AFC11.cz    Diskusní fórum    Pravidla    FAQ    Hledat    Uživatelé    Registrace    Přihlášení 
odeslat nové téma  Odpovědět na téma

Tak a co vy a váš postoj k lovení krabiček?
Kladný, veskrze kladný, už jich pár (desítek) mám
50%
 50%  [ 3 ]
Nikomu to neubližuje, tak proč by ne, ale mne do toho netahejte
33%
 33%  [ 2 ]
Krabičky? Ono je tu někde spousta krabiček, a já o nich nevím? Ukažte mi je!
16%
 16%  [ 1 ]
Maniaci, opravdu jste maniaci, co navíc straší chudáky starší spoluobčany.
0%
 0%  [ 0 ]
Neutral (možná i Nafta nebo benzín, ale Neutral je jistota)
0%
 0%  [ 0 ]
Celkem hlasů : 6

Krabičky



Založen: 17. 10. 2007
Příspěvky: 549
Bydliště: Brno
Odpovědět s citátem
    No prosím, před vámi je další důkaz toho, jak to dopadá, když chci napsat krátkou povídečku. Věnována je ReeR a všem lovcům. ReeR však především za to, že si najde čas na komenty a vůbec je to moc fajn osůbka...a protože za dobrotu na...no, však to znáte..za dobrotu šup s ní do povídky a tak je ReeR jednou z hlavních postav a já doufám, že se vám tahle oddechovka bude líbit!



Krabičky

*** *** ***

"Za nezletilé za volantem bych dával rodičům deset let." vztekal se Semir, když znovu pomyslel na hromadné šrotiště víc jak deseti aut, z toho tří policejních.
"Já bych dával 10 za alkohol za volantem." přizvukoval mu Tom. Čert jim byl dlužen dnešní službu.
"Za kombinaci toho dvojího bych to vynásobil!" přisadil si vztekle Turek a zatvářil se mučednicky, když opět otočil volantem a zase se tak dostal hloub do města, kde dnes museli hlídkovat.
Tom by také moc rád něco přidal, ale místo toho se jen rezignovaně zabořil do sedadla parťákova BMW a snažil se nemyslet na Nielse úpícího nad zbytky jeho mercedesu, které mu nepochybně včera dorazily. Snažil se taky smířit s plánem dnešního dne, který obsahoval nezáživné kličkování v přecpaném městském provozu, popojíždění na semaforech a ... opravdu na to raději nemyslet, tohle bude dlouhý den. Hnědoočko ho napodobil a načal další, ještě menší, smyčku hlemýždě, po kterém se blížili středu Kolína. Pokusil se na něj povzbudivě usmát, ale když Semir nezareagoval ani očekávaným vzteklým výbuchem a zvýšením sazby pro všechny německé občany, kteří kdy potenciálně pomysleli na alkohol s klíčky v kapse, raději otevřel okénko, aby sem pustil trošku "čerstvého vzduchu" z jednoho z nejfrekventovanějších náměstí. A pořádně sebou trhl a to hned dvakrát: nejprve samovolně a pak společně s BMW, které nadskočilo, jelikož i jeho řidič sebou poplašeně trhl, když se do šumu velkoměsta ozvalo:
"CHULIGÁNI. GAUNEŘI. TERORISTI! ZAVOLEJTE POLICII, SCHOVÁVAJÍ TAM BOMBU!"
Tom zaostřil na široký chodník, po němž se se strašným řevem, toče hůlkou nad hlavou a rozhodně vyšší rychlostí, než na kterou vypadal, hnal dědeček, a přestože lapal po dechu, řval hrdinsky dál:
"Dáš to sem?! Opovaž se na tom něco zmáčknout! Já tě přetáhnu, vraždit tady lidi! ...!"
"Ale pane, to je..." bránil se vyděšeně mladík, tisknouc něco v ruce.
"Mlč! To si můžeš vykládat doma mámě! Se mnou nejsou žádný žerty, pěkně všechno povíš policii!"
"Ale pane," ozvala se hnědovláska, která k chlapci očividně patřila "To je vážně jen..." ani ona se nedostala k jádru pudla.
"Ty tam s ním můžeš taky. Tak zavolejte konečně někdo tu POLICII!!" Zařval a otočil se bojovně do pléna, opět hůlku nebezpečně zdvihaje nad hlavu.
A v tu chvíli se událo několik věcí současně:
Děvče se obrátilo na své společníky (dohromady jich bylo šest) a s dětsky nevinnými kukadly navrhla podle ní nejlepší využití chvilkové nepozornosti národního obránce: "Zdrháme!"
"Ne," oponoval jí muž asi čtyřicetiletý, a pro jistotu ji chytil za loket "Stejně by se to muselo vysvětlit."
Zároveň jakýsi muž z davu, který se okolo nevídané atrakce začal automaticky srocovat, tak tak uhnul hůlce, jež rychle nabírala kinetickou i potenciální energii, a setinu vteřiny na to tu hůlku chytila silná paže a dědeček zíral do nebesky modrých očí.
"Tom Kranich, dálniční policie, můžete nám říct, co se tady děje?"
"Instalují bombu!" jančil dědula.
"Dobrá, tak my se na to s kolegou podíváme, jen klid. Děkujeme, že jste konal svou občanskou povinnost, tady kolega si zapíše vaši adresu a v případě potřeby vás kontaktujeme." přehrál dědečka menšímu kolegovi a věnoval se davu: "Rozejděte se, představení skončilo, rozejděte se, ..." opakoval, dokud se i nejhouževnatější pozorovatelé neodebrali zase po svých.

Úsměvem ocenil Semira, který zápisníku nemaje použil k poznamenání kontaktu mobil, a právě se mu muže dařilo přesvědčit o nesmírných výhodách modernizace policejního vybavení, čili s šesticí zakrátko osaměli, a obrátil se skupinku: "Tak mi ukažte tu bombu." natáhl ruku.
Klučina vysoký skoro jako on nejistě potřásl tmavými kudrnami, pokrčením ramen odpověděl na pohledy, jimiž ho propalovali společníci, a natáhl k Tomovi ruku. Rozevřel pěst a odhalil tak krabičku od Tic Tacu, kterou někdo pečlivě omotal černou lepící páskou a nacpal do ní kus papíru a dokonce dřevěnou tužku od IKEI.
Komisaři sjeli nevěřícím pohledem z krabičky na šest výtečníků, pak zpátky na krabičku, nemohouc uvěřit, že tohle by mělo budit veřejné pohoršení a sklápovně přesvědčeni, že jestli tu něco bouchne, tak to budou jejich nervy. A jelikož Semir má k výbuchu vždy krátkou cestu, Tom se rozhodl honem jednat, doufaje, že tím nevytáhne pojistku granátu:
"Co to je?"
Před chlapce, co měl ruku stále nataženou, jako by se bál ji stáhnout k tělu, nebo spíše doufal, že krabička do ní bude vrácena, teď předstoupil jiný, ještě větší, než Tom, s rezavými vlasy, pár pihami na nose a ledovým klidem v očkách schovaných za obrovskými brýlemi: "To," ukázal na krabičku v Tomově dlani a nechal komisařům chvíli, snad aby informaci zpracovali "je krabička. Součást celosvětové hry. Jmenuje se to Geocaching," mluvil rozčilujícně pomalu, jakoby komisaře uklidňoval a vysvětloval jim, že za určitých okolností může být nula skutečně kladná i záporná "a vtip je v tom, že vždycky někdo někde schová krabičku, pak zveřejní na internetu GPS souřadnice úkrytu a ostatní ji hledají." Opět udělal chvilkovou pomlku a když se komisaři nezmohli na vhodnou reakci, pokračoval: "V krabičce je logbook, tam zapíšete svůj nick a na netu jen kliknete, jako, že jste ji našel. Ten zápis v logbooku je důkaz. A pak ji prostě zas vrátíte, kde byla schovaná, aby ji mohl najít někdo další."
"A do kdy to trvá?" vyhrkl Semir, který nechápal, že jim takový maniakální plán někdo předem neavízoval.
"Než se strhá." usmál se čtyřicátník v pohodlné větrové bundě a s kulíškem na hlavě, ačkoli bylo teprve polovic září. "Ten, co ji založil, se o ni musí starat, nebo ji zrušit."
"Většinou ji ale jen dočasně disabluje," zapojil se do hovoru i poslední mladík, rovněž s brýlemi, ale také s dlouhými blonďatými vlasy svázanými do ohonu "dokud ji neopraví. Taková krabička se taky nesmí přemisťovat, musí být na veřejně dostupném místě, může být různě velká a tomu taky odpovídá její obsah a popis, kompletní pravidla jsou na pár á čtverek v angličtině, klidně je můžem probrat, jestli chcete." ujistil je s nehranou úslužností.
"Ale vám prostě možná postačí," usmála se blondýnka tak drobná, že ji komisaři zaznamenali až teď, a honem mírnila kamarádovo proslulé nadšení "že je to prostě neškodná hra na schovávání a hledání krabiček a že my jsme teď na lovu."
"To nám tedy nestačí." ujistil ji Semir, asi prostě, aby něco řekl.
"Snad jste nečekali, že shovívavě zakroutíme hlavou a necháme vás dál dělat kdovíco."
"Popravdě by to byl ideální případ." pokrčil rameny zrzek.
"Ideální je jen binární svět." ujistil ho blonďák.
"Tak se přesvědčte." vybídl je klidně muž v čepici a dívky se kousaly do rtů, dusíc smích.
Tom se pokusil dostat bloček, jež byl v krabičce narvaný, ven, ale neměl jej zač uchopit.
"Ukažte," přebral si od něj zrzek krabičku, aniž by snad čekal na svolení "to se musí takhle." bouchl si krabičkou do dlaně, až se rožek bločku dostal ven a pak jej snadno vytáhl a vložil komisaři do dlaně, z níž mu ho vzal Semir, protože Tomovi se přeci jen četlo přes jeho rameno lépe, než naopak, a zahleděli se na poslední stránku mnohým složením a rozložením zkoušeného papíru.

Do poslední vyplněné kolonky lístku někdo napsal:
11. 09. 2008. 09:03:42 ReeR, Palennedowen, Marsik, Vulpo, Blahma & Pitel. Opravdu odvážná cache, podle Pitla nejdrzejší v ve městě, uloveno za plného provozu, pěkně jsme si počkali, než odešli mudlové a bylo to. Teď ji jen vrátit zpátky. TFTC!


"Co je to R e e R?" zeptal se Semir.
"Já." ušklíbla se hnědovláska a významně pokývala svým ježkem.
"A Palannedowen?" vyzvídal Tom.
Blondýnka se usmála.
"Marsik?"
Blonďáček kývl.
"Vulpo?"
Do popředí vykoukla schovaná čepice a její majitel vesele zamával.
"Blahma?" vyvolával dál Semir
Kudrnáč pokývl hlavou.
"A ty jsi Pitel?"
Zrzek přikývl a nedopustil si: "Logicky..."
"A co je to TFTC, cache a mudlové?" domáhal se Tom překladu.
"Cache je označení pro krabičku, TFTC je thanks for this cache, čili poděkování, a mudlové jste vy." odpověděl upřímně Marsik.
Semir už se na něj chtěl obořit, jak je drzý, ale Tomovi na okamžik zazářila očka a pak pronesl zcela vážně: "A to vám máme věřit? Skvělé maskování a vynikající pohádka, co jste si k tomu vymysleli, ale tohle přece není tak těžké udělat doma. Takže popravdě, co tady děláte?"
Semir sice dost dobře nechápal, co tím Tom sleduje, ale nijak jej nelákalo odpoledne proježděné centrem Kolína a tak tiše vyčkával.
"Ale to je opravdu hra, vždyť...vždyť nám to přece musíte věřit..." začal je zapáleně obhajovat Blahma a jako jediný se pokusil verbálně vyjádřit obavy všech svých společníků. Společnice měly trošku více zkušeností a jiskřičky v komisařových očích jim neunikly. Nejednou je už viděly, věděly, že háček se zahákl, rybička se chytila, teď jen pomalu táhnout a přistoupit na její hru, konec konců, stejně chtěli dnešní volný den prolovit.
"Ale to vám můžeme snadno dokázat, kousek odsud je schovaná další, ulovila jsem ji nedávno, pojďte se s námi podívat." lanařila s andělským úsměvem Palannedowen, zatímco ReeR dodala, dokud bylo železo opravdu rozpálené: "A je tedy dost podobná, takhle ve středu města jsou samé malé, kdybyste chtěli vidět větší, o jedné, co není až tak daleko, bych věděla, ale ta malá je samozřejmě blíž."
"Tak dobře, tak se tedy půjdeme podívat na tu, co říkáte, že je blíž."
Ano, nemusím vám říkat, že kluci byli zmatení, ale pro lov nadšení a většina z nich tuhle micro (jak označovali cache velikosti krabičky od Tic Tac nebo od filmu) ještě neměla. Jediný Vulpo to prohlédl a s obavami pohlédl na hodinky, on tak docela volný den neměl, ještě jej čekala přednáška, no co, na tu jednu čas ještě má a pak se uvidí.

