Bezčasí na MMN navazuje VELMI VOLNĚ, ale přece jen trošku ano. Takže doporučuji tento krátký přehled prolétnout očima Smile
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Hartmutt Freund z KTU


Založen: 21. 07. 2014
Příspěvky: 244
Odpovědět s citátem
Pánejo! Doufám že to Terka přežije.

_________________
Seriálový maniak
---------------------
http://hawaii5o.cz/
http://hawaii5o.cz/forum
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
Ajši
Administrátor

Založen: 14. 10. 2007
Příspěvky: 1513
Bydliště: Hodonín
Odpovědět s citátem
Moc mě těší, že ji má někdo rád Smile moc a moc!
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Pietro


Založen: 13. 08. 2014
Příspěvky: 258
Odpovědět s citátem
Terku snad nelze nemít rád. Charakter Paula Kellera má málokdo.

A propos, shrnutí MMN jsem si přečetl, hodilo se mi jako doplnění těch posledních asi 20 dílů, které jsem četl aktivně.

_________________
Andreamil z DF. Zde na PF jsem autorem, zde také čtu a komentuji.
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Shrnutí povídek od Ajši
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Časy uváděny v GMT + 1 hodina  
Strana 1 z 1  

  
  
 odeslat nové téma  Odpovědět na téma