AFC11.cz    Diskusní fórum    Pravidla    FAQ    Hledat    Uživatelé    Registrace    Přihlášení 
odeslat nové téma  Odpovědět na téma
Nemá to smysl
kajusia


Založen: 15. 10. 2007
Příspěvky: 447
Odpovědět s citátem
K této povídce mě inspirovala zajímavá linka, co se s novou řadou objevila v seriálu. Původně jsem přemýšlela, že bych děj zasadila do reality, kterou ve svých povídkách popisuje Woxys, nakonec jsem se rozhodla držet se seriálu. Díl, ve kterém se Semir dozví o Andreině odchodu, jsem neviděla, proto se to nemusí se seriálem vůbec shodovat. Smile


Ztěžka se posadil na židli, opřel se lokty o desku stolu pokrytou mnoha papíry a schoval hlavu do dlaní.
Poslední týden toho bylo na něj moc, dalo by se říci, že až příliš.
Nejdříve onemocněly děti, pak se pohádal s parťákem, předevčírem si ho pozvala šéfová na kobereček, aby ji vysvětlil hádku s návladním. Mohl snad za to, že návladní byl další z debilních panáku v obleku, kteří se pokouší urvat si co největší kus z koláče dotovaného občany?
A dnes...

Od včerejšího večera, kdy se vrátil po náročném dni domů, to rozdýchával. Jakoby jeho mozek odmítal pochopit tu jednoduchou informaci. Jakoby jednotlivá slova, která si přečetl, byla maličkými dýkami a s každou připomínkou mu jeho mozek roztíraly na pidikousky.
Měl pocit, že toho již více neunese.

Narovnal se, popadl do dlaní jeden ze spisů, vzápětí s ním praštil o hranu stolu.
Aby se člověku obrátil svět vzhůru nohama, k tomu stačil jeden vzkaz. K rozbití toho, co považoval za jistotu, stačilo přesně pět slov.

„Jak mi to mohla udělat?“ pomyslel si a cynicky se pousmál nad patetičností této otázky.
V první chvíli na ten zpropadený kus papíru nevěřícně zíral a doufal, že každým okamžikem se k němu z vedlejšího pokoje rozeběhnou děvčata spolu s jejich matkou a společně zakřičí, že je to pouhý žert, nebo že je Apríl, nebo... Prostě že to není pravda.
Pak ten vzkaz zmuchlal, zahodil někam do kouta a s mobilem vytáčejícím telefonní číslo byl připraven na hádku po telefonu.
Další hádku v pořadí. Ano, poslední dobou se častěji chytli, ale pokaždé se nějak domluvili, přišli na kompromis, vyřešili to. Aspoň měl takový dojem.
Dojem...
„Vše, na čem mi posledních deset let nejvíce záleželo, byl pouhý dojem, iluze, fraška.“ táhlo se mu hlavou.

Potřeboval něčím zaměstnat ruce. Popadl prupisku a nervozně s ní ťukal.
Kdyby se k tomu aspoň postavila čelem a něco mu řekla. Jasně, neustále opakovala, jak se o něj bojí, jak by měl změnit práci, aspoň kvůli dětem, když ne kvůli ní. Nesnášel tyhle její řeči, kdy se snažila ho psychicky vydírat. Navzdory tomu se přece jen pokusil jí vyhovět, opustit to, co měl rád, sednout si do kanclu, strávit tam celých devět hodin, ne-li víc, zahrabaný v papírech, pak se kývnutím hlavy rozloučit, pokud vůbec bylo s kým a odejít domů. Šel sám proti sobě, věděl, že to nemá smysl, přesto to však zkusil a marně. Když se zase vrátil náhodou ke své práci, protože ho jeho smysl pro spravedlnost, horkokrevná mysl a policejní čuch nenechaly od daného případu odejít, tak mu vše vyčetla, aniž by si uvědomila, co pro ni a pro děti svou snahou změnit sám sebe chtěl udělat.

