AFC11.cz    Diskusní fórum    Pravidla    FAQ    Hledat    Uživatelé    Registrace    Přihlášení 
odeslat nové téma  Odpovědět na téma
To jsou mi starosti...
kajusia


Založen: 15. 10. 2007
Příspěvky: 447
Odpovědět s citátem
"Hurá, sladký domove, jsem zde!"zvolám už od vchodových dveří a jen tak tak, že se ještě obutý nerozeběhnu do svého doupěte. Tak, jako každý z nás, i mezi mé základní potřeby patří potřeba bezpečí. Byt naplněný sbírkou komiksů, pohodlným křeslem nekřeslem, do kterého se zabořím, respektive s ním dokonale splynu v jednu neidentikovatelnou bytost nebytost, všudepřítomná snesitelná vrstva nepořádku, který zná většina mužů - tomu já říkám dokonalé uspokojení výše zmíněné potřeby.
Čepice letí někam do kouta, stejně tak kožená bunda a taška s propocenými věcmi. Na jejich vybalení času dost, říkám si.
Klik - pokoj naplní má oblíbená hudba, klik - monitor počítače zabliká.
Tolik hodin, Suss bude zítra určitě zuřit, když budu většinu služby zívat, ale co. I já se přece musím dozvědět, co se dnes stalo ve světě.
Dobře, odhalili jste mě, dnešní noviny mám už dvakrát přečtené tam a zpět. Kdo ne, když se dneska skoro nic nedělo a celý den jsem musel strávit v kanclu s blondýnou.
E-mail, žádná pošta? Jakto? To se mi ta slečna z chatu neozvala? No, nevadí, on to určitě byl nějaký chlap, úchyla anebo nějaké ještě pubertou ne-li předpubertou vonící dítě.
Facebook, co to je? Neznám.
Uch, zase jste o krok napřed. V dnešní době si populární sociální sítě našly i mě a Traberovská oběť byla složena. Už se smaží, už se peče, fejsu nikdo neuteče... ani já, no.
Ale nic moc, říkám si. V rychlosti mrknu na hlavní příspěvky, v mysli se spíše věnuju těm hranolkám v mrazáku než obsahu různých statusů. Že bych si dal ještě něco k jídlu? Ale ne, přemlouvám sám sebe, je pozdě a navíc jsi dneska zabodoval v posilce, tak si to nemůžeš hned kazit. Dilema vyřešilo jablko a já rychle naťukal webovou adresu fóra, kam jsem aktivně chodil před léty, dnes jsem spíše voyaer než aktivní pisálek.
Ohoho, co to vidí oko mé. Šedé očko se zalesklo pobavením, avšak v mysli se za svůj škodolibý smích a zábavu trochu peskuju.
To se dělá, Trabeříčku, smát se nebohým obětem konzumního stylu života, kdy TV a počítač nahrazují tradiční a aktivní zábavu?
I dělá, odpoví ten kdosi ve mně, kterého byste mohli nazvat Zlounkem. Ne, to je moc hravé, zloun je to a pořádný.
To chce kafe a něco víc, než jen jablko. Na chvíli odcházím od toho žrouta času, jelikož hodina opět pokročila, dělám si svou oblíbenou kávu s mlékem a z lednice vytahuju něco k jídlu. Ano, jsem barbar a konzumaci nechávám až na dobu, kdy se zase posadím před počítač.
Očima projíždím celou diskuzi, usrkávám stydnoucí kafe a aniž bych to měl v prvotním plánu, přemýšlím.
Co se to s lidmi stalo? Kam jsme to dopracovali? Sociální sítě, diskuzní fóra, vždyť zde panuje větší rivalita a boj, než v reálném světě. A to mají sbližovat lidi, pch.
Ale ne, házím všechny do stejného pytle, to nemůžu.
Stejně jako všude jinde na světě, tak i na těchto sítích se sejdou různé typy lidí. Ti, hm, teď mě asi za to nebudete mít rádi, inteligentnější se budou vyjadřovat gramaticky, stylisticky a obsahově korektně, jiným půjde jen o obsah svého sdělení, nejhorší skupinu tvoří lovci co největšího počtu příspěvků, nedej Cobro 12 postu admina.
Nepřestávají mě udivovat výmysly dnešní mládeže. Jak se s takovou v budoucím povolání vyhnou hrubkám, když už teď píšou jako negramoti? Nu, jejich problém, v mých hlášeních se hrubky nevyskytují, naparuji se, v duchu pátraje, zda je to opravdu tak. Je, i je, němčinářka si dala záležet, aby mi vštípila pravopis.
K mému zděšení jsem však tento cool styl vyjadřování viděl už i reklamě. Tlačí se mi na jazyk jistá anglická zkratka (chm, další postižení, oj), ale tak, nebudu vulgární.
Pusa se mi otevírá dokořán a to je čas, kdy je nejlepší se vším přestat a skočit do postele.
Omyl, Trabere, ozval se hlas Povinnostník. Nejdřív dáš špinavé nádobí na linku - ok, to můžu, pak vyndáš to nebohé prádlo z tašky, jelikož si od sebe oboje potřebuje oddychnout - to musím, pak...
Už ho neposlouchám. Počítač na mě naposledy blikl, prádlo se na mě usmálo (já se na to tričko rozhodně neusmál, chm, zas... cvičil jsem solidně), kartáček polechtal má ústa a já mohu s radostí hupsnout do postele.
Ještě, že nepatřím mezi ty, jejichž největším životním problémem je neodvysílání nějaké epizody seriálu (uf, uf). Jsou horší starosti...
Třeba jedna blonďatá parťačka, co se dokáže během vteřiny změnit v rozlícenou saň.
Dobrou noc, děcka a nezlobte.