Semirovo BMW zůstalo zaparkováno na jednom z nejrušnějších městských uzlů a osm lovců pokladů se vydalo pěšky městem. Semir se přistihl, že ačkoli tohle bylo jen něco lepšího, než trčení na červených všech semaforů v centru (na většině pětkrát), začíná ho tenhle podnik zajímat. Tom se naprosto nepokrytě, podle něj však zcela nenápádně, maskován profesionálním zjišťováním informací o případu, vyptával na všechno možné, a tak se dověděl, že cache, které jsou větší, než mickro, v sobě většinou krom logbooku ukrývají i drobné či větší poklady a že nálezce si může nějaký vzít jen za podmínky, že do krabičky zase sám dá něco zhruba stejné hodnoty pro další hledače. Kačeři (jak ci Cacheři přezdívali) pomalu ztráceli zábrany asimilovali komisaře na začátečnické členy výpravy. Když se Marsik zmínil o tom, že našel báječný TéBé, všichni se zastavili, aby si opsali či vyfotili sériové číslo. Tom se dověděl, že je to Travel Bug, neboli nějaká malá věc, která cestuje připoutána k placičce s originálním vyraženým číslem, z krabičky do krabičky a většinou má nějakou veledůležitou misi, jako třeba tenhle malý plyšový králíček, jehož smyslem existence bylo fotit se s jinými plyšáky, hlavně králíčky, a fotky posílat svému majiteli. Semir si pomyslel, že by tenhle životní úděl bral a také si plyšáčka prohlédl. Palenndowen s ReeR si vyměnily spopkojené pohledy, druhý háček našel svůj cíl stejně neomylně jako termodynamická střela. V nyní již živém hovoru se postupně blížili ke skrýši. Než Marsik Tomovi sdělil všechny své poznatky o tom, jak nejrychleji najít mikrocache, které se hledají snad ze všeho nejhůře, Palannedowen tu konkrétní zkušeně vytáhla z útrob reklamní cedule a poodešla s ní pár kroků na lavečku pod obrovským dubem. Jako jeden muž, kluci vytáhli propisky a pak se zarazili, když Palannedowen (to je opravdu šílenej nick, ale věřte mi, že se jí to vymstilo, já bych se s ním ani nevypisovala, ale když oni si mezi sebou snad ani jinak, než nicky, neříkají) podala logbook mudlovi (rozumějte Tomovi). Ten jej po chvíli důkladného prohlížení postoupil Marsikovi, který ochotně cvakl propiskou a začal štafetu.
"No, dobře, ale tohle opravdu není tak daleko, mohli jste si to předem předpřipravit, a čím je to promyšlenější, tím podezřeleji to na mne působí."
Semir, který by k tomu rád něco výhrůžně poznamenal, neb konečně začal plně chápat Tomův plán a parádně se pro něj nadchl, jen důrazně pokýval hlavou.
"Máte pravdu, tuhle jsme si mohli předpřipravit, je opravdu taková tradiční, ale věřtě mi, že tu, co je u divadla, tu bychom jen tak narychlo nezvládli." řekla ReeR, jak doufala, trošičku tajemně. Každopádně to zabralo.
"No, ale já se budu muset odpojit." řekl Vulpo nesměle. "Mám totiž za půl hodiny přednášet na Fakultě informatiky."
Semir, který byl ještě zpola při plném vědomí, si jen pomyslel, jak mezi takovými blázny mohou být i vysokoškolští přednášející, ale nahlas nic neřekl. Tom už se nemohl dočkat nové krabičky a tak se nikdo nepozastavil nad tím, že vlastně jen tak nechají odejít osobu podezřelou pomalu z teroristického útoku a studenti Kolínské university tak nebyli ochuzeni o přísun nových informací z oblasti deklarativního programování. Palannedowen, která mezitím schovala krabičku zpátky, se s ním rozloučila úsměvem.

Cesta utekla neskutečně rychle, Tom se střídavě od všech, převážně však od Marsika, podrobně dozvěděl, jak funguje web geocaching.com, že je občas trošičku krušné se v něm vyznat, ale že jinak je to naprosto báječná věc a Semir si nechal adresu znovu nadiktovat a pod záminkou, o jejíž průhlednosti už nikdo neuvažoval, si ji nechal ověřit u Petry. Na komisaře bylo rovněž nadšeně vychrleno, že ne každá cache je jednoduchá, u některé se musí souřadnice vyluštit, u jiné se musí najít několik krabiček, než se dostanete k té poslední, finálové a u některých je jako podmínka uznání logu, udělání něčeho zajímavého. Všichni si nadšeně zavzpomínali na cache umístěnou v přírodním lomu, kde skládali svůj nick z kamenů a kamínků a protože jej pak fotili z vršku, písmena byla velká skoro jako oni sami. Zvláště silný dojem to zanechalo v blondýnce, která měla bezkonkurenčně nejdelší nick. Petra sice kroutila hlavou, když Semir k vyšetřování případu nutně potřeboval prověřit, co je na adrese geocachingu. Ještě více se divila, že už zase dělají na veledůležitém případu, když si vysloužili službu ve městě. A pak si dala dvě a dvě dohromady a jen se těšila na chvíli, kdy se z jejího počítače tu adresu pokusí nenápadně dostat a nakonec za ní stejně přijdou, protože nenajdou tlačítko k zaregistrování se.

Dorazili k divadlu, konkrétně k té části chodníku, u níž stála mezi keři jakási železná konstrukce věže, o níž se nevědělo přesně, čemu sloužila či kdysi sloužit měla. ReeR a Blahma, kteří věděli, kde je krabička schována, nyní ustoupili stranou, protože již nechtěli další geokačery připravit o radost z hledání. První pokusy hledačů samozřejmě vedly do konstrukce této věže, ale značka o nebezpečí elektrického proudu je okamžitě odradila, neb věděli, že i zakladatelé skrýší mají buď dost empatie nebo dost silný pud sebezáchovy, aby krabičky na tak nebezpečná místa neschovávali. Vrhli se tedy na zem, zvedat větší kameny, i do křoví, prohlédnout, jestli se ve větvích něco neskrývá. Neskrývalo. Vyčítavě se podívali na čtveřici, jež je sledovala. Vyjevení komisaři, kteří čekali další rychlou akci, se honem vzpamatovali a konstatovali, že to hrají opravdu dobře, a ReeR s Blahmou, kteří krabičku již jednou našli, jen stáli a culili se.
"Nebyl by hint?" zkusil to Pitel, který ze setrvačnosti oťukával špičkou boty vše podezřelé.
"Jo, byl, zatraceně dobře schovaný micro." ušklíbla se ReeR.
"To teda, ..." pokýval hlavou Marsik, jehož nejlepší triky selhaly.
Ale hledali dál a s tak nezahratelným zapálením, že komisaři, které už nebavilo stát a očumovat, se aktivně zapojili. Nebylo to však nic platné, hledali deset minut, prošli každý podezřelý kámen, celý keř, málem rozebrali i obrubník a pustili by se i do dlažebních kostek chodníku, nebýt toho, že Blahma mírně zavrtěl hlavou. Palannedowen na ReeR a Blahmu vybuchla, že jsou teda "Hnusní, nechutní a odporní." což byla trojice přídavných jmen, které používala s oblibou, aniž by je myslela až tak zle, jak by se to na první pohled zdálo. Ale nenašli. Marsikovo blonďaté hárko se ocitlo v ohrožení, nejdřív když se prodíral křovím a a podruhé když nenalezl a hodlal si rvát vlasy na hlavě. Pak se však vrhl s novou vervou a mumlal si: "Někde tady musí být..."
Semir se nato podezřívavě napřímil: "A je tu vůbec?"
Palannedowen si pomyslela něco o stále nevěřících Tomáších a Blahma s bohorovným úsměvem, prohlásil: "Já ji vidím odsud."
Všichni se podívali na zem, porovnávali jeho zorný úhel a prázdné místo, na němž bylo víc než znát, že nejsou první, kdo tu podrobně zkoumal keře i kameny, a pak se podívali navzájem do očí.
"Brutforcnem to?" navrhl nevinně Pitel.
"To je zas co?" zamrkal Semir.
Plně mu to objasnila blondýnka, s níž ho pojila výšková hladina: "To je řešení hrubou silou. Chyťte je, zlechtáme je!"
Jednu či dvě předlouhé vteřiny jen s ďábelským leskem v očích čekali a pak se na bezbrannou dvojici vrhlo všech pět hledajících. Leč vzápětí byl cílem jejich zájmu Semir, který by se natáhl na chodník jak dlouhý tak široký, jelikož zakopl o kamínek. Zachytily ho čtyři páry pohotových rukou. Pátý pár však zůstal nečinně viset ze zrzkových ramenních kloubů, neboť jejich majitel zaměstnával jiné části těla. Konkrétně oči: zíral na kamínek, který, místo aby podle všech fyzikálních zákonů někam odletěl, zůstal ležet v nezměněné poloze. Pak Pitel pomalu udělal krok, sehnul se a podezřívavě kamínek uchopil. Vytáhl jej přímým směrem k obloze a s ním i malou krabičku od filmu, která byla víčkem přilepená na spodek šutříku a celým svým zbytkem spočívala v trubce, jež byla absolutně zaražena v zemi a do níž padla jako ulitá.
Blahma s ReeR se začali smát na celé kolo.
"To je jeden z možných způsobů, jak tuhle cache odhalit." křenil se ten vyšší z dvojice, jež věděla celou dobu.
"Ten méně masochistický." dodala ReeR.
"Tomu říkám brute force!" šklebil se Marsik.
"To je teamová práce. Jdem logovat!" rozhodla Palannedowen a jelikož měla jako dáma nevyřčenou přednost, chopila se logbooku, po ní Marsik i Pitel a nakonec přistrčili logbook i Semirovi se slovy: "Vždyť sis ji našel." a tak se tam mohl připsat i Tom bez potřeby vymýšlení nějakého vhodného krycího argumentu.
"No, ale," improvizoval pak honem dál. "říkali jste přece, že existují i větší, a tohle jsou samé maličké."
"Ano, to máte pravdu, pořád nemáte nejmenší důvod nám věřit," Palannedowen se ze všech sil snažila nedat najevo, jak královsky se baví, táhly to s ReeR, kluci se neobtěžovali nějak pochopit, oč tu jde, prostě komisaře přijali jako plnohodnotné členy teamu, když ničím, tak Semirovým pádem.
"A protože k vašemu autu je to už kousek, tak k němu dojdeme a ukážeme vám nějakou větší,. v centru prostě obří krabici čekat nemůžete." pomohla jí honem ReeR a šeptem ke společnici dodala: "Vracíme se k původnímu plánu, jen máme odvoz."
"Nevypadají, že by se cítili zneužití." upokojila nejen kamarádku blondýnečka a už už natahovaly nohy, aby dohonily kluky, co zamířili k stříbrnému BMW.

Opravdu vám raději nebudu říkat, co se dělo v autě. Nejdříve bych totiž musela zmínit, že se do něj sotva naskládali (ještěže Palannedowen a ReeR se nakonec vmáčkly na jedno sedadlo) a pak vyrazili za jasným cílem, který tvořilo pár písmenek a několik číslic, všeobecně nazývaných GPS souřadnice, a to za vydatné pomoci přístroje GPS, který ovšem měl pocit, že všechno ví lépe a neustále Semira upozorňoval, že by měl jet doprava, když komisař používal nejosvědčenější ze svých prodlužujících zkratek ve snaze se vyhnout zácpám v centru. Pak bych musela zmínit, že první ztratil nervy Marsik a velmi příkře požádal hnědoočka, aby ten krám vypnul a zapnul vlastní GPS, jež měla tu podstatnou výhodu, že byla pro pěší a tak je navigovala lesními pěšinkami, z nichž s obratností Enigmy zjišťovali polohu nejbližší silnice. Nesměla bych zapomenout ani na to, že dvakrát špatně zahnuli nejen kvůli již zmíněným důvodům, ale protože s nadšením rozebírali předchozí bohaté zkušenosti s lovením krabiček a společně se smáli splňování podmínek nesčetných keší. A už vůbec bych neměla vynechat, že Semir málem svého miláčka několikrát naboural, při líčení lovu Záhady Blair with. Když sebou několikrát trhl (a strhl i volant), zdálo se mu, že slyší děsivě úpět Hartmutta a ne čarodějnici. Měla bych také dodat, že na místo nakonec stříbrný bavoráček i jeho posádka dorazili bez újmy na zdraví, ale všem se nesmírně ulevilo. Takže určitě uznáte, že by to vydalo na slušný odstavec, který si klidně můžeme odpustit a já vám řeknu rovnou, že:

Když vystoupili na parkovišti před poliklinikou v periferní části města, všichni si opravdu užívali čerstvý městský vzduch, bohatě obohacený o spoustu zplodin, ale pořád lepší, než ten horký a vydýchaný v autě.
"Kam to jdeme?" vyzvídala ReeR, která se opravdu neobtěžovala přepsat si dnešní program na papír nebo do GPS, když s sebou na to má lidi.
"Ke keši Pro volný čas. Jsem opravdu rád, že ownerka dostala rozum." informoval ji Marsik a zamířil na úzkou pěšinku mezi divokým křovím.
Pitel se jen z neznámých důvodů ušklíbl.
"Dostala rozum?" vyzvídal modroočko.
"Ano, jako podmínku logu dala vyfotit se v deseti konkrétních prostředcích MHD, je to maniak. Ale pak to změnila, stačí se vyfotit tady na tom hřišťátku." uklidnil ho Blahma, když se dostali až k dávno nepoužívané bráně a vešli na prostranství veliké, jako fotbalové hřiště. Teď se na nepoměrně menší ploše vyskytoval skatepark vyhledávaný místní mládeží. Od Pitla, Blahmy a Palannedowen, kteří maniakální ownerku osobně znali, se dověděli, že to skutečně kdysi bylo fotbalové hřiště, ale pak se začaly zápasy hrát jinde a plocha chátrala. Krabičku našli bez problémů, byla jedna z největších ve městě, udělali tedy majitelce radost a vyfotili se ve všemožných krkolomných polohách na hřišti pro skatery, které tu nechala vystavět místní radnice, a s novými vzpomínkami zamířili zpět k autu.