Nejhorší na tom všem bylo, že ani nevěděl, kde je Ayda a Lilly. Ráno pobíhal po bytě a hledal jakoukoli zprávu o tom, kde by mohly být. Snažil se jí aspoň stokrát od včerejší noci dovolat, ale buď měla vypnutý telefon, nebo jeho telefonáty úspěšně ignorovala. Do pozdní noci objížděl všechna místa, kde mohla být. Její rodiče se na něj dívali s despektem, když jim o půlnoci vztekle vrazil do jejich nóbl bytu a hledal svou rodinu. Nepodařilo se mu je najít. Teď už byl dvě hodiny na služebně a pokoušel se rozumně uvažovat a přemýšlet, jak to vyřešit. Nešlo to. Dokonce škemral u Petry, zda by mu nevyhledala její mobil přes svůj superúčinný program. Jako její správná kamarádka odmítla. Tak se na chvíli schoval do kanclu a přemýšlel, co by měl udělat.
Nějak se do toho zamotal.

Když se na jejich vztah díval v jiném světle, ve světle velikého zranění, šoku a překvapení, začal přemýšlet o tom, proč si ji vůbec vzal. Cožpak nebyla taková už před jejich svatbou, předtím než založili rodinu?
„Byla.“ odpověděl si a mrsknul s prupiskou proti protější zdi. Levný plast se roztříštil a zbytky propisovačky skončily na podlaze za partnerovou židlí.
Byla nechutně žárlivá, dělala mu scény, chtěla ho zahrabat do měkké vaty kancelářské práce, aby si náhodou nerozbil nos a ona se o něj nemusela strachovat. Přesto ji však... miloval. Přijal ji i s jejími chybami a doufal, že ona mu poskytne totéž.

„Mrcha, mrcha, mrcha...“ opakoval si potichu chvilku. Otevřel jeden ze spisů, zíral na text před sebou, neschopen informace ve složce pojmout.
„Nemá to smysl.“ nasupeně zavrčel, odhodil prupisku na stůl a natáhl se pro hrnek s kávou. Opět si vzpomněl na ten její vzkaz, co mu nechala na kuchyňské lince.

„Semire,
odcházím. Nemá to smysl.
A.“


„Mrcha!“ zopakoval vztekle, svíraje v ruce hrnek. Ta mrcha mu odvedla děti a ani mu neřekla, kde jsou. Myslí mu proběhly všechny nadávky, které znal, adresované jediné osobě.
„Vždyť to jsou i moje děti!“ vykřikl zoufale a vztekle s hrnkem praštil na protější zeď, nedbaje, že se kávová sedlina rozlétne po bílé stěně a celém prostoru, který obýval parťák.
„No to snad nemyslíš vážně.“ ozval se od dveří zvukem rozbíjejícího se hrnku přivolaný kolega. „Semire, co se děje?“
„Co by se asi tak dělo?“ vyštěkl a vyskočil ze židle. „Nic. Vůbec nic se neděje. Vlastně je všechno v pohodě.“
„Jo? Proto tu děláš takový bordel?“
„Hele, vlez mi na záda.“ zavrčel a spěšně si oblékal hnědou bundu. „Všichni mi vlezte na záda!“
Vyběhl ze služebny, nasedl do svého auta a rozhodl se ještě jednou projet všechna možná místa, kde by mohla jeho rodina být. A pokud je nenajde, tak..


Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuICQ
SaM


Založen: 15. 10. 2007
Příspěvky: 361
Bydliště: Praha
Odpovědět s citátem
Tak předně, yay, nová povídka od Kájky! Za druhé, jsem moc ráda, že jsi nezvolila Woxiinu realitu a zůstala u seriálu.

Měl pocit, že toho již více neunese. - Ten pocit moc dobře znám a je mi Semira hrozně líto. Embarassed

Jsem ráda, že je tam Petra. Je jí tu hrozně málo.

Celkově si myslím, že zatáhnout do toho takto děti byla nehorázná sobeckost z Andreiny strany. V jejím zájmu přece bylo nechat děti při tom, že se nic neděje, dokud se to nevyřeší, a ne takhle. Ona to zavinila, neměla právo jít proti rodině s demoliční koulí a ještě Semira za něco trestat. (Teď samozřejmě víc reaguju na seriál než na povídku, zatím jsem se nedočetla, jestli i tady figurovala nevěra.)

„Mrcha, mrcha, mrcha...“ opakoval si potichu chvilku. - Je hrozný, když vztah - a hlavně manželství, ze kterého vzešly děti, dojde sem. Je mi z toho smutno. Embarassed

To je skutečně downer. Myslím, že jsi skvěle zpracovala Semirovy myšlenky a pocity, a skoro se nechce věřit, že tento materiál poskytla skutečná Kobra. Laughing Dobrá práce!

