AFC11.cz    Diskusní fórum    Pravidla    FAQ    Hledat    Uživatelé    Registrace    Přihlášení 
odeslat nové téma  Odpovědět na téma
Odchod
AnnaE


Založen: 14. 10. 2009
Příspěvky: 151
Odpovědět s citátem
Seděl ve své kanceláři a byl tak zabraný do svých myšlenek, že ani nepostřehl příchod Anny Engelhardtové. Seděl zády ke dveřím a díval se z okna.
„Tome, co tu proboha ještě děláte?“ Lekl se tak, že málem spadl ze židle.
„Teda šéfová, vy jste mi dala. Snažil jsem se dodělat nějaká hlášení, než odejdu.“
„Je skoro půlnoc. Už máte být dávno pryč,“usmála se na něho. On jí ale odporoval.
„Nemyslel jsem domů. Myslel jsem od policie.“
„Co že?“ nemohla uvěřit vlastním uším.
„Už mě tu nic nedrží. Elena je mrtvá a všechno by mi ji tu jenom připomínalo. Už jsem se rozhodl. Dnes jsem tu naposled.“
„Ale vždyť Elena je mrtvá už dva roky. A to se ani nerozloučíte se Semirem?“ nestačila se divit.
„Rád bych šéfová, ale za ten týden, co jste tu nebyla, se mnoho věcí změnilo. On vám to pak někdo vysvětlí.“ Dívala se na něho dost nechápavě.
„Vysvětlete mi to vy. Chci to slyšet od vás.“ Nechtělo se mu do toho,ale co mohl dělat? „Hned v den, kdy jste odjela, jsme se Semirem na dálnici honili nějakého šílence. Každý jsme jeli svým autem. Semir už ho skoro měl, ale pak dostal smyk a jeho BMW šlo do hodin. Leží v nemocnici v komatu a nikdo neví, jak to s ním bude dál.“
„A proč jste mi nevolali?“
„Ale volali. Jenomže jsme nevěděli, kam přesně jste jela a navíc jste si v kanceláři zapomněla mobil. Nevěděl jsem, jak bych vám měl zavolat. Omlouvám se.“ Tom se po těchto slovech zvedl a zamířil do kuchyňky. Anna šla za ním. Oba si nalili do hrníčků silnou kávu.
„Proč vlastně odcházíte. Hádám, že kvůli Eleně to asi nebude. Kvůli Semirovi? Nebo proč? Já to nechápu.“
„Všechno se dozvíte zítra. Teď už půjdu. Nashledanou.“ Došel si do své kanceláře pro kabát a beze slova odešel. Za 10 minut Anně zazvonil telefon.
„Šéfová, tady Tom.V kanceláři na stole máte důvod, proč odcházím. Na mém stole je moje zbraň a průkaz. Mějte se a pozdravujte všechny.“ Šla tedy do své kanceláře a na stole našla složku.
Druhý den se v kanceláři sešlo skoro celé osazenstvo. Chyběli pouze dva lidé. Semir a Tom. O Semirovi se vědělo, že je v nemocnici, ale kde je Tom, nikdo netušil. Když do kanceláře přišla Anna, postavila se před své podřízené a spustila.
„Když jsem se včera vrátila, zašla jsem ještě sem. Nikdo tu už nebyl, kromě Toma. Seděl ve své kanceláři a byl tak zamyšlěný, že ani nezaznamenal můj příchod. Všechno mi řekl. Řekl mi i to, že odchází. Na mém stole jsem našla důvod. Je to tohle,“ hodila Petře na stůl nějakou složku, „chci po vás, abyste se do toho pustili a vyřešili to. Toma zkusíme najít a přivést zpátky.“ S tím skončila a vyzvala své lidi, aby začali něco dělat. Nemusela je pobízet dvakrát. Petra otevřela složku a začala vyhledávat informace. Hotte s Dietrem začali obvolávat Tomovy známé. Za chvilku mohli všichni naklusat k Anně do kanceláře a podat „hlášení“.
„Tak co máte?“zeptala se jich.