"Holky, tak mne napadá, máte Archimedovu cache?" nadhodil po cestě Pitel.
"Jasně, holky, a my jsme vosk?" ozval se uraženě Marsik.
"Ne, my, Král Karel, ji již máme." prohlásil hrdě Blahma.
"No, my, král kačer, ještě ne."
"No, my" dodal Tom (už skutečně vzdali i sebemenší snahu o jakékoli záminky, alespoň na chvíli) "taky ne."
"Tak jedem, ne?" oznámila s andělskou samozřejmostí Palannedowen.
"Jistě." nezklamala ji ReeR a předešla tak veškerým potenciálním zdržením a doplňujícím otázkám, jež hrozily zejména ze strany Semira. Ten tedy jen rezignovaně poskytl své BMW, přijal souřadnice a již secvičeně riskli použít nejprve GPS v jeho automobilu a pak ...

Ano, krom toho, že se, jak tomu říkal Pitel, pohádali s GPSkama (a něž si uvědomili, že jsou s nimi holky, tak celkem šťavnatě), probrali další záležitost, kterou geokačeři žijící ve větším městě (nebo alespoň poblíž něj) prostě nemohou nevědět: Eventy.
"Eventy?" otočil se Tom zaujatě na zadní sedadlo a málem se nosem srazil s ReeR, která se pro tentokrát ne a ne usadit.
"No jasně, setkání, které se konají pravidelně v dobu, kdy nemám čas." řekla Palannedowen lítostivě.
"To jako že se domluvíte, že půjdete lovit krabičky v tlupě?" ujišťoval se Tom a Semir prudce zahl a raději nezmiňoval souvislost s tlupou, jež mu přišla na mysli.
"Ne, spíš se lidi, co loví krabičky sejdou a chtějí dělat i něco jinýho." ujišťoval ho Blahma.
"A pak jdou stejně lovit krabičky, zvlášť, pokud je sraz v místě, kde ještě nebyli." nezklamal ho Pitel.
"Občas je loví i předtím." dodal Marsik.
"Ale na sraze se dělají nejrůznější věci, minule se fotilo v ZOO, fotky se pak vydražily a výtěžek šel na zvířátka v ZOO." pospíšila si milovnice zvířat ReeR
"Mimo to už mi utekl minigolf, petanque a drakiáda." poznamenala kysele Palannedowen "Ten příští si ujít nenechám."
"Říká už potřetí..." utahoval si z ní Pitel.
"A tentokrát to myslím vážně!"
"Říká už podruhé."
"Konečná, vystupovat!" zavelel Semir.
"Jo, to je taky dobrá cache." pochvaloval si Blahma.
"Co?" rozhlížel se Tom a opatrně zvedal nohy, snad aby nějakou nezašlápl.
"Konečná, vystupovat! Tak se jmenuje jedna krabička na bývalé konečné."
"Ale úkryt tedy tuctový. Zato Židovský hřbitov je schovaný moc pěkně." nadhodila Reer.
"Hele, ještě jsme neulovili tuhle, pěkně postupně." mírnil je Tom.
"Když postupně, tak postupně. Jdem!" zavelel Pitel.
"Ale jdeš opačným směrem." ušklíbl se Semir.
"Jdu k Bille, neb předpokládám, že nikdo nemáte litr a půl vody."
"A na co?" žasl Turek.
"Ale máme." ujistil ho Tom a ze železných zásob Semirova kufru vytáhl neperlivou balenou.
"Hej, to je moje." bránil se majitel.
"Jistě ji rád obětuješ vědě." ujistil ho Tom.
"Tak ale už honem." popoháněl je zvědavec s blonďatým culíkem.
Dorazili k opravdu starému plotu, který v sobě kupodivu neměl díru. Pitla však nejvíce zajímala jeho rohová tyč: "Tak, ta je vaše. Nalejte do ní vodu a čekejte překvapení."
Pánové koukali dost nedůvěřivě, a tak se toho ujaly holky.
"Ti než se rozhoupou, tak tu zazimujem." odebrala Palannedowen Tomovi láhev. ReeR se vydala za ní k tyčce a nevěda, jak jí asistovat, jen zvědavě koukala, jak kamarádka zbavuje nádobu uzávěru a lije vodu do trubky, aniž by kapička šla vedle a
"Aaaa!" Obě uskočily a snažily se nějak osušit rifle od vody, jež vytryskla ze dvou zrádných dírek v půli trubky.
"Já vám říkal, čekejte překvapení." šklebil se Pitel.
"Tsss!" sjela ho Palannedowen pohledem.
"Dovolíš?" sebral Tom zlatovlásce láhev a Semir nenápadně odstrčil ReeR, protože Tomův pohled ho nenechal na pochybách: Já si to chci zkusit, tak mne v tom nenech. Hnědoočko ucpal ukazováky potvůrky dírky a Tom, ačkoli ne tak dovedně jako Palannedowen, lil vodu a
"Uaaa!" uskočili oba, Semir se oklepával jako zmoklý pes a Tom se snažil uchránit sako před větším promočením. Místo v trubce došlo dřív, než komisaře napadlo, že dojde. Před třetím naléváním je zachránila jen pohotovost Marsika, který uchopil vyplavenou krabičku, sotva vystrčila víčko na úroveň plotu. Naštěstí, protože vody v láhvi už moc nezbývalo. Zákonitě následoval všeobecný výbuch smíchu, který neustal, ani když se zalogovali a malou, leč atraktivní krabičku, vrátili zpět, aby čekala na další vědce-vodníky.
"No vynikající," začal Tom nerozvážně bilancovat. "A to vám máme věřit, že takhle jsou schovaný krabičky po celým světě?"
"No a ne?" vykulila očka ReeR.
"Ne." odsekl Tom.
Kluci po sobě mrkli: Říkají si o to.
"Tak fajn, řekněte si směr a počet kilometrů, kterým se odsud vydáme, a jestli v okruhu pěti kilometrů nebude cache, tak..." Blahma se najednou zasekl
"Spíš bych řekl, že jestli bude, tak už byste nám konečně mohli uvěřit." pomáhal Pitel.
"A jestli nebude, tak ji tam na počest dálniční policie do týdne založíme." mrkl na ně Marsik.
"Fajn." řekl Tom kurážně.
"Fajn!" opakovali kluci natěšeně.
"Fajn." řekl Semir poněkud nejistě a společně s parťákem se dohodli na západu a plácli zcela náhodné číslo, což Blahma ihned zadal do GPS a obratem obdržel (díky operátorům za tak dokonalé pokrytí) seznam krabiček (a že jich bylo víc, než jedna) v dohodnutém okruhu. Palannedowen, která mu koukala přes rameno, zazářila: "Plyšáková!"
"Plyšáková? Máte ji někdo?" zajímal se Pitel, jak jinak, než prakticky.
V odpovědí mu bylo jednotné vrtění hlavou.
"No, vám se do ní nějak nechce." vpravil se Tom okamžitě do své podezíravé role.
"Jaké nechce, jedem, honeeeeem!" nadchla se pro věc ReeR a tak byli v mžiku naskládaní v autě a Semir si v duchu nadával, že taky mohl plácnout menší číslo.

Postup s GPS měli již dokonale nacvičen a tak za dobu úměrnou počtu kilometrů vystupovali na svěží zelenou trávu. Ještě předtím se však Tom i Semir dověděli praktické dopady geocachingu. Krom toho, že si zlepšíte fyzičku, pokud tedy nesbíráte pouze drive-in (tedy takové, jak byl stále zvědavý a naoko nevěřící Tom poučen, k nimž můžete dojet autem), se taky dovíte spoustu zajímavostí ("Já říkám," prohlásil Marsik přesvědčeně "když jedu někam na výlet a chci se o tom kraji něco dovědět, přečtu si listingy tamních keší a vím pomalu víc, než ti, co tam bydlí od narození."). Ovšem, jak podotkl Pitel, když jste ve městě s GPS, opravdu se můžete vydat kamkoli a nebát se, že se ztratíte, nemluvě o tom, že při hledání keší se většinou nalézá, ale i vytváří, spousta užitečných zkratek. A pokud vám ve vašem městě dochází tipy na romantická místa, vyřeší to, jak jinak, geocaching. Komisařům šla hlava kolem, ta mladá generace asi bude skutečně informační, protože má přístup k informačním kanálům, které by jejich generaci nenapadly ani v nejbujnější fantazii. Proč se od nich něco nepřiučit. Konec konců, vždyť takhle evidentně blázní více lidí jejich věku...dokonce vysokoškolský profesor. Kdyby věděli, že nejeden!

Hranicí zelené louky byla silnička a z druhé strany vysoké jehličnany lesa, v jejím středu byl rybníček, který se ztrácel kdesi pod převisy půdy a na druhou stranu z něj tekl potok, přes něj vedl masivní a symetricky vyřezávaný dřevěný most, který do lesíka pustil pouze pěší, a kousek od něj bylo ohnišťátko s lavičkami i špalky a na protějším břehu rybníka to všechno hlídala soška vodníka s fajfkou a skoro trpasličí čapkou.
"To je krása," vydechly holky. Tahle krabička patřila k těm, které ani nemusely najít, stačilo, že díky ní poznaly tak krásný kousek světa.
"Jako v pohádce." ReeR neodolala a jen tak se rozeběhla směrem k rybníčku, Palannedowen za ní a hodna své přezdívky se natáhla do trávy a v záři slunce, pomalu se chýlícího k západu, se jí leželo opravdu dobře. Bohužel nikdo nevěnoval pozornost ani tomu, že holky vypadají i si připadají jako víly, ani tomu, kam se to sluníčko žene a jakou rychlostí. Vyrazili po mostku a nechali se holkama dohnat.

Les je přivítal svým chladem a šerem, ne nepřívětivým, a oni, lačni kořisti (teď už bez výjimky všichni) rázovali vyšlapanou cestou. Tři z nich hleděli do GPS:
"Ještě asi osmdesát metrů." hlásil Pitel.
"Mně to ukazuje nějakých třicet osm, vzdušnou čarou." oponoval Marsik.
"No, abyste se nehádali," přidal se do diskuze i Blahma "podle mne je to dvacet---ehm teď padesát pět."
"Jo, teď je to sedmdesát." Marsik se nevěřícně zastavil a tím alespoň na chvíli zastavil bláznivé víření náhodných hodnot, které se měnily s každým krokem zcela ignorujíc jeho délku.
Blahma se stále pokoušel GPS nějak uklidnit a tak působil, jakoby se pokoušel o kroky podivného tance bez rytmu. Pitel se prostě posadil na první vhodný pařez a začetl se do listingu:
"Tady píšou, že v tomhle lese GPS nevysvětlitelně blázní, asi špatný signál, takže hint je v okruhu 20 metrů okolo trojrozcestí."
Zklamaně schovali své průvodce a zamířili k nedalekému místu, kde se cesta větvila a teprve tam na ně dolehl plný význam faktu.
"Ale to může být tady kdekoli." zalapala po dechu Palannedowen.
"Jo, ale má být large, takže hledejte místo, kde by se dala schovat hodně velká krabička."
"Skvělé, tím se nám to snížilo asi jen na padesát možných variant, které vidím jen odsud." oddechla si ReeR.
A možností bylo opravdu nepočítaně a tak bylo potřeba se na ně hned vrhnout. Rozptýlili se téměř ukázkově, po dvojicích i samostatně. Komisaři zamířili k troskám obrovského listnáče, který se zlomil po náporu vichřice a v jehož útrobách si mravenci čile stavěli obydlí, leč krabička se v něm neschovávala. Vrhli se tedy dál. Palannedowen s ReeR prozkoumávaly systematicky jeden pařez po druhém, zatímco Marsik chodil kousek za nimi a hledal v rozložitých kořenech, v nichž by si mohli domečky stavět skuteční skřítci, tedy by se tam bez potíží vešla i velká krabička. Pitel prostě koukal po podezřelých místech, převracel, co se mu zdálo nápadné, ale bezúspěšně, stejně jako Blahma, který prohledával kořeny, pařezy a kupy listí na jiném konci. Komisaři dorazili k spadaným jehličnanům, jež vytvářeli jakousi jeskyni. Společně s Blahmou, který k nim dorazil z druhé strany, se vrhly dovnitř, zvedali pichlavé větve, špičkami bot rozrývali listí a nakonec se snažili vylézt, to vše bez krabičky. Stejně jako Pitel, který se nyní vrhl prozkoumávat kmen dalšího velkého padlého stromu, jak v kmenu, tak pod ním, bylo místa dost a dost, ale nevyužitého.