_________________
-> archiv povídek
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
Ajši
Administrátor

Založen: 14. 10. 2007
Příspěvky: 1513
Bydliště: Hodonín
Odpovědět s citátem
Dobře že jsi to nezasadila do mé reality, protože bychom si konkurovaly - právě o tomhle bodu totiž bude druhý díl Na kávě Very Happy
Můj koment bude zlý, jak jinak.

Mno jo, jsou, milý turecký troubo (kdo si vzal andreu a nechce se s ní rozvést, si jiné označení nezaslouží Razz)... jsou chvíle, kdy nepomůže být cholerický, kdy i člověk, co je zvyklý jednat a se vším si poradit, musí nečinně přihlížet. Ačkoliv... je právě tohle ten příklad...?

Víš, co se mi líbí?
Že jsi - narozdíl od seriálu - andree dala tak nějak lidské důvody, resp. jsi ukázala, že k tomu jednání nějakou příčinu měla.
Pokud vím, v seriálu ji sice asi bilionkrát unesli, její haranti byli stokrát přivázáni k atomové bombě nebo k plechovce s antraxem, ale vždy byli na konci všichni vysmátí a ona měla plnou hubičku vtípků na to, jak je policajtská panička, hahahahhahaaaaa. A najednou má za jeho zády jiného, protože to s Turkem údajně nemůže vydržet. Já se na díly s ní samozřejmě nedívám, ale pokud to takhle bylo, je prostě mrcha Smile

Ale Tvá andrea se s Gerkhanem hádá... a dost možná je JEHO vina, že si ON nesprávně myslel, že je vše vyřešeno. To se mi líbí. Že jsi dala tu možnost, že byl on ten slepý...

asně, neustále opakovala, jak se o něj bojí, jak by měl změnit práci, aspoň kvůli dětem, když ne kvůli ní. Nesnášel tyhle její řeči, kdy se snažila ho psychicky vydírat. - tady andreu výjimečně chápu. na druhou stranu si za to může sama - brala si policajta, kterému šli po krku už mnohokrát předtím. Co čekala, blbka? S porody přišlo prozření?

Nejhorší na tom všem bylo, že ani nevěděl, kde je Ayda a Lilly. - a to je právě ta situaci, kdy přijde čas na testy otcovství, turecké dodo Cool
Ženská, která by takhle vzala chlapovi děcka a v podstatě se přes ně mstila za své zkažené představy o životě, je hyper mrcha...

Dokonce škemral u Petry, zda by mu nevyhledala její mobil přes svůj superúčinný program. Jako její správná kamarádka odmítla. - ty bláho...

Dobře ti tak, neměl sis ji brát Razz

Hodně dobrá povídka, Kájko. Tohle je první dílo, kde má andrea (údajně) s ním děcka a já ji četla. Povedla se Ti, myslím, že jsi báječně a tvrdě ukázala jeho emoce a bezmoc, i to, že se nemíní vzdát, ač vlastně zase tolik dělat nemůže.
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
kajusia


Založen: 15. 10. 2007
Příspěvky: 447
Odpovědět s citátem
Woxys, SaM, oběma děkuji za koment. Potěšil mě.

SaM, když já Petru moc neznám, přiznám se. Pár epizod z e snad 11. řady s Tomem, že?
Jsem ráda, že povídka zapůsobila tak, jak měla. Jako důvod k odchodu jsem u Andrey spíš zvolila situaci, kam se dostala, když se to snažila přecházet - hádky, neřešené konflikty, dlouhodobá nespokojenost navenek se tvářící úplně obráceně a o nevěře jsem ve své hlavě ani neuvažovala.

Woxy, vím, vím, proto jsem se do toho nepouštěla, nerada bych psala o tom samém a přišlo mi to vůči tobě nefér, proto jsem se snažila držet seriálu.
I když v důvodu odchodu jsem to prezentovala poněkud jinak. Opravdu jsem to viděla jako dlouhodobě se plížící krizi a ne jako jednorázový popud mysli a bum bác, nevěra a odchod.
Hehe, spokojeně si poklepávám po rameni, že jsi tuto povídku, která je vlastně o Andree, četla a komentovala. Děkuju. Smile
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuICQ
Nemá to smysl
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Časy uváděny v GMT + 1 hodina  
Strana 1 z 1  

  
  
 odeslat nové téma  Odpovědět na téma