Obvykle píšu komentář před povídkou, u tohoto drobku si to nechám na konec.
Ano, toto je reakce na to, co se dělo 24. května 2010 na DF. Cool Kdo mě zná, ví, že si sem tam rýpnu. Ano, počítám s tím, že si třeba za tohle dílko rýpnete vy do mě. S hlavou hrdě vztyčenou poděkuju za váš názor, protože na něj máte samozřejmě právo a negativní emoce okřiknu známým: Kdo si hraje s ohněm, sem tam se spálí. Wink
Zajímalo by mne, jaký je váš názor. Nemusíte se vyjadřovat jen k danému vláknu na DF, můžete to pojmout komplexněji. Můžete se také vyjádřit třeba jen k obsahu dané povídky, za což budu samozřejmě narcisticky ráda. Cool
Enjoy a jak říká Traber, nezlobme. Wink
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuICQ
Všelicos
Administrátor

Založen: 15. 10. 2007
Příspěvky: 627
Bydliště: KTU
Odpovědět s citátem
Už se smaží, už se peče, fejsu nikdo neuteče...

Ach, jak pravdivé! Laughing Laughing Laughing

Ale teď ke komentu. Haha, hned jsem Tvou povídku poznala nahoře v liště podle názvu, který je neskutečně trefný Laughing On i celý tenhle kousek mi přijde neskutečný, jakoby to byl šíp, který se protáhl všemi skulinami a našel neomylně svůj cíl Laughing postava Frka tam krásně napasovala (třeba Semira bych si v téhle situaci představit nedokázala Laughing) a zkrátka celé je to bájo Laughing

Můj názor v té diskuzi byl asi jasný přesto... jsem geek. Miluji seriály a neumím si život bez nich moc představit - jsou to takové moje unikáty, jak by řekl Cimrman. Pomáhají mi unikat z reality a chvíli tak myslím na něco nenáročného. Taky jančím, když mi týden nedávají BBT nebo House... ale překousnu to. Nejančím, neskáču dva metry vysoko a nepíši rozzuřené dopisy na vedení televize. Připadá mi, že internet lidi obírá o schopnost vcítit se do druhé strany a řešit spory v klidu, přitom by se dalo říct, že se dá od pc vstát a vrátit se, uklidněný, až za chvíli...

_________________
Ben: "Jak jsi na to přišel??"
Hartmut: "Neřeknu. Stejně to nechcete vědět."
(...)
Ben: "ODHOĎ TEN SEKÁČEK!!!!"
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
sasadydzej


Založen: 25. 10. 2007
Příspěvky: 176
Odpovědět s citátem
Jůůů, Všelíí, Ty taky ráda House? Very Happy Bože, ten chlap, s těma krááásnýma očima....a jéééje Very Happy A ten jeho hůmor.... *umřela smíchy* Very Happy

Kajusija: moc hezké, díky.....sdílím s Tebou.... Smile

Děkuji za nevšední zážitek...

_________________
Tom: Semire pojď, nech toho nemůžeš přece...
Semir rozkopne dveře.
Semir: Otevřely se samy od sebe, vážně. Laughing
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuAOL Instant MessengerICQ
Ajka


Založen: 02. 06. 2010
Příspěvky: 1
Odpovědět s citátem
Muhehehe Twisted Evil výborná věcička, úplně mi to připomnělo "...ukulele, kukuruku, nemožem žiť, bez fejzbuku..." LaughingLaughingLaughing

Poznávám se, jsem barbar, jídelní stůl mi zdobí dvacetipalcový monitor zamatlaný od zbytků jídla a pití, jsem barbar, jsem barbar...mor na všechny moderní technologie, kradou dětem dětství a dospělým zatemňují rozum!!!

Jen rýpej, rýpej, posiluje to charakter Wink Very Happy
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Re: To jsou mi starosti...
Ajši
Administrátor

Založen: 14. 10. 2007
Příspěvky: 1513
Bydliště: Hodonín
Odpovědět s citátem
Anoooo, krásná glosa toho, co se dělo!
Trabera nemám moc ráda a o jeho inteligenci si myslím své, ale tady projevil ten pravý selský rozum Very Happy

všudepřítomná snesitelná vrstva nepořádku, který zná většina mužů - anooo, bordelááář :rofl: jen teda nevím, já se chovám stejně Embarassed

Čepice letí někam do kouta, stejně tak kožená bunda a taška s propocenými věcmi. Na jejich vybalení času dost, říkám si. - ano, až se nad tím druhý den bude vznášet takový jedovatě žlutý smrádeček :rofl:

To se mi ta slečna z chatu neozvala? No, nevadí, on to určitě byl nějaký chlap, úchyla anebo nějaké ještě pubertou ne-li předpubertou vonící dítě. --- tohloe mi na něj TAK sedne Laughing a hlavně když si představím, že on chatuje s nějakým fousatým chlapem Laughing Laughing Laughing Laughing

Už se smaží, už se peče, fejsu nikdo neuteče... ani já, no. --- to je až nebezpečně pravdivé XD říkám si, koho všeho tam našel Laughing divila bych se, kdyby tam nebyl i narcis packálek Laughing

Líbí se mi jeho prohra s jídlem Laughing

A Trabera jak jsi udělala takového... uvědomělého! Laughing Laughing teda, od něj bych takovou přednášku nečekala, ale... je fajn, že má rozum Very Happy

Super glosa, Kájíku, doopravdy! Jsem moc ráda, že máš takové názory a vůbec se této Tvé reakci nedivím - je přesná :aww:
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
To jsou mi starosti...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Časy uváděny v GMT + 1 hodina  
Strana 1 z 1  

  
  
 odeslat nové téma  Odpovědět na téma