AFC11.cz    Diskusní fórum    Pravidla    FAQ    Hledat    Uživatelé    Registrace    Přihlášení 
odeslat nové téma  Odpovědět na téma
Ples(k!)
Ajši
Administrátor

Založen: 14. 10. 2007
Příspěvky: 1513
Bydliště: Hodonín
Odpovědět s citátem
Ahoj,

tenhle drobek je dárek pro Káju k svátku Very Happy
Protože to je přístupné i pro ty, co znají reálie z Když a MMN, dávám to i sem, snad minipovídka potěší ;D Laughing


_________________________________________________________________________________________________



Ples(k!)



Kranich nervózně pohlédl na kuchyňské hodiny, jejichž minutová ručička se výhružně blížila ke dvanáctce, která značila nejzazší čas odjezdu.
Zavrtěl hlavou a k utlumení stresu, který vůbec nezavinil, otevřel ledničku, aby prsty zalovil mezi vepřovými výpečky ze včerejška.
„Kar,“ zafuněl, když polkl první. „Kaaaar, co tam tak dlouho děláš?!“

„Připravuji se,“ zaznělo z koupelny vesele. „Ještě vteřinku!“
Tom protočil panenky. O pár vteřinkách mluvila už asi před půl hodinou. Tak ho to rozrušilo, že musel sáhnout i po bramborovém knedlíku, který důkladně vymáchal ve šťávě.
K policejnému plesu měl značně ambivalentní vztah: na jednu stranu to zahrnovalo ohromnou skladbu zdvořilostních manýr a oprudentských ukláněček v podobě povinného tance a bezvadně uvázaných škrtících motýlků, na druhé straně tam vždy nabízeli opravdu bohatý raut a nikdo nehlídal, zda si někdo nestrká něco do tašky. Ne že by se tam Tom zásobil na týden dopředu, ale... prostě a jednoduše, zákusek i výborná parmská šunčička (nehledě na kuřecí stehýnko, miniřízeček, pečeni, dortík, pravou kančí pomazánku, punčový řez, jarní salátek, krůtí prsíčka, španělské klobásky a především citlivě nasolené preclíky) se vychutnají lépe v klidném prostředí domova. Tuhle praxi mu ovšem Karolina loni zatrhla. Taky na plese dříve bývala docela dobrá šance sbalit nějakou pěknou mladou poručici nebo alespoň hostesku. Před pár lety se Semirem této příležitosti dosti aktivně využívali.
Ovšem ani tato zábava nebyla Karolinou schválena.

„Ta vteřina už dávno uplynula!“ postěžoval si hlasitě a protočil modré oči: bylo pět minut po sedmé. „Šéfová říkala, že je hromadný sraz o půl na služebně a kdo tam nebude včas, tomu natr...“ zbytek vyjádření polkl stejně jako další výpeček: narozdíl od masa byla Šéfčina výhrůžka dost nechutná.
„Nebuď netrpělivý, stihne se to. A já se musím nalíčit,“ ozvalo se z koupelny už trošku podrážděně. „V nejhorším přijedeme až na místo.“
„Jenže na tobě se Šéfová nevyzuří, krasavice,“ zamumlal Kranich a spláchl rozrušení dobře vychlazeným pivkem. Řídit holt bude Karolina. Za trest.
Zavřel ledničku a usadil se za stolkem, kde si jen tak mimochodem pohrával s myšlenkou, zda tam stejně jako loni bude i čokoládová fontána. Možná by mohl partnerce do kabelky propašovat nějaký uzavíratelný kalíšek.

„Tak,“ vyhrnula se mladá dáma z koupelny a rovnou ve dveřích se zatočila, ač se jí rozvířila dlouhá vínová sukně: sama bruneta si byla vědoma toho, že jí to v tmavě rudé róbě kombinované s černým korzetem zdůrazňujícím bujný dekolt a tmavými šperky sluší.
„Mhm,“ spíše instinktivně než veden dobrým vychováním Kranich vstal a polkl. „No jo, sekne ti to!“ Spěchal ženu políbit. „To za ty tři hodiny v koupelně vážně stálo.“
„Slabých dvacet minut,“ odmítla jeho tvrzení a zachichotala se, když sjel ústy z brady po krku.
Tom přemýšlel, zda má svou teorii o kontraproduktivitě dlouhého strojení na bál přednést nahlas: myšlenka, že čím déle se žena zkrášluje, tím více má chlap ve finále chuť všechno z ní strhat, zalézt do postele a nikam nejít, se mu sice zdála převratná, ale i jemu cosi zaklepalo na lebečku nápovědu, že jako lichotka je to poněkud přes čáru.