Po půl hodině prolézání lesa a vrtění hlavou, si konečně uvědomili, že už na to pomalu přestávají vidět a svítící displaye mobilů jim oznámili, že už je opravdu skoro sedm večer. Dali si tedy ultimatum do čtvrt na osm a znovu zkoušeli už dávno vyzkoušené. Tom si pomyslel, že jestli je tu někdo potká, bude to vypadat...
"Nerostou, nerostou? Musíte počkat, až zaprší!"
radil jim dobromyslně jakýsi hajný, jemuž se kolem nohou motal jezevčík.
"To mi jen tak pro jistotu, chceme být první." usmála se na něj hnědovláska.
"A krom toho mám dneska hroznou chuť, když už ne na smaženici, tak aspoň na houbovou polívku." nemohla blondýnka zůstat pozadu.
"Tak hodně štěstí! Jen mi přitom nerozeberte les." usmál se hajný na rozloučenou a pomalým krokem zamířil zase dál od nich.
"Spolehněte se." přisvědčil Marsik a nenápadně přikrýval obrovskou díru v mohutných kořenech stromu, kterou právě s vervou krtka vytvořil.
A tak hledali dál, zatímco hajného kroky odeznívaly v dáli. Jakmile po strážci lesa nebyla památka, Pitel, který se celou dobu nehnul z bobku, do nějž si při příchodu hajného sedl, se napřímil a s obrovským kyblíkem zamířil na rozcestí.

Seběhl se kolem něj chumel, který se zdál, že ho rozdrapí.
"Můžeš mi říct, na co jsi čekal?" kroutila hlavou ReeR.
"Až bude čtvrt, abychom to skoro vzdali:" ušklíbl se Marsik.
"Ne," bránil se (ne)šťastný nálezce. "Až zmizí ten hajný, musíme dávat pozor na mudly."
"Propána, proč tak dlouho?"
Semir se přistihl, že mu ruka zabloudila k služební zbrani. A jelikož jej jeho parťák znal, přiložil na jeho ruku svou dlaň v uklidňujícím gestu. Lačně se vrhli na kyblík plný plyšáků a litovali, že s sebou nevzali žádné na výměnu. Nakonec se zase zalogovali a pohádkovým lesem se vraceli k autu, dávajíce dobrý pozor, aby nezakopli o kořen, protože sluníčko už se opravdu ukládalo ke spánku.

***

Pět geokačerů vysadili, samozřejmě beztrestně, tam, kde je ráno nabrali, na jednom z nejfrekventovanějších míst ve městě, jež toho rána krom obvyklého shonu zažilo i akční napětí ze strachu před bombou, nyní již odpočívalo klidněji ve světle pouličních lamp a lovci si pomysleli, že vědět, co je čeká, možná by šli tuhle krabičku ulovit až v noci, protože místo se pozvolna vyprazdňovalo. Nakonec si však pomysleli, že to byl výlet, ač ne zrovna plánovaný, velmi zajímavý a na keše nakonec taky bohatý (i když, museli si to přiznat, původního plánu, který jich obsahoval 15, se nedrželi ani zdaleka). S pomyšlením, ze si to musí zalogovat na netu a pořádně se vyspat, se rozešli domů.

Sami komisaři se vrátili na stanici, když už na ní zbývalo jen pár posledních. Petře stačil jeden pohled zpoza monitoru, aby začala dusit smích. Nesli si suvenýry z lesa a Tomově saku byly stále znatelné mapy po vylité vodě. Šéfová, která vyšla z kanceláře v pravý moment, si nedopustila kousavou poznámku, že dnes muselo být ve městě rušno, ale pak milosrdně pokračovala podle původního úmyslu, aniž by se jebzvala k sobě na kobereček. Její podřízení zapadli do kanceláře, aby se pokusili na počítači registrovat na serveru, jehož adresu si kupodivu zapamatovali, ale nakonec museli stejně požádat Petru, která jim to sice neřekla, ale zůstávala v kanceláři vlastně jen kvůli tomuhle.

Blahma přijel domů, dal si krátkou sprchu a s pomyšlením, že na internetu může dologovat i zítra a že si moc rád přečte poznámky svých dnešních kolegů, zalezl do peřin a stále nemohouc uvěřit, co je to dnes potkalo, usnul ve chviličce.

Marsik přijel na svůj privát, nalil si sklenku vína, zasedl k počítači, přečetl maily a nijak neutahán se ponořil do hromady nesrozumitelných znaků, v nichž navzdory pokročilé hodině bez problémů rozeznal kód, který pod jeho prsty nabýval nejdříve rychle, pak pomaleji a pak (naštěstí průběžně ukládal) už přibylo jen pár písmenek, jelikož si z klávesnice udělal polštář.

Palannedowen přilétla domů jako na křídlech a doma ji přivítala její nejlepší přítelkyně: maminka. Připravila milovaný čaj z čajovny, zalila mlékem a zasedla s ní ke stolu, aby jí o dnešku povyprávěla, smířená s tím, že na zítřejší přednášku nevstává.

Pitel ještě cestou domů odpověděl na SMS přítelkyni, jež se ho ptala, jménem svého profesora, jímž nebyl nikdo jiný, než Vulpo, jak jim to nakonec dopadlo.
Opravdu dlouhá SMS, jíž Pitel napsal:
Zajímavě, škoda, žes měla školu, pošlu vám oběma mail. GN:-*

V mailu se skutečně (oproti své obvyklé strohosti) rozepsal a již jako obvykle kolem jedné ulehl, aby se mu ráno nechtělo z postele.

ReeR si pomyslela, že dnešní čas rozhodně nebyl ztracený a ačkoli stále nechápala, jak se jí podařilo vyšetřit den volna, pomyslela si, že ho využila přesně podle svého gusta, se spoustou smíchu a adrenalinu. Sotva otočila klíčkem v zámku, přivítal ji její malý pejsek, který se jí tlapami opřel o ramena, div ji nepovalil radostí a lízáním obličeje se ptal paničky, kde dnes celý den lítala. Řekla mu, ať chvíli vydrží a smířená s tím, že místo aby si sedl, bude se jí motat pod nohama, šla zaopatřit další zvěřinec, jež se u ní nacházel, a pak vyběhla se psím kamarádem na večerní procházku. Po ní bylo všechno v bytě spokojené, zalezla si do postele (ne sama, ale se zvířátky, to dá rozum) a usnula rekordní rychlostí.

Vulpo s vykulenýma očima četl mail a želel, že nemohl na výletě zůstat, ačkoli, hned po skončení jeho třetí přednášky byla zveřejněna keš, k níž se dostal (společně asi s pěti dalšími) kačery, jako první, a tak si ještě, než usnul, připsal další FTF.

Semir se za pomoci Petry zaregistroval vlastním jménem a snad poprvé v životě objevil kouzlo surfování po internetu, když zjistil, kolik krabiček se skrývá podél dálnice, doslova na dosah jeho kol. Přijel domů, dal si horkou sprchu a ani nevěděl jak, upadl do divokých snů plných hledání a adrenalinu.

Tom se zaregistroval pod přezdívkou, jelikož jeho jméno je snad frekventovanější, než ten ranní plácek, na kterém to všechno začalo. Když se hnal po schodech domů, jelikož objevil kouzlo v Mystery keších a chtěl si jich ještě dnes v noci několik vyluštit, vrazil do své nové sousedky. Na otázku, kam se tak žene, jí popravdě odpověděl, čímž ji nesmírně zaujal, pozval na trošku čaje, jako omluvu, nad jednou mysterkou dali hlavy dohromady a zbytek noci strávil jako obvykle, ale slíbili si, že hned druhý den si seženou GPS a co nejdříve nějakou uloví.

A sluníčko v tu chvíli pražilo na úplně jiný kus světa, na němž, věřte-nevěřte, taky byly schované krabičky.

_________________
nevím proč mne zaujal tenhle citát, ale něco do sebe určitě má:
    "I am still, thank God, an atheist."
    (Luis Buñuel)
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
kajusia


Založen: 15. 10. 2007
Příspěvky: 447
Odpovědět s citátem
Laughing Laughing Laughing
Tomu říkám začátek. Laughing
Hrozně se mi líbí ta představa, jak Tom chytí tu roztočenou dědečkovu hůlku (mezi námi, KDO z té skupiny nejvíce ohrožoval své okolí? Cool )
Krásně jsi vysvětlila, co ta hra obsahuje, na čem je založena! :heart:
Hahaha, ideální je prý jen binární svět. Laughing I to je možné, ale moc se mi to tvrzení nelíbí. Laughing
Už je mají, už je mají- chce se mi křičet, když čtu o tom, jak se vydali na lov další krabičky. Laughing
Semir jako králíček? Kde??? Neptám se, beru hned! Laughing
Laughing Přednášející? Tak to je lol. :heart:
Tak z takové cache bych se zvencla. Ještě, že se tam ten Semir natáhl. Laughing Laughing Laughing
Laughing Laughing Laughing Laughing Drsnéééé, Smile
Wow, úžasné, krásné, někdy chci s tebou vyrazit na lov!
Spolubydlící mě asi začne brzo nesnášet, zase sedím a svým ťukáním ji budím, ale já si tuhle povídku musela přečíst. Jelikož mi ale klekl net, opět a zase, koment odešlu zítra! Smile
Opravdu jsem si to moc užila a děkuji za fajnky povču, Fíčku! Skvělý zážitek!

BTW. co já na to? Skvělá hra, fandím tomu, ale sama od sebe ví, že to není nic pro mě, možná jen jako návštěva, ne hráč, protože hledat opravdu neumím. Embarassed
Tak, kačeři, ať se daří a krabiček máte víc a víc. Smile

Shocked Shocked Shocked Ta povídka se nějak zkrátila. Embarassed Koment patří k celé povídce, včera jsem ju přelouskala, nezlob se. Embarassed


    Nyní již není důvod pro cenzuru:)) Děkuji za koment! Fí
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuICQ



Založen: 17. 10. 2007
Příspěvky: 549
Bydliště: Brno
Odpovědět s citátem
    Káji, děkuji ti za koment, opravdu moc moc moc:). Byla to moje chyba, že jsem povídku nedala ve zkrácené verzi hned, proto se teď omlouvám a tvůj příspěvek (který opravdu děsně potěšil), rovněž dodatečně zkracuji na odpovídající délku a celý jej sem dám, až se i povídka dostane tak daleko.


_________________
nevím proč mne zaujal tenhle citát, ale něco do sebe určitě má:
    "I am still, thank God, an atheist."
    (Luis Buñuel)
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Všelicos
Administrátor

Založen: 15. 10. 2007
Příspěvky: 627
Bydliště: KTU
Odpovědět s citátem
Jé, keškaaaa! Jo, na to já nemám trpělivost Laughing Laughing Laughing Proto obdivuji vás, kteří toho jste schopni Laughing Laughing
Povídka je skvělá Laughing Laughing ten dědeček mne rozesmál, ale co mne dostalo na kolena zcela, je původní přihazování trestů, jako by snad byli na aukci Laughing Laughing
Jo a jééé, byl tam zmíněný Hartík Laughing Laughing Laughing

Těším se na pokráčko Laughing

_________________
Ben: "Jak jsi na to přišel??"
Hartmut: "Neřeknu. Stejně to nechcete vědět."
(...)
Ben: "ODHOĎ TEN SEKÁČEK!!!!"
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
Re: Krabičky
Ajši
Administrátor

Založen: 14. 10. 2007
Příspěvky: 1513
Bydliště: Hodonín
Odpovědět s citátem
Předem děkuji, že jsi to rozdělila Wink alespoň budeš mít více komentářů, ne? Laughing Laughing Laughing

hromadné šrotiště víc, jak deseti aut, z toho tří policejních - hahhahahaha, celá Kobra 11 XD ani bych se moc nedivila, kdyby to nehodu měli na starosti spíš ubrblaní policisté Laughing

Pobavilo mě, jak si trdla komisaříci naivně notují o navýšení trestů, ač jim samým musí být jasné, že jimi navrhovaná léta jsou absurdní Very Happy
Kvílící Niels XD já si myslím, že bude spíše šťastný, že se má v čem hrabat XD Laughing
Kluci hlídají v centru města? Laughing že ti dva truhloidi zase něco vyvedli a musí řídit městský provoz za trest? XD mnohdy by si to zasloužili Very Happy

Uch XD takového řevu XD chudák vyděšený důchodce XD

Ta bomba mi připomněla ,,umělecký" projekt studentů VUT... hodili na jedno z nejvíce frekventovaných brněnských míst imitaci výbušniny, aby viděli, co jejich umění vyvolá za reakci. A strašně se divili, když bylo centrum města vyklizeno a lidé pak chtěli, aby tahle paka nesla zodpovědnost a platila škody. Třeba podnikatelé, co museli zavřít obchody, přišli o tisíce. Nechápu, jak někdo tak vylízaný může studovat VŠ.