„Projela jsem tu složku. Našla jsem tam nějaká jména. Tom to musel plánovat. Byl tam dopis, ve kterém vysvětluje, proč odchází. Pak tam ale bylo ještě něco, co mi nedávalo moc smysl. Je to jenom jakási změť písmen a číslic. Volala jsem Hartmuttovi, aby se na to přijel podívat. Měl by být na cestě,“dokončila svůj výklad a podívala se na uniformované kolegy, s čím přišli oni. I Anna se na ně podívala.
„Tak co máte vy?“
„Obvolali jsme snad všechny Tomovy kamarády a známé, kteří nás napadli. Nikdo o ničem neví. Nikomu neříkal, že by se chystal odejít.Měl to tady rád, ikdyž poslední dva roky už méně. Ale nikdy by neodešel, aniž by se rozloučil se Semirem. Nějak mi to nedává smysl,“ zadumal se Hotte. Museli mu dát za pravdu.
„Taky mi to nějak nesedí. Nevěřím, že by se ani nezmínil,“přidala se Petra. Anna beze slova odešla z kanceláře a vešla do království Kobry 11. Začala prohledávat zásuvky Tomova stolu. Zklamaně si sedla na židli. Nic nenašla. Za chvilku za ní přiběhla Petra.
„Šéfová, na dálnici se stala nehoda. Koho tam mám poslat, když nemáme žádného komisaře?“
„A co já? Kde se to stalo?“ obrátila se na ni a šla si do kanceláře pro svoji zbraň. Petra jí předala to málo, co věděla.
„Hotte, pojedete se mnou. Převlečte se do civilu a přijďte za mnou k autu,“zavolala na svého podřízeného.
„Rokaz,“ zasalutoval a „běžel“ se převléknout. Za chvilku stál vedle auta. Beze slova nasedli a vydali se na místo nehody. Tam na ně čekala spoušť.
„Tady to zase vypadá,“ povzdechla si Anna a vydala se zkontrolovat situaci. Za chvilku za ní přiběhl nějaký mladý policista.
„Komisařka Engelhardtová?“ zastavil se u ní.
„Ano, děje se něco?“
„Někdo vás hledá,“ pověděl jí.
„Kdo?“zeptala se ho. On ale pokrčil rameny.
„Pojďte za mnou. Odvedu vás za ním,“lehce ji vzal za paži a vedl k jedné ze sanitek. Tam stál lékař a někoho ošetřoval.
„Jak je na tom doktore? Kdo to vlastně je?“zeptala se lékaře záchranky.
„Nenašli jsme jeho doklady. Pravděpodobně nebyl ani v jednom z těch aut. Myslím si, že ho někdo srazil. Není na tom moc dobře. Teď je v bezvědomí, ale volal vaše jméno,“sdělil jí lékař. Usoupil, aby mohli zraněného naložit do sanitky. V tu chvíli ho uviděla.
„Tome!“zakryla si dlaní ústa, ze kterých se jí vydral zoufalý výkřik. Potom se jí po tváři začaly koulet slzy.
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Tina11


Založen: 08. 12. 2007
Příspěvky: 92
Bydliště: Ústí nad Labem
Odpovědět s citátem
dosti smutná povídka, ale moc pěkná. Docela jsem se do toho celého děje vžila

_________________
Návsteva u podezrelé:
Sluzebná:"Dobrý den.Koho mám ohlásit?
Semir: "Sípkovou Ruzenku a Krakonose!"

http://kobrackarodina.blog.cz
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
AnnaE


Založen: 14. 10. 2009
Příspěvky: 151
Odpovědět s citátem
Děkuji za komentář. Celkem mě potěšil. Snad se bude líbit i pokračování(časem) Very Happy
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Odchod
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Časy uváděny v GMT + 1 hodina  
Strana 1 z 1  

  
  
 odeslat nové téma  Odpovědět na téma