„No a pak že se bude čekat na mě,“ přerušila Kar šrocení jeho mozečku.
„A proč by se mělo čekat? Tak jdeme, ne?“ chytil ji Tom za ruku a vykročil ke dveřím.
„Předpokládám, že se převlečeš do slušného?“ pustila ho Kaiczsowska a poraženecky vzdychla, aby honem zapřemýšlela nad tím, do čeho ho rychle navléci.
Kranich vykulil oči a popřemýšlel, zda se přítelkyně nezbláznila. Měl frak? Měl. I ten blbej motýlek mu ubíral vzduch. Tak kde byl problém?
„Na, prosím tebe,“ vtiskla mu do rukou jeden z jeho obleků, který vypadal relativně reprezentativně.
„Nechápu-“
„Příště,“ zavrčela žena, „buď nech ledničku zavřenou, nebo si vezmi bryndák.“
Zoufale pohlédl na svá mužná prsa a pak na hodiny. „Šéfová mě zabije.“
Zavrtěla hlavou. „Mrtvého nejde zabít dvakrát,“ byla líbeznost jejího hlasu v přímém rozporu s významem slov. „Tak mazej.“
Zajel do koupelny. „Vteřinku!“



You can never get bored with Kranich! Laughing
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
kajusia


Založen: 15. 10. 2007
Příspěvky: 447
Odpovědět s citátem
Moc děkuji za věnování!

Laughing Laughing Laughing Laughing Kranýšek je také hlúpé spokojené děcko.
Výpis jídel zvedá slinku, jajajaj. Very Happy
Tom přemýšlel, zda má svou teorii o kontraproduktivitě dlouhého strojení na bál přednést nahlas: myšlenka, že čím déle se žena zkrášluje, tím více má chlap ve finále chuť všechno z ní strhat, zalézt do postele a nikam nejít, se mu sice zdála převratná, ale i jemu cosi zaklepalo na lebečku nápovědu, že jako lichotka je to poněkud přes čáru. - Laughing Laughing Laughing To je skvěle napsané.
Laughing Laughing Laughing Laughing A ten konec nemá chybu!

Ještě jednou moc děkuji, povídka moc potěšila! :hug:
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuICQ
SaM


Založen: 15. 10. 2007
Příspěvky: 361
Bydliště: Praha
Odpovědět s citátem
Už ten název napovídá, že bude sranda.

Teda, vepřové výpečky mám ráda, ale takhle zastudena a zjevna narychlo... Kranichu, Kranichu, a pak že za ty svoje problémy nemůžeš.

Tak ho to rozrušilo, že musel sáhnout i po bramborovém knedlíku, který důkladně vymáchal ve šťávě. - Popis výborný, ale já si snad grcnu.

Vůbec se nedivím, že mu ty dvě kratochvíle Karolina zatrhla. Nebalit hostesky dává úplný smysl a to "i prd velebnosti má to sežrat někdo jinej" taky není zrovna elegantní zvyk. Ale čokoládová fontána, tu bych potřebovala uprostřed pokoje vždycky, když se mi všechno hroutí. Nic by nevyřešila, ale obalila by nervy.

Hmmm, a Kranich líbající Karolinu tou mastnou pusou a odérem z piva, lahodné!

Ale i lichotka by to byla hezká, nicméně zase by utřel jako v poslední části mateřské povídky, mám takové tušení. Laughing

To se dalo čekat. Měl dostat ten bryndák s traktůrky, který jsem cpala pod krk v jedné povídce Traberovi. Sundá frak a dostane na frak, už to vidím. Laughing

Hezký drobek, Wox!

_________________
-> archiv povídek
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
Všelicos
Administrátor

Založen: 15. 10. 2007
Příspěvky: 627
Bydliště: KTU
Odpovědět s citátem
Fajn, je to oficiální - Kranich je prostě pes Laughing Laughing Laughing jaj, já z něj nemůžu, jak se láduje Laughing Laughing nicméně chápu, že si chce něco z rautu odnést, ale měl by počkat až do konce bálu - jak vždy říkají na konferencích "je to zaplacené, tak si to propáníčka berte, i třeba domů!" Laughing Laughing

Ta hláška "vteřinku!", kterou si oba vymění, je ženiální Laughing

A hahaha, úplně ho vidím v tom bryndáku s traktorem, o kterém mluví Sam. Ó, prosím, prozřetelnosti, ať Kranich nosí bryndák, prosíííííím Laughing Laughing Laughing

Koukám, že jsem si na začátek čtení vybrala tu správnou povídku - krátkou a záživnou Laughing Laughing

_________________
Ben: "Jak jsi na to přišel??"
Hartmut: "Neřeknu. Stejně to nechcete vědět."
(...)
Ben: "ODHOĎ TEN SEKÁČEK!!!!"
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
Ples(k!)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Časy uváděny v GMT + 1 hodina  
Strana 1 z 1  

  
  
 odeslat nové téma  Odpovědět na téma