Rezek s brýlemi? lekla jsem se, že to je Hartoň XD

Ta banda vypadá dost šíleně skvadra azura XD

"A do kdy to trvá?" vyhrkl Semir, který nechápal, že jim takový maniakální plán někdo předem neavízoval. --- Semíčku, ty jsi tak blboulinký, já tě miluju Very Happy

Mudlové? To mají být lidi, co se o lovenéí kešek nezajímají? Hey, kruci, když už si chci hrát na vyvolenou skupinu a dávat jména těm, co nejsou zasvěceni do mé činnosti, vymyslím si originální pojmenování, ne? XD a nevykrádám Pottera XD


Zase typická Fíčkova poučná povídka Very Happy Very Happy originální námětem i stylem Very Happy přiznám se, že já mám raději akční příběhy, nebo zamyšlení a tato ,,vysvětlovací dílka", která hovoří o keškách nebo o průběhu rehabilitace, k mému srdci cestu moc nenacházejí, ale rozhodně se mi líbí Tvá čeština, Fí Smile
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu



Založen: 17. 10. 2007
Příspěvky: 549
Bydliště: Brno
Odpovědět s citátem
    Všelinko, Harty v mých povídkách prostě nesmí chybět, alespoň zmínka o němSmile. Jsem ráda, že se ti to líbí, děkuji! Smile

    Wox: No jasně, rozsekala jsem to mačetou, co bych pro tebe neudělala? Smile. No jo, máš pravdu, povídka je vysvětlovací, ale i mezitím se najde nějaká ta akcička, jen si počkej, já za to nemůžu, když chci ty dva nechat lovit krabičky, musím nejdřív říct, o co jde, ne?
    A moji češtinu? Co je s ní? Very Happy (se bojim, co se dozvím)
    Ad mudlové, ty si opravdu myslíš, že v tomhle Rowla (nebo alespoň Medek, který to překládal) až tak originální? Já to znám jako obecné označení pro nezasvěcené, snad ještě dřív, než jsem Pottera začala číst.
    Jo chudák důchodce! Kájka má pravdu, to on nejvíc ohrožoval své okolí Very Happy (ačkoli s takovým úmyslem to nebylo psáno, oni se prostě tak chovají a je to pochopitelné).
    Jasně, přihazování nereálných trestů, a ty bys byla nadšená, kdybys kvůli tomu, že si to každý dovolí, musela hlídkovat v centru města?Smile
    Ale moc děkuji za koment. Další vysvětlovací povídku věnuji Tobě, slibuji Wink


_________________
nevím proč mne zaujal tenhle citát, ale něco do sebe určitě má:
    "I am still, thank God, an atheist."
    (Luis Buñuel)
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
ReeR


Založen: 14. 12. 2007
Příspěvky: 112
Bydliště: Most
Odpovědět s citátem
Tra dááááááááááááá Laughing zdravím všechny
dlouho jsem tu nebyla ale toto jsem si nemohla nechat ujít, ujet, utýct či dokonce schovat Laughing vždyť ono je to vlastně pro mě Embarassed Embarassed Embarassed moc moc moc moc děkuju Laughing )e toho tolik že netuším co s tím budeš dělat

Bezvadny tichý nic nenaznačují úvod Very Happy trošku mě překvapili chlapci v centru, tam asi nějakým omylem zabloudili př té zničující honičce Cool
ovšem hned zkraje nesměla chybět změť něčeho rozbitýho

"CHULIGÁNI. GAUNEŘI. TERORISTI! ZAVOLEJTE POLICII, SCHOVÁVAJÍ TAM BOMBU."
Tom zaostřil na široký chodník, po němž se se strašným řevem, toče hůlkou nad hlavou a rozhodně vyšší rychlostí, než na kterou vypadal, hnal dědeček

typický důchodce, nemá co dělat a tak strká hůlky kam nemá Laughing
toho pána určitě znám.........

zdrhat před strážci zákona?? bože to je neskutečně moudré řešení Laughing

Semírek je řízek, no prostě k nakousnutí (nebo taky zakousnutí) Laughing Very Happy

Ceeeelý se mi to líbí, možná je to tím že k tomu mám blízko (opět můžu poděkovat autorce Smile)
fakt dobře jsi tu hru vysvětlila to si opíšu...........

díky
těším se na pokráčko Cool Laughing

_________________
The truth is out there
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mail



Založen: 17. 10. 2007
Příspěvky: 549
Bydliště: Brno
Odpovědět s citátem
    Ahoj ReeR, vítám tě zpět! (a moc ráda:))

    Oni tam museli jet v bláhové naději, než se z toho poučí a příště toho sešrotují míňVery Happy

    Znáš, on se umí množit, on je skoro všude, čeká a číhá na nebohé kačery, aby jim udělal scénu, pokecal s policíí a pak se zase někam uklidil, než se vynoří na druhém konci republiky:))

    To byla intuitivní zkratka (čili zkrat z nervozity)Smile)

    Jsem moc ráda, že se ti to líbí, a jelikož k tomu máš pozitivní postoj, nic mi nebrání přidat [color=darkblue]nový díl!


    příjemnou zábavu,


[/color]

_________________
nevím proč mne zaujal tenhle citát, ale něco do sebe určitě má:
    "I am still, thank God, an atheist."
    (Luis Buñuel)
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
ReeR


Založen: 14. 12. 2007
Příspěvky: 112
Bydliště: Most
Odpovědět s citátem
Jsem přesvědčená že naděje byla opravdu jen bláhová a že se nepoučili ani v nejmenším, právě naopak, příště to bude aut víc a v kratším čase Laughing

Tak komisaří jdou lovit?? a vyjímečně ne řidiče překracující ryhlost, vrahy a vyděrače
Docela pěkná myšlenka Semírka s hlavou zabořenou v bujném křovisku Very Happy Very Happy

Tomovi na okamžik zazářila očka a pak pronesl zcela vážně: "A to vám máme věřit? Skvělé maskování a vynikající pohádka, co jste si k tomu vymysleli, ale tohle přece není tak těžké udělat doma. Takže popravdě, co tady děláte?"

No jo, teroristi vypadají prostě věrohonději než pohádka o jakýchsi krabičkách rostoucích si klidně ve městě bez JEJICH vědomí Laughing

Semir si pomyslel, že by tenhle životní úděl bral a také si plyšáčka prohlédl.

Semírku nezoufej, velikost na to máš, už chybí jen psí známka Smile

kde je ta pixlička?? kde?? kde??? Very Happy Já jim ten nález fakticky přeju
"Brutforcnem to?" navrhl nevinně Pitel.

to je šílenej výraz Very Happy ale když to nejde hlavou........... Laughing

Víš že kdybys to okleštila docela dobře by to mohlo být jako manuál na českém geocachingu Wink

hezkej kousek
zatím

_________________
The truth is out there
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mail
Všelicos
Administrátor

Založen: 15. 10. 2007
Příspěvky: 627
Bydliště: KTU
Odpovědět s citátem
Fíčku, to že mne tahle povídka baví, je jedna věc.. ale tohle Tom už se nemohl dočkat nové krabičky a tak se nikdo nepozastavil nad tím, že vlastně jen tak nechají odejít osobu podezřelou pomalu z teroristického útoku už je věc druhá, protože to mne nejen pobavilo, ale poprskala jsem se u toho! XD Ti jsou tak hloupoučcí, až je člověk musí mít rád XD
A jak jsou z krabiček vykulení Laughing Laughing Laughing (ne že já bych tehdá v Brně a kousek za Mostem nebyla, hehehe)
A chudák Petra, zase ji využívají Laughing Laughing Laughing

Je to skvělé! Laughing Laughing

_________________
Ben: "Jak jsi na to přišel??"
Hartmut: "Neřeknu. Stejně to nechcete vědět."
(...)
Ben: "ODHOĎ TEN SEKÁČEK!!!!"
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky



Založen: 17. 10. 2007
Příspěvky: 549
Bydliště: Brno
Odpovědět s citátem
    Díky za komenty! Moc děkuji za komenty, fakt!

    ReeR: Ty se přímo masochisticky vyžíváš v jejich nijak nezaslouženém životním údělu život zachraňujících komikůSmile
    Jistěže teroristi jsou prostě nejvěrohodnější odpověď zcela na všeSmile
    Bruteforce je občas jediná metoda, jak krabičku najít. Ani se neptej, co jsme lovili v noci, když jsme šli z tanečních. My okolo toho chodili deset minut a nic, dvacet minut a pak jsme se naštvali a zvedli telefon...Smile. Kde je se dozvíš právě teďSmile
    Je to povídka, ano, taková populárně naučná, ale povídka, víš, já to nechci okleštit, je to povídka obohacená o manuálVery Happy

    Všel: Jsem si jistá, že každý druhý. Opravdu doporučuji vzít na nějaký lov mudlu. Oni jsou nadšení a schopní všeho, mnohokrát se mi to již osvědčilo (viď, Wox), že já jsem si říkala, že tam, to není, tam bych to nepřehlédla, a zrovinka tam to našel frash(wo)men:D
    Jsem fakt rada, že se bavíšSmile)

    A pro všechny je tu Nový díl Smile




_________________
nevím proč mne zaujal tenhle citát, ale něco do sebe určitě má:
    "I am still, thank God, an atheist."
    (Luis Buñuel)
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Ajši
Administrátor

Založen: 14. 10. 2007
Příspěvky: 1513
Bydliště: Hodonín
Odpovědět s citátem
Ahoj Fíčku,

komentuji Ti jen jednu část, počkám si na Tvou odpověď a pak okomentuji nový díl, ju? Very Happy ať máš ode mě oba komenty Smile

-------------------------------------


"Co je to R e e R?" zeptal se Semir.
- úplně si představuji, jak to ten drobeček hláskuje :aww:

Nemohu si pomoci... ale pořád si myslím, že MUDLOVÉ je označení vymyšlené Rowlou pro lidi z nekouzelnického světa Very Happy a pokud tomu tak vážně je, přijde mi strašně směšné a hloupé, že nějaká skupina potvrzuje svou představu vlastní výjimečnosti a odlišnosti slovem, které je vlastně převzaté XD

Chacha, Semirek je záludný XD raději poslouchá, než aby jel pracovat, dacan XD

Nejednou je už viděly, věděly, že háček se zahákl, rybička se chytila, teď jen pomalu táhnout a přistoupit na její hru, konec konců, stejně chtěli dnešní volnáý den prolovit. - milá paralela, ale pánové mají jít makat!!! Co... (jaj, chtěla jsme napsat MY, daňoví poplatníci, načež jsem si uvědomila, že daňový poplatník jaksi nejsem XD) co... co... ubozí daňoví poplatníci? Koukejte do rachoty, lemra německá, ne že budete někde slídit po keškách a ještě se u toho cpát kešu Razz

Micro! To je ta, co jsem našla, žéééé? Very Happy pamatuješ si tooooo? Very Happy mehehhehe Very Happy a u toho nádraží pořád je, ve čtvrtek jsem se dívala Very Happy

Zcela nenápadně jsi nechala na keše chytit svého oblíbeného Toma, no jasně XD

Tom se dověděl, že je to Travel Bug, neboli nějaká malá věc, která cestuje připoutána k placičce s originálním vyraženým číslem, z krabičky do krabičky a většinou má nějakou veledůležitou misi, jako třeba tenhle malý plyšový králíček, jehož smyslem existence bylo fotit se s jinými plyšáky, hlavně králíčky, a fotky posílat svému majiteli. Semir si pomyslel, že by tenhle životní úděl bral a také si plyšáčka prohlédl. ---- ííííí. chudinko pacinko, oni Ti vymyli mozeeeek! Nejsi plyšák! A nikde kolovat nebudeš!!! Shocked Shocked Shocked šílená věta, Fí XD

Trochu mě štve, že oba komisaře považuje ta skupina za ,,ulovené ryby", jakoby si o sobě mysleli, že jsou něco víc Razz

Zase ten mudla XD tak mě někdo označit, přistoupím k fyzickému násilí XD

"No, ale já se budu muset odpojit." řekl Vulpo nesměle. "Mám totiž za půl hodiny přednášet na fakultě informatiky." --- jachachachachachacha, I see! XD

Semir, který byl ještě zpola při plném vědomí, si jen pomyslel, jak mezi takovými blázny mohou být i vysokoškolští přednášející, ale nahlas nic neřekl. --- blázny? XD jsou to jen lidi, co je baví hledat věci XD nic víc, nic míň Very Happy alespoň dle mého Smile žij a nech žít, že XD ale pánové se nám v pracovní době fakt flákají Laughing

A pak si dala dvě a dvě dohromady a jen se těšila na chvíli, kdy se z jejího počítače tu adresu pokusí nenápadně dostat a nakonec za ní stejně přijdou, protože nenajdou tlačítko k zaregistrování se.
--- ježiš, Ty z nich děláš trdla Laughing Laughing Laughing packa na počítači umí! Hrát..... hry XD s letadlem XD

"Hnusní, nechutní a odporní." - hustá hláška Very Happy

Zase to máš hezky napsané: myslím, že co se češtiny a stylu týče, stále se zlepšuješ, Fí Smile
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Všelicos
Administrátor

Založen: 15. 10. 2007
Příspěvky: 627
Bydliště: KTU
Odpovědět s citátem
O kamínek! O KAMÍNEK!!!! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Nebýt ve škole v naprostém tichu, vybuchla bych smíchy jako Černobyl... to není možnéééé!! Sice byl přidělaný, což jediné ho omlouvá... ale... kamínek! Tak tohle bude mít Semir na talíři ještě dlouho Laughing

"Nevypadají, že by se cítili zneužití." No to určitě nevypadají Laughing Laughing Myslím, že Semirek a Tomíšek padají do jámy lvové hlouběji a hlouběji Laughing Laughing

Jen jedno jim musím vytknout: to se dělá, takhle řídit? Rolling Eyes Mohli zabít nějaký strom nebo dokonce bobra (i když za toho by jim Bursík asi poděkoval)! Ts. A nebo... mohli zabít sebe XD Jsou to truhly. Ještěže to neviděl Hartmutt, jak jsi správně podotkla, vyškubal by si vlasy XD Laughing

Těším se na pokráááčko a jsem zvědavá, co tam objeví Laughing

_________________
Ben: "Jak jsi na to přišel??"
Hartmut: "Neřeknu. Stejně to nechcete vědět."
(...)
Ben: "ODHOĎ TEN SEKÁČEK!!!!"
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky



Založen: 17. 10. 2007
Příspěvky: 549
Bydliště: Brno
Odpovědět s citátem
    Oh, Wox, děkuji:)

    O mudlech se s tebou přít nebudu, mám jen dojem a opravdu se mi to nechce hledat:D. Ale i tak, nezasvěcení jsou prostě mudlové, mno:)

    Ano, daňový poplatníci by je asi ukamenovali, ale ti jsou teď skoro všichni daleko a netuší, a ti, co jsou blízko, kameny zvedají jen v podezření, že je pod nimi něco schováno:)

    Micro jako typ jsi našla, jistěže si to pamatuji, ale není to přímo ta samá, samozřejměSmile). Koukám, že bych tě měla vzít na lov, abys nehlídala pořád jen tu jednu:D.

    No jasně, hlavně nenápadně!! Very Happy

    Ohledně Semira-králíčka: závidíšRazz (Very Happy)

    Víš, jak je to v té hře, oni taky byli ryby, teď jsou rybáři Wink

    Jasně, Packa na počítači umí, ale přiznejme si to, ještě ne tak moc, aby se orientoval na každém webu, a web geocachingu nepatří k nejpovedenějšímSmile)

    Jujda, moc děkuji za pochvalu...cením si jí.


    Já si připadala, jako úplný blázen, když jsem tuhle cache našla, Všel. Semir ji objevil ještě dobrým způsobem, na talíř mu dej raději maso:).
    A neboj se, Všelinko, až pojednou na další, tak se polepší...doufejme:)). Jsem ráda, že se těšíš na další díl a doufám, že tě neodvádím od tvých studijních povinností. Smile


_________________
nevím proč mne zaujal tenhle citát, ale něco do sebe určitě má:
    "I am still, thank God, an atheist."
    (Luis Buñuel)
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Všelicos
Administrátor

Založen: 15. 10. 2007
Příspěvky: 627
Bydliště: KTU
Odpovědět s citátem
: Neodvádíš, od těch jsem se odvedla sama (až teď jsem zjistila, že už mám být hodinu na přednášce.. ale už tam nejdu, počkám si na další XD Laughing Laughing Laughing )

_________________
Ben: "Jak jsi na to přišel??"
Hartmut: "Neřeknu. Stejně to nechcete vědět."
(...)
Ben: "ODHOĎ TEN SEKÁČEK!!!!"
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
ReeR


Založen: 14. 12. 2007
Příspěvky: 112
Bydliště: Most
Odpovědět s citátem
Ty se přímo masochisticky vyžíváš v jejich nijak nezaslouženém životním údělu život zachraňujících komiků Smile

Laughing maso-co??? Maso jedině na talíři. Krom toho já se nevyžívám, oni se vyžívají, já jen komentuji Laughing Stejně mám takový tušení že jejich hlavním údělem je obstarávat práci pro vrakoviště a policejní práci mají jen jako bokovku Very Happy

uf spadli mi ohromný kus skály ze srdce (rovnou na nohu) že se nekonala ta lechtací akce, neboť jsem opravdu příííííííšerně lechtivá a vyklopila bych i věci co nevím Laughing

Leč vzápětí byl cílem jejich zájmu Semir, který by se natáhl na chodník jak dlouhý tak široký, jelikož zakopl o kamínek.

Semír má intuici lovce Cool Very Happy
........... nebo je jen tak nešikovný??? Razz

nutno podotknout že je to fikaná kešule. jednomu by dala docela zabrat. Jinak já fandim těm větším a hlavně mimo město
. neuvěřitelně mě baví se tím nesmyslným obsahem přehrabovat. A co teprve potom když tam objevím něco co prostě musím mít
Laughing Laughing Laughing

Wox je na komisaře pěkně hnuuuusná Very Happy nedopřeje jim ani trošicku zábavy. Vždyť oni se ani nebaví, oni vyšetřují Very Happy mimoto existuje spousta horších nemakačenek

Jak se tam mohli nacpat??? Asociuje mi to s reklamou na vakuové sáčky které vám ušetří místo ve skříni Laughing Very Happy
Není to vůbec trestně tolik lidí v jednom voze?? Myslím něco ve smyslu týrání automobilu Very Happy

Wox co se mudlů týče, my předzdívku nevymysleli (myslím čeští kačeři)jen převzali, ale zní to hezky. Ale když tě ta neoriginalita tak rozčiluje, zkus nám něco vymyslet Laughing Laughing
Jsem Pottera nečetla tak ani nevím jakou roli tam ti mudlové hrají

_________________
The truth is out there
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mail
Ajši
Administrátor

Založen: 14. 10. 2007
Příspěvky: 1513
Bydliště: Hodonín
Odpovědět s citátem
Nesahejte na ně!!! Shocked Shocked Shocked Shocked *valí se se svou padesátikilovou nadváhou ulicí, aby komisaře zachránila, bohužel se uprostřed cesty unavila a vyčerpaně oddechuje* co je mají co lechtat??? Shocked to je... to je... to je... NAPADENÍ VEŘEJNÉHO ČINITELE!!! Shocked Semirku, utíkej!
Doufám, že je Tom lechtivý alespoň JEN na patičce, aby mu museli sundat smradlavou ponožku Laughing

Chudinka Semirek!!! Shocked vždyť... vždyť mu ublíží, on má křehké kostičky! Crying or Very sad doufám, že se mu nic nestalo!
Ha!
Tak on se málem zabil o kešku!!!
Zakázat kešku, jsou životně nebezpečné!!! Shocked Shocked Shocked co kdyby si Semirek při tom pádu pocuchal krásný čumáček??? Hrůza pomyslet! ( Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing )

"To je jeden z možných způsobů, jak tuhle cache odhalit." křenil se ten vyšší z dvojice, jež věděla celou dobu.
"Ten méně masochistický." dodala ReeR.
"Tomu říkám brute force!" šklebil se Marsik.

Věděli to a nechali Semirka přizabít??? *vytahuje si rukávy a sune se zase dopředu*


nakonec přistrčili logbook i Semirovi se slovy: "Vždyť sis ji našel."

No ještěže!!! Laughing Laughing ručičku mu měli líbat Laughing tohle mě pobavilo XD chudinka Semirek Very Happy

tak se tam mohl připsat i Tom bez potřeby vymýšlení nějakého vhodného krycího argumentu.
hahhahaa, to je dobré XD

Opravdu vám raději nebudu říkat, co se dělo v autě.

*podezřívě se škrabe za uchem* nebylo jich čirou náhodou víc, než je v autě povolený počet osob..? Pokud jo, tak se mi nelíbí, že poldové porušují zákony, hlavně dálniční... tohle je podle mě docela vážný přečin... Smile ale chápu, tohle NENÍ vážná povídka Smile

Měla bych také dodat, že na místo nakonec stříbrný bavoráček i jeho posádka dorazili bez újmy na zdraví, ale všem se nesmírně ulevilo.

Mě taky Very Happy Hartymu jsem další vrak nepřála Very Happy


Tohle je asi nejhorší komentář ever XD sorry, Fí, mám docela dobrou náladu, tak plácám XD neber mě vážně XD
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu



Založen: 17. 10. 2007
Příspěvky: 549
Bydliště: Brno
Odpovědět s citátem
    ReeR - taky lovím raději velké, ale i ty malé vypečené stojí za to, v lázních byla jedna..ne, ne, ne..je jich tolik, že by to vystačilo na volné pokračováníVery HappyVery Happy
    no, nacpali..a přežili, to je pozitivní, ne?! Díky za komentíkSmile

    Woxičko, Wox, děkujííí, u tvého komentu jsem se skvěle pobavila. Jen si dovolím upozornit na to, že oni nechtěli zlechtat komisaře, ale lechtáním přinutit ty dva, kteří tušili, kde je cache ukrytá, aby jim tajné místečko prozradili:)).
    Ano, v autě jich bylo více, je to vážný přečin, ale tady vážně převážně nevážně Wink
    Nicméně tě přímo vidím, jak osobně dohlížíš na vzdávání patřičné úcty policejním činitelům a moc díky za tvé řádky! Smile)

    Tak to se mi ulevilo, Všel, a tak tu máš, a nejen ty, další díl


_________________
nevím proč mne zaujal tenhle citát, ale něco do sebe určitě má:
    "I am still, thank God, an atheist."
    (Luis Buñuel)
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Ajši
Administrátor

Založen: 14. 10. 2007
Příspěvky: 1513
Bydliště: Hodonín
Odpovědět s citátem
Fí: aha, sorry! Já to nepochopila, myslela jsem, že se vrhli na nebohá komisařátka... pardon Embarassed

užívali čerstvý městský vzduch, bohatě obohacený o spoustu zplodin --- jaká ošklivá ironie Laughing Laughing a to, Fíčku, bydlíš v Brně, kde je vzdoušek odrazem horské bytřinky! Very Happy

Hahhahahaa, to focení je vážně dobrý nápad Very Happy 10 různých prostředků MHD je vážně originální - doufám, že stačily tramvaje různých čísel XD jinak si to nedovedu sesumírovat XD hm... trolejbus, autobus, tramvaj, metro, lanovka na Petřín... co je ještě MHD? XD už nic, ne? Very Happy takže by musela počítat taxi, parník, trajekt, letadlo, vlastní auto... XD

Semirek je již sešrotován, ani se cholericky nerozčiluje Laughing chudinka. Popetovat! :aww:

Ano, krom toho, že se, jak tomu říkal Pitel, pohádali s GPSkama (a něž si uvědomili, že jsou s nimi holky, tak celkem šťavnatě) - to si dovedu představit, bleh Shocked pamatuješ na Robbieho? Jednou jsem byla jakožto jediná (kromě toho, s kým ,,tokal" XD) přítomna jeho záchvatu rozčílení a věř, že jsem brejlila jako Harty bez (hihihi, kým asi?) rozšlápnutých okulárů Shocked to byly výplody... pak se mi dokonce zašel osobně omluvit XD asi uznal, že z tolika ----- a ----- a ----- a------ a ------ mohu mít újmu XD

"Eventy?" otočil se Tom zaujatě na zadní sedadlo a málem se nosem srazil s ReeR, která se pro tentokrát ne a ne usadit. --- chachaaaa! Mohla býti srážka XD

"No jasně, setkání, které se konají pravidelně v dobu, kdy nemám čas."
řekla Palannedowen lítostivě. - pěkně sarkastický popis, tohle se mi líbilo XD roztomile vystižené Smile Murphy je prostě Murphy, no XD

"Ale na sraze se dělají nejrůznější věci, minule se fotilo v ZOO, fotky se pak vydražily a výtěžek šel na zvířátka v ZOO." pospíšila si milovnice zvířat ReeR --- jééééé! focení zvířat v ZOO! pomoc! Mám něco společného s těmi blázínky XD

Dobré a pěkné aktivity Very Happy takhle se pěkně pobavit je fajné převelice Cool

"Ale máme." ujistil ho Tom a ze železných zásob Semirova kufru vytáhl neperlivou balenou. -- Semirkůůů, co to piješ? Crying or Very sad Crying or Very sad doufám, že je to alespoň zelený Rajec. Mhhhhm, to je voda všech vod! :aww: a v reklamě má liščátko! :aww:


Omlouvám se za šílený koment, Fí Very Happy ale on byl tento díl taký nekonflitní (NE nudný!!!!), takže jsem se rozkecala bokem, byť inspirována kapitolkou XD
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu



Založen: 17. 10. 2007
Příspěvky: 549
Bydliště: Brno
Odpovědět s citátem
    Woxíííí, děkují za dlouhý komentář! :aww: Embarassed Smile

    No jo, já vím, že v Brně na tom nejsem ještě tak zle, ale za prvé, todle je KolínSmile a za druhé, byla jsi někdy v Jeseníku, na Pradědu nebo Zlatém chlumu (nebo jiné dost vysoké hoře) při inverzi(čili zatímco je lidem ve městech doporučeno ani nevystrčit nos)? TO je vzduch, takže i vzduch v Brně, natož v Kolínku, je oproti němu totálně zamořený. Prostě miluju hory Embarassed

    Neptej se, jaký požadavek byl v té cache, co mne inspirovala, a jinak, počítají se různé modely tramvají, autobusů a trolejbusůSmile

    No, já doufám, že na újmu to snad nebylo, zas tak zlé jsem to popsat nechtěla, celá ta parta v tom autě je moc fajn, takže došlo nejhůře na taková slova, jako
    Krám mizernej, šmejd nedomyšlenej a ze strany informatiků dokonce, že to musel navrhovat nějakej mrkvosofťák, ale i za tato vyjádření se před holkama styděli...Smile

    Já věděla, že Event v Zoo tě potěší, ani nevím, co to nakonec sponzorujeme, ale ty fotky byly vypečené! Smile

    Opravdu moc děkuji za koment! Neboj, moc na pití mu té vody nezbude:)


_________________
nevím proč mne zaujal tenhle citát, ale něco do sebe určitě má:
    "I am still, thank God, an atheist."
    (Luis Buñuel)
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Všelicos
Administrátor

Založen: 15. 10. 2007
Příspěvky: 627
Bydliště: KTU
Odpovědět s citátem
Ano, jako podmínku logu dala vyfotit se v deseti konkrétních prostředcích MHD

ROFL, nic jiného na to říci nemohu Laughing Laughing Laughing Laughing


"Ne, spíš se lidi, co loví krabičky sejdou a chtějí dělat i něco jinýho."
"A pak jdou stejně lovit krabičky, zvlášť, pokud je sraz v místě, kde ještě nebyli."


Tak tomu jsem i schopná věřit Laughing Laughing Laughing To jak s improvizací - člověk se sejde, chce si povídat a nakonec zjistí, že hraje Prskavku Laughing Laughing Laughing


Je fajn vidět Toma při hledání něčeho jiného než potencionálních přítelkyň: a jak je do toho celý žhavý! Laughing Aby se mu nepřipálilo obočí Laughing Naopak Semir mi moc nadšený nepřijde, alespoň ne v tom, že si z něj udělali rozkošné malé MHD Laughing Laughing
A jsem zvědavá, co vykutí s tou vodou Laughing Laughing

_________________
Ben: "Jak jsi na to přišel??"
Hartmut: "Neřeknu. Stejně to nechcete vědět."
(...)
Ben: "ODHOĎ TEN SEKÁČEK!!!!"
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky



Založen: 17. 10. 2007
Příspěvky: 549
Bydliště: Brno
Odpovědět s citátem
    Rofl je ještě slabé, ta holka je úplný blázen, ale slouží mi ke cti, že jsem ten listing záhy změnila:))
    Copak je Prskavka? Smile
    Já ti nevím, jestli se Semir jen nevžil do role lovce v rámci stráže zákona mnohem lépe, než Tom:). A co vyvedou s vodou? Podívej se:)

    Pro všechny je tu Nový díl, pomalu ale jistě budeme lovit poslední cache:)


_________________
nevím proč mne zaujal tenhle citát, ale něco do sebe určitě má:
    "I am still, thank God, an atheist."
    (Luis Buñuel)
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Všelicos
Administrátor

Založen: 15. 10. 2007
Příspěvky: 627
Bydliště: KTU
Odpovědět s citátem
Vodní cache je hustý nápadek Laughing Doufám, že je Tomíšek pořádně mokroušký Laughing Cool

"Spíš bych řekl, že jestli bude, tak už byste nám konečně mohli uvěřit." pomáhal Pitel.
"A jestli nebude, tak ji tam na počest dálniční policie do týdne založíme." mrkl na ně Marsik.


Juj, a schovaj do ní Turka jako cenu, ne? Velikost na to má Laughing

Plyšáková? Plyšáková? *zvědavě poskakuje* Já chcu vědět, co to jéééééééééé!! Laughing Laughing Laughing

A Prskavka je disciplína, při které si něco asociuješ a co nejrychleji se to snažíš zahrát Laughing

_________________
Ben: "Jak jsi na to přišel??"
Hartmut: "Neřeknu. Stejně to nechcete vědět."
(...)
Ben: "ODHOĎ TEN SEKÁČEK!!!!"
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
Ajši
Administrátor

Založen: 14. 10. 2007
Příspěvky: 1513
Bydliště: Hodonín
Odpovědět s citátem
Všelicoooooos, Ty jsi drzáááá! Tureček je DŮSTOJNĚ veliký!!! *zuří*

Fí: a nyní koment Very Happy

Semirek je lakomý! Nechce se podělit o vodičku Very Happy možná se jí tajně zalévá, aby vyrostl a vypučely z něj květy XD ale on je krásný i bez nich Very Happy
Chudinka, jak mu tu vodu zabavili!
A oběť vědě?
Proboha, on v tom bude zapleten i Hááártmutt XD

"Ti než se rozhoupou, tak tu zazimujem." odebrala Palannedowen Tomovi láhev. --- no cooo, oni nad tím napřed musí přemýšlet! *ts*

"Aaaa!" Obě uskočily a snažily se nějak osušit rifle od vody, jež vytryskla ze dvou zrádných dírek v půli trubky.
"Já vám říkal, čekejte překvapení." šklebil se Pitel.

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing jáj, to je dacan XD hahaha, ale pobavila jsem se Laughing Laughing prý překvapení XD

Jééé, to je roztomilé, jak šel Semirek podpořit kamaráda, aby se ten sám nebál! :aww: popetovat! To se mi líbilo, jak spolu parťákovali :aww:

Hnědoočko ucpal ukazováky potvůrky dírky a Tom, ačkoli ne tak dovedně jako Palannedowen
Esusky, já úplně vidím ty jeho malinké pacičky, jak jimi ucpává XD a Tom? Není až takové trdlo, aby nezvládl lít vodu jako nějaká holka Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Nápad na schovku této kešky je super XD

Néééé, kluci, už jim věřte! XD vždyť maj pravdu, ty kešky jsou všude! VŠUDE!!!! *šílí*

"A jestli nebude, tak ji tam na počest dálniční policie do týdne založíme." mrkl na ně Marsik.

Hahhahaha, není úniku, komisařátka Laughing Laughing Laughing Laughing

Jak byl packa nenadšen XD ou XD

Plyšáková? Copak to bude? *kulí oči*

Děkujeme za další díl, tento byl zábavný Laughing Laughing Laughing
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu



Založen: 17. 10. 2007
Příspěvky: 549
Bydliště: Brno
Odpovědět s citátem
    Všel, ty tomu chudákovi tedy přeješ! Very Happy Jasnýýý, šup s Turkem do cache:D Co je plyšáková se dovíš teďSmile. Prskavka zní zajímavě, někdy s děckama zkusíme:). Děkuji:)

    Wox, dík moc za dlouhý koment!
    Tureček je veliký akorát do průměrně velké cache, to je celkem důstojné, ne?Very Happy
    My myslely, že ho zabijem, jakoukoli náhodnou podobnost s předešlou událostí vylučuji, tohle je hustě opsané z pera života, slité jsme byly nááádherněSmile. Dacan, to je dobrý slovo:D.

    A přidávám nový díl, jdou se lovit plyšáčci:)


_________________
nevím proč mne zaujal tenhle citát, ale něco do sebe určitě má:
    "I am still, thank God, an atheist."
    (Luis Buñuel)
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Ajši
Administrátor

Založen: 14. 10. 2007
Příspěvky: 1513
Bydliště: Hodonín
Odpovědět s citátem
Zaprvé - byla jsem v ZOO a příznivci Vaší hry jsou sponzorem plazů Very Happy


Ok, ok, uznávám, že hra má samé pozitivní důsledky, člověk je aktivní, zhubne, procvičí se a pozná nové a nové Very Happy

Líbí se mi rybničkové, vodní prostředí té kešky, tam bych se moc chtěla podívat :aww: podle popisu to musí být krásné!

Fí, uděláme si nějaký výlet za keškou? XD od malinka miluji hledání věcí, na táborech to byla vždy má nejoblíbenější hra Very Happy

Ale pomoc GPS mi přijde jako strašná nuda XD bez ní je to teprve vzrůšo! Pamatuji si, jak jsme zkysli v lese asi 2 hodiny, když jsme měli hledat buzolu. Už to vzdali, zatímco já hledala a hledala - a když jsem ji ve finále našla, málem mě trefilo, byla jsem tááák happy! Žádné souřadnice, pch XD

"Tady píšou, že v tomhle lese GPS nevysvětlitelně blázní, asi špatný signál, takže hint je v okruhu 20 metrů okolo trojrozcestí."
Zklamaně schovali své průvodce a zamířili k nedalekému místu, kde se cesta větvila a teprve tam na ně dolehl plný význam faktu.

To jsou máčky! XD okruh dvaceti metrů a oni jsou ZKLAMANÍ? hahhahahahahaha XD

Tak hledejte, hledejte, bando Very Happy jsem zvědavá na kešku! Very Happy
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu



Založen: 17. 10. 2007
Příspěvky: 549
Bydliště: Brno
Odpovědět s citátem
    Wox, děkuji za koment! Tak plazi, zkusím si to zapamatovat:DVery Happy
    Víš, tady jsou ty souřadnice celkem potřeba, protože občas prostě přijdeš přímo na místo souřadnicemi určené, chodíš a hledáš a....a prostě netušíš, kde to může být!!! Zrovinka včera jsme lovili v Kníničkách, myslela jsem na tebe, ale přivolat jsem si tě již netroufala, neb jsme na lov vyráželi dávno za tmy a já si dovedla představit, co bys mi řekla na to, jak pozdě by ses měla vracet. Ale neboj, někdy vyrazíme, až budu mít po zkouškách, uděláme pořádný geo výlet, jo?Smile


_________________
nevím proč mne zaujal tenhle citát, ale něco do sebe určitě má:
    "I am still, thank God, an atheist."
    (Luis Buñuel)
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
kajusia


Založen: 15. 10. 2007
Příspěvky: 447
Odpovědět s citátem
Já chci jít taky s váma! Embarassed Embarassed Embarassed
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuICQ



Založen: 17. 10. 2007
Příspěvky: 549
Bydliště: Brno
Odpovědět s citátem
    Inu, tak to vymyslíme, tak, abychom žádná neměla zkouškové a všechno se stihlo. Co říkáte?Smile


_________________
nevím proč mne zaujal tenhle citát, ale něco do sebe určitě má:
    "I am still, thank God, an atheist."
    (Luis Buñuel)
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Všelicos
Administrátor

Založen: 15. 10. 2007
Příspěvky: 627
Bydliště: KTU
Odpovědět s citátem
Komisařům šla hlava kolem, ta mladá generace asi bude skutečně informační, protože má přístup k informačním kanálům, které by jejich generaci nenapadly ani v nejbujnější fantazii.

Skvělá myšlenka, mehehe Laughing Laughing

Takže... sice pořád nevím, co je to ta plyšáková, ale šílení GPSek a to prostředí je eňo ňůňo Laughing Jen ať hledají, jen ať rochají... jen ať nakonec nezabloudí Laughing Laughing Ts a co vlastně řekne Šéfová na to, že se její zaměstnanci místo práce poflakují s podezřelou partičkou po lese? Laughing Laughing Laughing

A jéééé, někdy chci jít s vámi *dupe nožičkou*! Laughing Laughing Laughing Až budu zase někdy v Brně Laughing Laughing Prosíííím Laughing Laughing

_________________
Ben: "Jak jsi na to přišel??"
Hartmut: "Neřeknu. Stejně to nechcete vědět."
(...)
Ben: "ODHOĎ TEN SEKÁČEK!!!!"
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky



Založen: 17. 10. 2007
Příspěvky: 549
Bydliště: Brno
Odpovědět s citátem
    Milá Všelinko, i tobě děkuji za koment,

    co řekne Šéfová, to mi jako autorovi nikdo (dokonce ani múza, už ani to umění není, co bývalo) nesdělil:)

    Ale vždyť ty už jsi přeci kešku hledala, ne?Very Happy Nu co, až tu budeš, povodím vás po nějakých pěkných:)

    a tady je poslední díl, protože to stejně nikdo jiný nečte, než vy dvě, tak za ty poctivé komentáře přeci nebudu napínat, co je to plyšáková cache:)


_________________
nevím proč mne zaujal tenhle citát, ale něco do sebe určitě má:
    "I am still, thank God, an atheist."
    (Luis Buñuel)
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Všelicos
Administrátor

Založen: 15. 10. 2007
Příspěvky: 627
Bydliště: KTU
Odpovědět s citátem
Krabičky jsou všudeeeeeeeeeeeee!! Laughing Laughing Laughing Laughing Jako Matriiiiix!!! Laughing Laughing Laughing

Tak konečně vím, co je to plyšákováááá Laughing Laughing Laughing Hurááá! Takovou chcu najíííít! Laughing Laughing
Jj, hledala Laughing Laughing Ale byla bych špatný hledač Laughing Jsem na to moc roztěkaná, nevydržela bych to hledat dlouho Laughing Laughing

Tak Tom se ještě stačil seznámit se sousedkou? Wow, to je rychlík Laughing Laughing Laughing

Bezva povídka, Fíčulko Laughing Laughing Laughing Bavila jsem se Laughing Laughing Laughing

_________________
Ben: "Jak jsi na to přišel??"
Hartmut: "Neřeknu. Stejně to nechcete vědět."
(...)
Ben: "ODHOĎ TEN SEKÁČEK!!!!"
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
Lila


Založen: 09. 08. 2008
Příspěvky: 107
Bydliště: Nový Jičín
Odpovědět s citátem
Zdram

Ve volném čase jsem konečně něco stačila přečíst a tak jsem si hodila
povídku: Krabičky

Musím říct, že tato povídka mě dost rozesmála, hlavně začátek.

Jen pár větiček, které mě pobavily, samozřejmě je jich víc, ale to bych tu mohla
rovnou napsat ještě jednu povídku:

Tom by také moc rád něco přidal, ale místo toho se jen rezignovaně zabořil do sedadla parťákova BMW a snažil se nemyslet na Nielse úpícího nad zbytky jeho mercedesu, které mu nepochybně včera dorazily. - opět auto ve šrot stvořené

CHULIGÁNI. GAUNEŘI. TERORISTI! ZAVOLEJTE POLICII, SCHOVÁVAJÍ TAM BOMBU." - že ti staří jsou tak pozorní, časem to bývá i tak, že vidí co by neměli vidět (Ne, že bych proti starým něco měla) Very Happy

Tom zaostřil na široký chodník, po němž se se strašným řevem, toče hůlkou nad hlavou a rozhodně vyšší rychlostí, než na kterou vypadal, hnal dědeček a přestože lapal po dechu, řval hrdinsky dál:
"Dáš to sem?! Opovaž se na tom něco zmáčknout! Já tě přetáhnu, vraždit tady lidi! ...!“
- Very Happy mám dost Very Happy

"Instalují bombu." jančil dědula.¨ - Šmankote, to slovo - jančil, tu větu přímo vystihuje Laughing

Úsměvem ocenil Semira, který zápisníku nemaje použil k poznamenání kontaktu mobil a právě se mu muže dařilo přesvědčit o nesmírných výhodách modernizace policejního vybavení, čili s šesticí zakrátko osaměli, a obrátil se skupinku: "Tak mi ukažte tu bombu." natáhl ruku - známá situace s tím vysvětlováním, takovou situaci už jsem zažila, ale s foťákem (vysvětlovat jednomu dědečkovi) Laughing Fí, úplně si mi to připomněla...

Semir, který byl ještě zpola při plném vědomí, si jen pomyslel, jak mezi takovými blázny mohou být i vysokoškolští přednášející, ale nahlas nic neřekl. - A trochu drzé ne? [/i] Very Happy

Co je to R e e R?" zeptal se Semir. -Jé, já z toho Jasmíra nemůžu. A jak dál se vyptával, představa, jak nechápavě se vyptával a přitom koulil ty svoje očka... Smile

Jinak, zbytek výletu, jinak řečeno hledání krabiček - mají kluci aspoň zážitek ze služby, než jak už jsi psala v povídce, courání se autem od semaforu k semaforu...

A konec, to jako, téže nemělo chybu:

Její podřízení zapadli do kanceláře, aby se pokusili na počítači registrovat na serveru, jehož adresu si kupodivu zapamatovali, ale nakonec museli stejně požádat Petru, která jim to sice neřekla, ale zůstávala v kanceláři vlastně jen kvůli tomuhle.

Semir se za pomoci Petry zaregistroval vlastním jménem a snad poprvé v životě objevil kouzlo surfování po internetu, když zjistil, kolik krabiček se skrývá podél dálnice, doslova na dosah jeho kol. Přijel domů, dal si horkou sprchu a ani nevěděl jak, upadl do divokých snů plných hledání a adrenalinu.
- Ještě, aby Semír chodil po dálnici pěšky a hledal krabičky, ch!!!!

Jinak, sečteno a podtrženo: Mě se to moc líbilo, moc dobře napsáno. A ještě jednou: MOC DOBRÁ POVÍDKA

_________________
Tom: "Co mám vlastně hledat?"
Semír: "Žlutého motýlka s vymknutým kotníkem! Ty máš teda (v)otázky...!"
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailICQ
cobra12


Založen: 12. 11. 2007
Příspěvky: 191
Bydliště: Roudnice nad labem
Odpovědět s citátem
Nemůžu než jen souhlasit s holkama.

Povídka super, představa komisařů jak místo plnění pracovních povinností, hledají krabičky je kouzelná.

a pár větiček, které mě rozesmály:

"CHULIGÁNI. GAUNEŘI. TERORISTI! ZAVOLEJTE POLICII, SCHOVÁVAJÍ TAM BOMBU."

Tom zaostřil na široký chodník, po němž se se strašným řevem, toče hůlkou nad hlavou a rozhodně vyšší rychlostí, než na kterou vypadal, hnal dědeček a přestože lapal po dechu, řval hrdinsky dál:
"Dáš to sem?! Opovaž se na tom něco zmáčknout! Já tě přetáhnu, vraždit tady lidi! ...!“
ještě že dědulovi hůlka neodletěla a chudák komisař jí nebyl zasažen do hlavy.

Úsměvem ocenil Semira, který zápisníku nemaje použil k poznamenání kontaktu mobil a právě se mu muže dařilo přesvědčit o nesmírných výhodách modernizace policejního vybavení,
ať žije modernizace Very Happy Very Happy

málem bych zapomněla, tohle bylo bezva

Brutforcnem to?" navrhl nevinně Pitel.

Jak už jsem psala na začátku, skvělá povídka, která mě pobavila a taky jsem se dozvěděla něco o doposud mně neznámé hře.

_________________
madam záhadná

Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuICQ



Založen: 17. 10. 2007
Příspěvky: 549
Bydliště: Brno
Odpovědět s citátem
    Všelinko, jsem ráda, že se ti povídka líbila. Mne zas dorazil ten tvůj komentář, odmysli si text a jen se jukni. Tolik rozesmátých smile pohromadě už jsem dlouho neviděla, a mohu s jistotou říci, že ten pohled stál za to, ještě si ho párkrát zopáknu, zvlášť v depce:)
    Ano, Tomíček je prostě hyperaktivní, přiznejme si to:).
    Plyšáková je bohužel trošku z ruky, i když, proč ne, fakt uvidíme, holky, volno už se blíží!

    Jujky, holky, vy jste mne teda dostaly! A já, že to nikdo jiný nečte:DVery Happy

    Jsem fakt ráda, že i tebe to pobavilo, LiloSmile. Jen se neboj, Semir b ude po dálnici jezdit, pečlivě kontrolovat zločince a občas jen tak mimochodem zaloguje nález z dutiny stromu nebo pod patníkem:DVery HappyVery Happy. Já zase děkuji za originální pozdrav, ten mne položil, jedna nula pro tebe! Opravdu moc děkuji!

    cobra12: jé, tak tobě se líbil Bruteforce?Very Happy. Zlatá holka, že jsi písla koment, a pevně věřím, že smích prodlužuje život, protože .... protože by to tak prostě mělo býtVery HappyVery Happy


_________________
nevím proč mne zaujal tenhle citát, ale něco do sebe určitě má:
    "I am still, thank God, an atheist."
    (Luis Buñuel)
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Všelicos
Administrátor

Založen: 15. 10. 2007
Příspěvky: 627
Bydliště: KTU
Odpovědět s citátem
: Jé, ono se Ti ani nedivím! Laughing Laughing Laughing Laughing Já na to teď jukla... a wow, těch smailů je tam vážně nějak přehršel Laughing Laughing

_________________
Ben: "Jak jsi na to přišel??"
Hartmut: "Neřeknu. Stejně to nechcete vědět."
(...)
Ben: "ODHOĎ TEN SEKÁČEK!!!!"
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
Ajši
Administrátor

Založen: 14. 10. 2007
Příspěvky: 1513
Bydliště: Hodonín
Odpovědět s citátem
Děkujeme za mile napsanou povídklu na velmi originální téma Very Happy

Myslím, že jsi svou zálibu vážně neotřele představila a povedlo se Ti zaujmout - přece jen, kdo by nedoufal, že při procházce po lese či městě neuvidí po kešce pátrající komisařátka, že? Very Happy

Pěkná poslední věta Wink

"Ne," bránil se (ne)šťastný nálezce. Až zmizí ten hajný, musíme dávat pozor na mudly."
--- já ti dám mudly...

Ha! Hajný! Měli štěstí, že nebyl opilý a nepovažoval je za černou zvěř! XD jinak jim mohlo být celkem ouvej XD

Semir se přistihl, že mu ruka zabloudila k služební zbrani. Přistihl se, jelikož jej jeho parťák znal a přiložil na jeho ruku svou dlaň v uklidňujícím gestu. --- pročpak sahal po té zbrani? XD že by chtěl packa ty plyšáky násilím uzmouti a po krádeži utéci do lesa hlubokého? Very Happy

Jaj, pozornosti Tvé, Fí, hrubka unikla... Embarassed - Nakonec se zase zalogovali a pohádkovým lesem se vraceli k autu, dávajíce dobrý pozor, aby nezakoply o kořen...

Patnáct jich plánovali? Jej, to měli jít raději sbírat brambory. To už by pak nebylo hledání, ale žeň, ne? Very Happy myslím, že to nižší číslo, které lovili s komisaři, je sympatičtější!

Milé, jak jsi napsala, co dělali ,,poté" XD doufám, že se do těch krabiček moc nezažerou, kamarádi naši policejní Very Happy

Haha, krasavec Tom opravdu dokáže využít každé příležitosti k flirtu XD to snad není možné XD


Opravdu zajímavý počin, Fí, už ta originalita se musí vysoce ocenit!


Wox, děkuji za koment! Tak plazi, zkusím si to zapamatovat:DVery Happy


Tohle Ti snad pomůže, Fí Very Happy


Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu



Založen: 17. 10. 2007
Příspěvky: 549
Bydliště: Brno
Odpovědět s citátem
    Díky, Wox. Tak Semirek, Tom a geokačeři a černá zvěř? Odkdy jsou kachny a komisaři černá (o zvěři se tu nebudeme rozepisovat:))? Very Happy
    chyby opraveny, děkuji:)

    Patnáct za den ještě žádná žeň není, oni chtěli lovit ty v centru a tam je na den běžné klidně několik desítek:) Ale věř mi, že zážitků s komisaři si váží vícSmile

    Juuu, supeeer obrázek,. skvělé...takhle to zapomenu až tak za týden a ne do dvou dnů, jak je mi vlastníVery HappyVery Happy Díky, Wox, za koment i obrázek!



_________________
nevím proč mne zaujal tenhle citát, ale něco do sebe určitě má:
    "I am still, thank God, an atheist."
    (Luis Buñuel)
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
André-und-Semír


Založen: 09. 11. 2007
Příspěvky: 418
Bydliště: Praha-nudná část u Centra Chodov
Odpovědět s citátem
Fíííííííííííííííha.....

Kráááááása....
Osobně jsem zastáncem krabiček a těchto akciček. Sama jsem před dvěmi lety lovila.....jen to upadlo kvůli škole... Sad ....škoda no...ale chystám se pokračovat....až se zabydlím na gymplu Smile

a Semír a Tom lovci? super představa....

_________________
Anča =)

Mám teorii.... Za vším hledej drogy... *svatoušský kukuč*

Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Ajši
Administrátor

Založen: 14. 10. 2007
Příspěvky: 1513
Bydliště: Hodonín
Odpovědět s citátem
Fíčku, je to fotka z brněnské ZOO, jste uvedeni mezi sponzory! Smile
Ty flíčky, co tam jsou, jsou sněhové vločky Very Happy
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu



Založen: 17. 10. 2007
Příspěvky: 549
Bydliště: Brno
Odpovědět s citátem
    André-und-Semír: Děkuji ti! Doufám, že se k lovení zas brzy dostaneš, sama vím, jak to umí vlézt do času a taky jsem si musela najít způsob, jak to skloubit, jsem víkendový kačer, mám krabiček pár, ale zážitků (jak je vidět z povídky) na rozdáváníVery HappyVery Happy Díky a ať jsi zas brzy hledáčkem:)

    Wox: mně bylo jasný, že je to fotka a že jsi to nekreslila, bylo mi i jasné, kde jsi fotečku pořídila, omlouvám se za mystifikaci, pokud jsi nabyla dojmu, že nemám páru:DVery Happy. (Btw: stále vím, co to sponzorujeme..to je rekord:D)


_________________
nevím proč mne zaujal tenhle citát, ale něco do sebe určitě má:
    "I am still, thank God, an atheist."
    (Luis Buñuel)
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
André-und-Semír


Založen: 09. 11. 2007
Příspěvky: 418
Bydliště: Praha-nudná část u Centra Chodov
Odpovědět s citátem
No...jak jsem viděla poslední týdny tak nevím nevím.....a navíc jsem byla v partičce s oddílovým vedoucím....a do oddílu už nechodím.....a já GPS a podobné vymoženosti k hledání mi chybí.....tak si budu přát od Ježíška GPSku.... Laughing Laughing Laughing

_________________
Anča =)

Mám teorii.... Za vším hledej drogy... *svatoušský kukuč*

Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Ajši
Administrátor

Založen: 14. 10. 2007
Příspěvky: 1513
Bydliště: Hodonín
Odpovědět s citátem
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu



Založen: 17. 10. 2007
Příspěvky: 549
Bydliště: Brno
Odpovědět s citátem

    André und Semir. tak hodně štěstíSmile
    A hele, konkurenční manuál Very Happy Very Happy Díky, Wox!

_________________
nevím proč mne zaujal tenhle citát, ale něco do sebe určitě má:
    "I am still, thank God, an atheist."
    (Luis Buñuel)
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
André-und-Semír


Založen: 09. 11. 2007
Příspěvky: 418
Bydliště: Praha-nudná část u Centra Chodov
Odpovědět s citátem
Zrovna tu zvu recenzi Laughing Laughing ...

osobně si myslím, že mezinárodní stránka Geocachingu je lepší Laughing Laughing

_________________
Anča =)

Mám teorii.... Za vším hledej drogy... *svatoušský kukuč*

Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Všelicos
Administrátor

Založen: 15. 10. 2007
Příspěvky: 627
Bydliště: KTU
Odpovědět s citátem
Trochu off-topic: Dnes jsem si na Tebe, , ve škole vzpomněla Laughing Laughing Laughing Přišla referentka ze studijního a vyvěsila na nástěnku plakát "Geocasching? Brzy vííííííceeee..." Laughing Laughing

_________________
Ben: "Jak jsi na to přišel??"
Hartmut: "Neřeknu. Stejně to nechcete vědět."
(...)
Ben: "ODHOĎ TEN SEKÁČEK!!!!"
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky



Založen: 17. 10. 2007
Příspěvky: 549
Bydliště: Brno
Odpovědět s citátem
    Jejda, ale to mne těšíSmile. Tak doufám, že v okolí bude hledačů keší také brzy více:)

_________________
nevím proč mne zaujal tenhle citát, ale něco do sebe určitě má:
    "I am still, thank God, an atheist."
    (Luis Buñuel)
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Krabičky
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Časy uváděny v GMT + 1 hodina  
Strana 1 z 1  

  
  
 odeslat nové téma  Odpovědět na téma